Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Dali P-10 DSS

Kompakt allrounder

Dalis bud på en high-end kompakt subwoofer er både lækker og vellydende, men noget dybbasmonster er den ikke.

Skrevet af / 14/05/2015 - 02:00
Dali P-10 DSS
Audun Hage

Dali er primært kendt for deres højttalere, hvoraf mange giver rigtig god lyd for pengene. Men den danske producent laver også aktive subwoofere, der kan supplere dem, og P-10 DSS er blandt de dyrere.

Dalis kompakte terning af en subwoofer er en fryd for øjet, især i hvid som vores testeksemplar. Men også i sort højglans bør den gøre sig godt i stuen. Den er lavet til at give ekstra bassaft til Dalis dyre Rubicon- og Epicon-serie, men kan som andre subwoofere fungere med alle slags højttalere.

Vi kan godt lide udseendet, og også at der følger en fjernbetjening med. Displayet på fronten giver et overblik over indstillingerne, men med panelet på bagsiden er det svært at se, hvad man laver, hvis man altså ikke bruger fjernbetjeningen. Velodyne SPL-1200 Ultra virker mere gennemført i den henseende. Dali har heller ikke automatisk rumkorrektion.

Man kan vælge imellem to indstillinger: Music og Movie. Music prioriterer en neutral og lineær gengivelse, mens Movie hæver niveauet i den dybeste bas, så filmeffekter får ekstra realisme. Man kan gemme tre personlige grundindstillinger i sub’ens hukommelse, og hver af dem kan indeholde en valgfri kombination af EQ, fase, niveau og delefrekvens.

Lydkvalitet
Dalis subwoofer er taktfast og har slagkraft nok i de allerfleste situationer. Med musik i stereo opleves den som lidt mere tør end Velodyne i anslagene, og der er mere sammenhæng i tonerne på en kontrabas end med Velodyne.

Det betyder ikke, at P-10 DSS er nogen svækling til funk og hiphop. Basrytmerne på “Rack City” med Tyga er dybe og heftige, mens vi heller ikke skal kimse af baslinjerne på Daft Punks “Lose Yourself to Dance”. Sammenlignet med Velodyne er der dog ikke helt samme tryk og kontrol.

Filmen The Maze Runner på Blu-ray har nogle heftige scener midt i filmen, hvor der åbnes en rund stenport, og heltene må flygte igennem en labyrint, der forsøger at lukke dem inde. Her er der meget bulder og brag, og Dali klarer sig ganske godt – men heller ikke her kan den måle sig i muskelkraft med Velodyne, der er en bedre film-sub.

Konklusion
Dali P-10 DSS er en lækker og kompakt subwoofer med fjernbetjening og gode indstillingsmuligheder. Musikalsk holder den takten fint og slår godt fra sig. Den fungerer også godt til musik, med distinkte toner i det øvre basregister. Og den kan spille ganske højt. Den er dog ikke den bedste i klassen, når det gælder ren og skær power. Tunge basrytmer mangler lidt slagkraft, og der er ikke samme kontrol over baskanalen på film som hos de heftigste konkurrenter.

Lyd & Billede mener

Dali har lavet en lækker subwoofer, der følger godt med på rytmerne. Fjernbetjening er et stort plus! De dybeste baseffekter mangler tyngde og kontrol.

Også i denne test:

6 subwoofere

Velodyne SPL-1200 Ultra

Fleksibel kraftkarl

Her får du mængder af power i et kompakt kabinet kombineret med automatisk rumkorrektion og fjernkontrol.

En meget kapabel subwoofer med masser af kræfter og mange muligheder for at tilpasse den til rummet. Plus for automatisk rumkorrektion.
Vi savner lidt mere attack og raffinement i det lyse basregister.
Læs hele testen

SVS SB13-Ultra

Rå slagkraft

Med testens største bas-element disker SVS’ kraftkarl op med hårde slag på både film og musik. Og det lyder godt!

Her kombineres stor slagkraft med en evne til at følge med i svingene uanset musik. Baseffekter på film gengives også med stor overbevisning.
Funktioner og display sidder på bagsiden, hvilket gør den bøvlet at indstille. Subwooferen er ikke helt så stram og opløst som visse andre.
Læs hele testen

Elac SUB 2070

Knytnæve i silkehandske

Elacs dobbeltdækker-subwoofer er både kraftfuld og fintfølende. Trådløs overførsel og app-styring gør SUB 2070 til en af de mest avancerede subs i testen.

En præcis og kraftig subwoofer, der blander sig godt i lydbilledet og giver en næsten gnidningsløs overgang til fronthøjttalerne. Basgengivelsen er let og legende, fri for efterslæb og ujævnheder.
Mangler lidt niveau i den allerdybeste bas.
Læs hele testen

REL Acoustics S/5

Bedst til musik

Så snart denne subwoofer blev tilsluttet, kunne vi høre, at den sad lige i skabet.

Hvis akustisk musik er den foretrukne føde, giver REL S/5 en helt magisk basgengivelse. Stram og kontrolleret, og forbandet godt integreret i lydbilledet. Fungerer også godt til film.
De allerdybeste bastoner få subwooferen til at skurre ved høj volumen.
Læs hele testen

JL Audio E-Sub e112

Råstyrke og finesse

Med JL Audio får du det bedste af to verdener: Stram, detaljeret dybbas kombineret med formidabel slagkraft!

JL Audio e112 er bygget som en tank og kan sagtens rumle lige så højt. Den kombinerer stram og præcis bas til musik med tordnende kraftfuld dybbas til film. Kort sagt gør den alt, hvad vi forventer af en god subwoofer!
e112 er ikke helt så fintfølende og lydhør som de mest musikalske subs, selv om det er tæt på.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top