: Dynaudio Focus 340

Musikken i fokus (specielt anbefalet)

Dynaudio har lavet flere af vore favorithøjttalere. Klarer den nye Focus-serie at leve op til vores forventninger?
Lyd & Billede mener
Meget tonalt korrekt Opløsning Meget god bas
Kræver god elektronik Kedelig med svag forstærker
Specifikationer
  • Trevejs basrefleks
  • 4 ohm, 87 dB følsomhed
  • 32 Hz – 25 kHz frekvensrespons
  • 1,1” silkediskant
  • 6” mellemtone
  • 2 x 7” basser
Annonce
Annonce
forfatter

Vores favorithøjttaler i det nedre high-end segment i 2010 var Dynaudio Focus 220 II. En højttaler, som mestrer både elegance, opløsning og dynamik overbevisende, til en pris opnåelig for flere entusiaster. 24.000 kroner koster den og med rigtig forstærker formidler den både klassisk, jazz og rock på en måde, som kun dyre og velbalancerede højttalere klarer det. Specielt sangstemmer stod frem med glimrende præcision, og baskontrollen var superb, forudsat at der var nok kraft i forstærkeren.

Ny Focus
Dynaudio har relanceret Focus-serien. Vi elskede den forrige, og det kan være let at mistænke konstruktøren for denne gang at have fixet noget, som aldrig var ødelagt. Men mens nogle konkurrenter har det med at lancere nye modeller, som bare lyder lidt anderledes – og ikke nødvendigvis bedre – end de forrige, er Dynaudio ikke kendt for at forhaste sig med nye højttalere. De nye højttalere har fået helt nye højttalerelementer og delefiltre og er på den måde bygget op fra bunden. Ifølge Dynaudio er resultatet, at den nye Focus-serie lyder mere åben, mere gennemsigtig, detaljeret og dynamisk og mere præcis end nogensinde. Udseendet er slankere og med mulighed for at vælge sort eller hvid pianolak foruden de sædvanlige træudførelser. Der er alligevel ingen tvivl om, at det er Dynaudio-højttalere.

Konklusion
Dynaudio Focus 340 udfylder et hul Dynaudios Focus-serie. Prissedlen er høj, men hvis familien dropper rejsen i sommerferien, skulle det lade sig gøre.

Til prisen får du en højttaler, som gør ”alt” rigtigt. De tonale kvaliteter er meget gode, således at al musik kommer ud med detaljer og opløsning, som kun high-end højttalere kan. Bassen er heftig, hurtig og tonalt korrekt. Enten det er kvinde- eller herrevokaler, om det er strygere eller guitarer, som står på menuen, gengiver højttalerne musikken med super præcision. Hvor underholdende de derimod lyder, afhænger meget af elektronikken. Har du en middelmådig lydkilde og ditto forstærker, vil det opleves som at køre bil med håndbremsen trukket. Du kan spille højt, men musikken bliver aldrig rigtig befriet. Jo bedre elektronik, desto mere vækkes højttalerne til live. De er så krævende, at jeg aldrig ville koble en forstærker på til under 20.000 kroner. Samtidig er de gode nok til at forsvare forstærkere til 60-70.000 kroner. Signalkilden skal så også holde høj kvalitet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.