Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Devialet D-Premier

Den nye vin

Dette smykke af en forstærker kan mere end at se smuk ud. Avanceret teknologi har ført til en af de vigtigste high-end produkter længe.

Skrevet af / 20/07/2011 - 12:18
Devialet D-Premier
Lasse Svendsen

Når man tænker på high-end lyd, tænker de fleste stort, dyrt og kompliceret. Kæmpestore forstærkere, som kræver egne strømforsyninger, tårnhøje højttalere og en kompleksitet, som reducerer brugervenligheden, er ikke særlig sexy. Derfor er meget af high-end udstyret rettet mod specielt interesserede. Ikke nødvendigvis kun dem med mange penge på lommen, men også dem, der dyrker det som en hobby og ikke mindst har plads til alt udstyret.

Mange andre kunne godt tænke sig de samme fantastiske oplevelser god high-end kan give – og er villige til at betale for det – men vil ikke have, at det skal dominere stuen. Og frem for alt skal det være bekvemt at bruge. Ikke underligt, at man tænker Bang og Olufsen, når man ser Devialets smækre forstærker. Sandheden er mere, at Devialet D-Premier snarere er en krydsning mellem B&O, Lyngdorf og Linn.

Analog, digital? Ja tak, begge dele!
Devialet-forstærkeren er nemlig mere end et smukt design i forkromet metal. Den er en krydsning mellem det bedste fra alle verdener. For her mangler der ikke noget. Foruden de sædvanlige analoge lydindgange, har den indbygget digitalkonverter (24-bit/192 kHz), pladespillerindgang og HDMI-indgang til videokilder.

Forstærkeren leverer op til 240 w i hver kanal, ifølge Devialet, og benytter noget de kalder Analog-Digital Hybrid-teknik (ADH). I praksis betyder det, at et klassisk analog (klasse A) forstærkertrin leverer strømmen til udgangene, som er nødvendig for at få effekten op.

På den måde kombinerer man ekstremt lav forvrængning (klasse A) med meget effektiv kraftleverance til højttalerne (klasse D), i en hybridsymbiose, hvor det bedste af begge verdener sørger for bedst mulig lydkvalitet.

Lyden af fremtiden
Så længe jeg ikke presser forstærkeren til maksimum – hvor den blev rigtig varm under belastningen – klarer den let at beholde kontrollen over de store Quad´er.  Trommerne og bassen på Josefine Cronholms In Your Wild Garden havde forstærkeren total kontrol over. Selv når jeg spillede højt, var bassen stram og uhyre veldefineret, mens trommernes mægtige dynamiske kontrast gav musikken et drivende og engagerende fundament. Mellemtonen var total gennemsigtig, trompetens klang varm og fyldig.

Samtidig oplevede jeg dynamikken som uanstrengt. Forstærkeren kan slå med en infarktfremkaldende dynamik, når der er brug for det. Knut Reiersruds guitarspil og Mighty Sam McClains mægtige røst på hans album One Drop is Plenty – en relativt dynamisk indspilning – skabte en dundrende live-følelse, som fremkaldte gåsehud og kvalme på samme tid. Ikke bare lød de involverende som bare pokker, forstærkeren hamrede bas ud i rummet, som om jeg havde en subwoofer tilsluttet. Hvilket jeg ikke havde.

Milepælen
Efter at have levet med Devialet D-Premier i nogle uger, er det fristende at konkludere, at den revolutionerer high-end. Det er nok i overkanten, men den fremstår som en milepæl og en skillevej for vejen videre hvad high-end angår. Ikke for fordi den er bedst i verden, der findes endnu bedre lyd, men det koster meget mere.

Lyd & Billede mener

Fantastisk gennemsigtig lyd Godt udstyret Indgangene kan skræddersys Pragtfuld kvalitet Kompleks konfigurering Ganske lille display Nogen har altid brug for flere kræfter Ingen USB-indgang

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top