SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Bose Solo

Lidt større lyd til små skærme

Bose Solo er nok den hurtigste og letteste vej til bedre lyd fra din fladskærm. Hvis den ikke er for stor.

Lyd & Billede mener

Nem at sætte op God, naturlig lyd
Intet display Uegnet til større tv’er Halvdyr
 • Soundbar
 • 7,0 x 52,5 x 30,9 cm (h x b x d)
 • 4,6 kg
 • Optisk, koaksial, analog
 • Fjernbetjening
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3195 kr

Bose Solo består af et enkelt højttaler-element, som du skal stille under dit tv. Det er med andre ord et produkt, der er beregnet til fladskærme, som står på egen fod og dermed kan placeres direkte oven på højttaleren, og selv om du selvfølgelig også kan bruge Bose Solo, hvis dit tv hænger på væggen, så bliver den sorte kasse i så fald lidt besværlig at placere, fordi den så på grund af sit format kræver et bord eller en reol at stå på.

Det samme gælder, hvis dit fjernsyn er for stort, for en fladskærm på meget over 42 tommer har for stor en fod og er formentlig for tung til Bose Solo. Som absolut ikke må stå for langt væk fra skærmen, for det kan lyden ikke bære, men det vender vi tilbage til lidt senere.

Først og fremmest skal det fremhæves, at Bose Solo nok er den nemmeste soundbar, vi nogensinde har testet. Den kommer uden subwoofer og kræver kun to ledninger! Den til strøm og så tilslutningen til fladskærmen. Du har mulighed for enten optisk, koaksial eller analog stereo-tilslutning, og der følger et kabel af hver slags med i pakken.

Til gengæld er der absolut intet display på forsiden af Bose Solo. Blot en grøn lampe, som viser, om højttaleren er tændt eller slukket. Derfor ved du aldrig, hvor højt du har skruet op for anlægget, og hvor højere eller lavere lyden kan blive. Irriterende.

God bas uden subwoofer
Når det kan være nødvendigt at vide, hvordan volumen er indstillet, inden man tænder for højttaleren, så er det, fordi Bose Solo faktisk kan spille både ret højt og ret klart i forhold til sin uanselige størrelse. Bevares, det er ikke den bedste soundbar på markedet, men ikke desto mindre har den en meget klar lyd i hele spektret af både høje toner, mellemtoner og bas. Og selv uden en subwoofer giver bassen en solid bund til det samlede lydbillede, som vel at mærke er meget naturligt og ikke lider under den lidt kunstige, metalliske klang, som mange – især lidt billigere – surround-løsninger f.eks. lider under.

Hvad Bose Solo ikke gør, er at lade, som om den er et surround-anlæg. Lyden bliver mere eller mindre leveret lige foran skærmen og ikke så mange andre steder, så du skal sidde ret op og ned lige foran dit fjernsyn – og helst kun med tre til fire meters afstand – hvis du skal have udbytte af Bose Solo. Her gør andre soundbar-løsninger et bedre stykke arbejde, men er til gengæld knap så enkle at have med at gøre.

Konklusion
Bose Solo har ikke blot en bedre lyd end din fladskærm – det ville komplet diskvalificere den som soundbar, hvis den ikke havde – lyden er også klar og naturlig i hele lydspektret, herunder bassen, som giver en god bund helt uden subwoofer. Derimod er lyden ikke den største, og Bose Solo virker ikke for godt, hvis du sidder for langt væk fra dit tv. Men det gør du heller ikke, for hvis din skærm er meget større end 42 tommer, så er Bose Solo ikke den rigtige løsning.

Det her er en soundbar til små tv’er. Til gengæld er den lige så hurtig og nem at sætte op som at klø sig i nakken og kan klart anbefales, hvis dine behov ikke er for store, og din pengepung ikke er for lille.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.