TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Devialet D-Premier

Den nye vin

Dette smykke af en forstærker kan mere end at se smuk ud. Avanceret teknologi har ført til en af de vigtigste high-end produkter længe.

forfatter
Publiceret 20/07/2011 - 12:18
L&B mener
Fantastisk gennemsigtig lyd Godt udstyret Indgangene kan skræddersys Pragtfuld kvalitet
Kompleks konfigurering Ganske lille display Nogen har altid brug for flere kræfter Ingen USB-indgang
Specifikationer
 • Integreret stereoforstærker
 • 2 x 240 w
 • Konfigurerbare analoge/digitale indgange
 • MM- og MC-indgang til pickup
 • HDMI 1.3 ind/ud
 • 24-bit/192kHz digitalkonverter

Når man tænker på high-end lyd, tænker de fleste stort, dyrt og kompliceret. Kæmpestore forstærkere, som kræver egne strømforsyninger, tårnhøje højttalere og en kompleksitet, som reducerer brugervenligheden, er ikke særlig sexy. Derfor er meget af high-end udstyret rettet mod specielt interesserede. Ikke nødvendigvis kun dem med mange penge på lommen, men også dem, der dyrker det som en hobby og ikke mindst har plads til alt udstyret.

Mange andre kunne godt tænke sig de samme fantastiske oplevelser god high-end kan give – og er villige til at betale for det – men vil ikke have, at det skal dominere stuen. Og frem for alt skal det være bekvemt at bruge. Ikke underligt, at man tænker Bang og Olufsen, når man ser Devialets smækre forstærker. Sandheden er mere, at Devialet D-Premier snarere er en krydsning mellem B&O, Lyngdorf og Linn.

Analog, digital? Ja tak, begge dele!
Devialet-forstærkeren er nemlig mere end et smukt design i forkromet metal. Den er en krydsning mellem det bedste fra alle verdener. For her mangler der ikke noget. Foruden de sædvanlige analoge lydindgange, har den indbygget digitalkonverter (24-bit/192 kHz), pladespillerindgang og HDMI-indgang til videokilder.

Forstærkeren leverer op til 240 w i hver kanal, ifølge Devialet, og benytter noget de kalder Analog-Digital Hybrid-teknik (ADH). I praksis betyder det, at et klassisk analog (klasse A) forstærkertrin leverer strømmen til udgangene, som er nødvendig for at få effekten op.

På den måde kombinerer man ekstremt lav forvrængning (klasse A) med meget effektiv kraftleverance til højttalerne (klasse D), i en hybridsymbiose, hvor det bedste af begge verdener sørger for bedst mulig lydkvalitet.

Lyden af fremtiden
Så længe jeg ikke presser forstærkeren til maksimum – hvor den blev rigtig varm under belastningen – klarer den let at beholde kontrollen over de store Quad´er.  Trommerne og bassen på Josefine Cronholms In Your Wild Garden havde forstærkeren total kontrol over. Selv når jeg spillede højt, var bassen stram og uhyre veldefineret, mens trommernes mægtige dynamiske kontrast gav musikken et drivende og engagerende fundament. Mellemtonen var total gennemsigtig, trompetens klang varm og fyldig.

Samtidig oplevede jeg dynamikken som uanstrengt. Forstærkeren kan slå med en infarktfremkaldende dynamik, når der er brug for det. Knut Reiersruds guitarspil og Mighty Sam McClains mægtige røst på hans album One Drop is Plenty – en relativt dynamisk indspilning – skabte en dundrende live-følelse, som fremkaldte gåsehud og kvalme på samme tid. Ikke bare lød de involverende som bare pokker, forstærkeren hamrede bas ud i rummet, som om jeg havde en subwoofer tilsluttet. Hvilket jeg ikke havde.

Milepælen
Efter at have levet med Devialet D-Premier i nogle uger, er det fristende at konkludere, at den revolutionerer high-end. Det er nok i overkanten, men den fremstår som en milepæl og en skillevej for vejen videre hvad high-end angår. Ikke for fordi den er bedst i verden, der findes endnu bedre lyd, men det koster meget mere.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Engelske Lowther er tilbage med Almira Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend