Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os
Dynaudio Confidence 50

Ny high-end-reference

Dynaudio har gjort det igen med Confidence 50, der sætter en ny standard for højttalere i high-end-klassen.

Du kender sikkert følelsen. Den lille eufori, der breder sig som en sval brise i kroppen, når man oplever noget, der trigger lykkefølelsen. Det kan være mange begivenheder og oplevelser, der trigger, men en af dem er afgjort at lytte til musik. I...
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Registrér konto eller abonnér for at læse videre.
Allerede abonnent Log ind

Prøv i en måned, Ingen bindingstid!

Kun 369,-

Kun 660,- Du sparer mest!

 • Type: 3-vejs gulvhøjttaler
 • Bas: 2 x 18 cm NeoTec MDS
 • Mellemtone: 2 x 15 cm MSP
 • Diskant: 28 mm Esotar3
 • Maks. belastning: 400 W
 • Indgange: Single par WBT
 • Følsomhed: 87 dB/4 ohm
 • Frekvensområde: 35 Hz – 22 kHz
 • Mål og vægt: 21,8 x 151 x 40 cm / 49,6 kg
 • Finish: Grå eller sort lak; rubinrød, lys eller mørk træfinér
 • Web: dynaudio.com

Det har tatt sin tid å utvikle den nye Confidence-serien, som også bruker helt nye materialer. 

De som har fulgt med en en stund, kjenner igjen Dynaudios karakteristiske MSP-membraner, og den klassiske Esotar-diskanten, som de har brukt i flere tiår. Confidence-serien bruker også MSP og Esotar, men i nyutviklede utgaver.

Martin Bruun, mekanisk designer, og Danny Pasfall Christensen, høyttalerelement-designer.


Det er ikke det eneste som er nytt med den nye høyttalerserien.

Vi tok en prat med Martin Bruun, mekanisk designer, og Danny Pasfall Christensen, høyttalerelement-designer, som fortalte oss litt om hvordan Confidence 2.0 startet og om den nye Esotar3-diskanten.

MB: – Når man skal lage en helt ny høyttaler, må man starte et sted. Vi startet med en kjempediskusjon omkring den gamle Confidence og prinsippet med to diskanter. Hvordan ville markedet reagere hvis vi brukte bare én? Men med Jupiter som verktøy klarte vi å lage mange flere målinger som ga oss løsningen med DDC-prinsippet, som vi bruker på de nye høyttalerne. Det blant annet gjorde den gamle løsningen overflødig.

Og her hadde vi tenkt å legge inn… Martin Bruun tegner og forklarer.

Vi lurte også på hvorfor Dynaudio fremdeles bruker den klassiske domediskanten, når mange high-end høyttalere leveres med båndiskanter, koaksiale elementer, eller separate diskantelementer. Som B&W gjør på 800-serien.

DPC: – Vi har gjort alle mulige målinger og lyttetester av forskjellige tweetere og materialer, og landet på domediskanten fordi vi mener den lyder best.

MB: – En annen ting er at vi bruker en D’Appolito-løsning i våre høyttalere som har diskanten plassert i ørehøyde, så B&Ws løsning ville ikke fungert på våre høyttalere, diskanten ville komme altfor høyt. Da ville vi måtte gi avkall på mange av våre prinsipper, feks. hvordan elementene er plassert i høyttalerne. Siden vi bruker basselementer langt oppe på kabinettet, måtte vi også gjøre noe med vekten. Blant annet derfor bruker vi neodymium-magneter, fordi de veier mindre.

Lyd & Bilde snakker med to av de som har vært med å utvikle Confidence-serien.

DPC: – Og så lyder det bedre. 

MB: – Vi brukte også forsterkninger på innsiden for å støtte opp elementene. Og vi eksperimenterte mye med ulike materialer. Våre akustikere lyttet til mange av dem, men vi målte også underveis, for hvis det måler bra, lyder det som regel bra, men lyttetestene avgjorde alltid valget.

DPC: – Det er ikke bare tweeteren (Esotar3, red. anm.) som er ny. Alle elementene er nye, selv om de ser like ut på utsiden.

MB: – Elementene er også skrudd fast med mellom én og to Nm, fordi det lyder best. 

DPC: – Esotar-diskanten har en antidiiffraksjonskloss bak og vi har forstørret bakkammeret, og det gir langt langt lavere resonanser enn før.

MB: – Diskanten er også montert flytende på DDC-fronten, som er formet til etter mange forsøk på å finne den optimale kurven på sidene, og som man kan se er buene litt asymmetriske. Igjen, fordi det lød best.

Delefiltrene er ganske komplekse på en Confidence-høyttaler.

Bedste priser

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  3
  Leave a Reply

  2 Comment threads
  1 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  3 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of
  Jens Mortensen

  Jeg købte et par Dynaudio Confidence 50 i oktober, og jeg kan nikke genkendende til alt i anmeldelsen. Vi skulle have en værdig afløser for et sæt GamuT L5, og hørte på Confidence 30 og Confidence 50. Confidence 30 var bedre end GamuT’erne, men da Confidence 50 kom på var der ingen tvivl – vi var smil fra øre til øre, det var bare stort. Da de kom til vores lejlighed var de gode, men over en 4 ugers periode blev da bare bedre og bedre, i starten i mellemtone og diskant, og senere særligt i den helt dybe bas.… Read more »

  Peter

  Tillykke med dem:-) Jeg tror jeg ved hvad du mener mht. til de store smil i lyttefasen :-). Har hørt 50érne ved flere lejligheder b.la hos Dynaudio i maj måned. Det er hævet over enhver tvivl at Dynaudio har fat i noget rigtig stort med Confidence-serien, og 50érne hæver sig ikke bare “lidt” over konkurenterne i klassen, men er på alle parametre – som jeg hører det – stukket af fra feltet! Esotar 3 er simpelhen så god at selv de helt store MLS 2 fra Piega – med en diskantoverflade der er ca. 50 gange større end Esotar 3… Read more »

  Carsten Jespersen

  Tja har også hørt dem men foretrak faktisk Focal Sopra No. 2 og de er noget billigere og måske allerede et par år gamle, men de spiller helt fantastisk.

  Læs også

  IKEA Frekvens

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

  Højttalerkabler

  Er der forskel på højttalerkabler?

  Nogle hi-fi-dyrkere ofrer tusindvis af kroner på kabler, mens andre anser det for det pureste opspind. Vi dykker ned i slangegrotten, og prøver at finde svarene.

  6 high-end soundbars

  Verdens bedste soundbars?

  For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

  Dynaudio Confidence 50

  Ny high-end-reference

  Dynaudio har gjort det igen med Confidence 50, der sætter en ny standard for højttalere i high-end-klassen.

  Ny referencehøjttaler

  Tak for kaffe! Dynaudios Confidence-højttalere er usædvanlig vellykkede – og vellydende.

  Soundbaren over alle soundbars

  Soundbaren over alle soundbars koster ikke mere end et lyd­anlæg i mellemklassen. Men det, du får, vil blæse dig bagover.