Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Dynaudio Focus 340

Musikken i fokus (specielt anbefalet)

Dynaudio har lavet flere af vore favorithøjttalere. Klarer den nye Focus-serie at leve op til vores forventninger?

Skrevet af / 24/03/2011 - 19:54
Dynaudio Focus 340
Geir Gråbein Nordby

Vores favorithøjttaler i det nedre high-end segment i 2010 var Dynaudio Focus 220 II. En højttaler, som mestrer både elegance, opløsning og dynamik overbevisende, til en pris opnåelig for flere entusiaster. 24.000 kroner koster den og med rigtig forstærker formidler den både klassisk, jazz og rock på en måde, som kun dyre og velbalancerede højttalere klarer det. Specielt sangstemmer stod frem med glimrende præcision, og baskontrollen var superb, forudsat at der var nok kraft i forstærkeren.

Ny Focus
Dynaudio har relanceret Focus-serien. Vi elskede den forrige, og det kan være let at mistænke konstruktøren for denne gang at have fixet noget, som aldrig var ødelagt. Men mens nogle konkurrenter har det med at lancere nye modeller, som bare lyder lidt anderledes – og ikke nødvendigvis bedre – end de forrige, er Dynaudio ikke kendt for at forhaste sig med nye højttalere. De nye højttalere har fået helt nye højttalerelementer og delefiltre og er på den måde bygget op fra bunden. Ifølge Dynaudio er resultatet, at den nye Focus-serie lyder mere åben, mere gennemsigtig, detaljeret og dynamisk og mere præcis end nogensinde. Udseendet er slankere og med mulighed for at vælge sort eller hvid pianolak foruden de sædvanlige træudførelser. Der er alligevel ingen tvivl om, at det er Dynaudio-højttalere.

Konklusion
Dynaudio Focus 340 udfylder et hul Dynaudios Focus-serie. Prissedlen er høj, men hvis familien dropper rejsen i sommerferien, skulle det lade sig gøre.

Til prisen får du en højttaler, som gør ”alt” rigtigt. De tonale kvaliteter er meget gode, således at al musik kommer ud med detaljer og opløsning, som kun high-end højttalere kan. Bassen er heftig, hurtig og tonalt korrekt. Enten det er kvinde- eller herrevokaler, om det er strygere eller guitarer, som står på menuen, gengiver højttalerne musikken med super præcision. Hvor underholdende de derimod lyder, afhænger meget af elektronikken. Har du en middelmådig lydkilde og ditto forstærker, vil det opleves som at køre bil med håndbremsen trukket. Du kan spille højt, men musikken bliver aldrig rigtig befriet. Jo bedre elektronik, desto mere vækkes højttalerne til live. De er så krævende, at jeg aldrig ville koble en forstærker på til under 20.000 kroner. Samtidig er de gode nok til at forsvare forstærkere til 60-70.000 kroner. Signalkilden skal så også holde høj kvalitet.

Lyd & Billede mener

Meget tonalt korrekt Opløsning Meget god bas Kræver god elektronik Kedelig med svag forstærker

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top