Search
Generic filters

8 AirPlay-højttalere

 itemprop
8 AirPlay-højttalere

Luksuriøs trådløs musik

Rigtig god lyd uden ledninger er det bedste fra begge verdener.

I dag har flere og flere musiksamlingen tilgængelig på tablet eller smartphone. Vil man have musikken ud i rummet, så var man tidligere tvunget til at anskaffe en højttaler med docking station, hvis man ville have lidt lydkvalitet. Og der findes mange vellydende apparater i alle prisklasser, som kan hjælpe os med det. Men at skulle tilslutte sit bærbare apparat, så snart man ønsker at afspille noget, er ikke specielt praktisk eller tiltalende.

Med indtoget af Apples AirPlay så det pludselig lysere ud med mulighed for at undgå ledningerne. Men eftersom teknikken – eller først og fremmest certificeringen – gør apparaterne betydelig dyrere, så har udvalget af højttalere været ganske begrænset. Sidste gang vi testede AirPlay-højttalere, holdt vi os i den relativt tegnebogsvenlige prisklasse 3.000-4.000 kroner. Efterfølgende er der kommet mange trådløse højttalere fra etablerede hi-fi-mærker i en lidt højere prisklasse. Det er dem, vi fokuserer på denne gang.

Ikke kun Apple
Inden Android-tilhængere bliver alt for oprørt over, at vi “kun” skriver om Apple-produkter, så er der faktisk en grund til det. AirPlay findes på alle Apple-enheder og computere, mens der ikke findes nogen tilsvarende standard til Android. Og dermed laves højttalerne i første omgang til AirPlay, alternativt nødløsningen Bluetooth.

Men alt er ikke tabt. Flere af apparaterne i denne test kan faktisk afspille musik trådløst fra Android-enheder, selv om det er egne løsninger. Samsungs højttalere kan anvende AllShare Play og har et docking-stik til deres mobiler. Pioneer har allieret sig med HTC, som i deres nye mobiler har noget, de kalder HTC Connect, indbygget. Og Sonys apparater kan afspille musik både fra deres eget bibliotek og fra Sonys Music Unlimited via Android- og iOS-apps.

Testkriterier
Vi kontaktede leverandørerne af musikanlæg og bad om dyre modeller i prisklassen 4.000-5.000 kroner. De blev koblet op i et trådløst hjemmenetværk, og vi noterede, hvor let eller svært det var. Derefter spillede vi ukomprimeret musik i bedste kvalitet både fra iPhone 5 og fra en computer med iTunes. Hvor hurtigt apparaterne reagerede, og eventuelle afspilningsproblemer blev noteret. Vi bedømte lydkvaliteten inden for en række musikgenrer. Til sidst blev der lavet en samlet vurdering, hvor også prisen indgik. De apparater, som havde forskellige funktioner eller anvendelsesområder, fik speciel omtale.

Dette er AirPlay
AirPlay er Apples trådløse teknik til at sende musik fra computeren eller ens mobile apparater til højttalere og receivere, som understøtter AirPlay. Fra computeren kan man sende lyden til flere apparater samtidig, og med app’en Remote på sit mobile apparat styre afspilningen. Man kan dog ikke spille forskellige sange i forskellige rum.

For at vælge, hvad der skal spilles, trykker man på AirPlay-symbolet i nedre højre hjørne i musikafspilleren og vælger højttalere. I computerens iTunes klikker man på AirPlay-ikonet i nedre højre hjørne og får en lignende liste. Her findes også alternativet Flere højttalere, som åbner et nyt vindue med alle højttalerne.

annonce

AirPlay anvender det trådløse netværk til at sende musikken. Det gør, at man ikke behøver at komprimere lyden, hvilket er tilfældet med Bluetooth, og dermed kan man få bedre lydkvalitet. Det er dog stadig trådløst, hvilket vi alle ved ikke er perfekt. Det kan derfor ske, at musikken stopper, eller at apparatet helt mister forbindelsen.

annonce

Produkter i testen

 data-srcset

Bose SoundLink Air

Pris: 2800 kr Annonce
Sympatisk format Let at anvende Batteri som tilbehør
Overdreven bas Kluntet net-adapter
 data-srcset

Sony SA-NS510

Pris: 2800 kr Annonce
Rundstrålende Batteridrift Apple og Android
Mest til partymusik
 data-srcset

Pioneer A4

Pris: 3000 kr Annonce
Kraftfuld bas Wi-Fi Direct
Plastic Ingen fjernbetjening
 data-srcset

Libratone Zipp

Pris: 3400 kr Annonce
Batteridrevet Fungerer uden netværk Nem håndtering
Begrænset lydstyrke
 data-srcset

B&W A5

Pris: 3700 kr Annonce
God lyd Let at placere
Ingen finesser
 data-srcset

B&O Beolit 12

Pris: 5500 kr Annonce
God lyd Bærbar og batteridrevet Pæn og velbygget
Dyr
 data-srcset

Samsung DA-E750

Pris: 5600 kr Annonce
iPod og Android docking AllShare, AirPlay og Bluetooth God lyd
Dårligt placerede statuslamper Prisen
 data-srcset

Loewe AirSpeaker

Pris: 6200 kr Annonce
Træ Mange farvevalg God lyd
Besværlig installation Skjulte knapper

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 8 AirPlay-højttalere

   data-srcset

  Nu holder den også vand

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsat en af de bedste små Bluetooth-højttalere. Og nu i forbedret og mere robust udgave.

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link