: Libratone Diva

Veludstyret lækkerbisken

Libratone Diva er en elegant soundbar beregnet til både filmlyd og musik-streaming via hjemmenetværket.

Test af libratone_diva på Lyd & Billede

Lyd & Billede mener

Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er trådløs lyd-streaming med Libratone Diva en drøm. Det elegante uldovertræk er lækkert, og lyden er fyldig og opløst nok til daglig brug.
Den delikate lyd bliver aldrig monstrøs, og maksimal lydstyrke er lidt lav på visse film. Vi savner subwoofer-udgang.
 • HDMI: Nej
 • Digital ind: Optisk og USB
 • Trådløst: Bluetooth m. aptX, DLNA, AirPlay, Spotify Connect, HTC Connect
 • Analog ind: 3,5 mm mini-jack
 • Integreret subwoofer
 • Mål: 98,8 x 15,8 x 10 cm
 • Farve: Sort, hvid, rød, blå, lilla, orange m.fl.
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5995 kr

I kendt Libratone-stil har soundbaren Diva et overtræk af italienske fåreuld. Her står design højt på menuen, og ud over den sorte standardfarve kan man vælge et ekstra dækken med en af ti andre farver. Soundbaren kan let sluttes til hjemmenetværket og derefter streame musik med fuld lydkvalitet. Husk at opgradere til nyeste firmware!

Libratone-Diva_svart_bakside
Libratone Diva har optisk digitalindgang og USB samt analog mini-jack ind. Hertil kommer trådløs netværkstilslutning til streaming. Ingen subwoofer-udgang.

Lydkvalitet
Leonard Cohens stemme lyder fyldigt, selv om den ikke går så dybt. For at opnå det uden ekstern subwoofer må soundbaren snyde lidt ved at skrue op for mellembasområdet. Det betyder, at det lejlighedsvis kan lyde lidt hult i basområdet. Men det bliver aldrig prangende, og Libratones smartphone-app har mange forskellige lydindstillinger, så man nemt kan finde en klang, man kan lide. Overkomprimeret popmusik lyder f.eks. bedst med lydindstillingen Soft & Comfortable, som runder det hele pænt af.

Libratone Diva er mere distinkt i diskantområdet end Geneva Cinema og Dali Kubik One. Den har også god stereobredde.

Film får ikke nogen surround-effekt, som Yamahas soundbars f.eks. er gode til. Men Diva spreder lyden godt opad, så det lyder, som om den kommer fra selve tv’et og ikke under tv’et. Godt! Dialoger lyder fint og opløst, og lydsporet på film har god fylde. Men den maksimale lydstyrke er ret begrænset, og da mange Blu-ray-film har et temmelig lavt Dolby Digital-lydspor, kan det blive et problem, hvis man gerne vil have tryk på sine filmoplevelser.

Brugervenlighed og udstyr
Det er nemt at koble Libratone Diva til hjemmenetværket, især hvis man har en iPhone eller iPad. Del netværksindstillingerne direkte fra telefonen, og soundbaren kobler sig på.

AirPlay er godt at have, Android- og Windows-brugere kan afspille musik tabsfrit med en DLNA-app i stedet, og HTC-brugere har HTC Connect, der er ligesom AirPlay for HTC-enheder. Spotify Connect findes også. Brug Bluetooth for at få endnu lettere adgang til den trådløse musik. Tv’et bør tilsluttes med optisk digitalkabel.

Et lækkert bordstativ medfølger, og det samme gør vægbeslag. Fjernbetjening følger ikke med, men soundbaren kan let lære at forstå tv’ets volumenknapper. Eller download Libratone-app’en og forvandl mobiltelefonen til fjernbetjening.

Det, vi savner, er udgang til ekstern subwoofer.

Konklusion
Med sit uldovertræk ser Libratone Diva ikke ud som andre soundbars, men det er kun godt. At den desuden giver nem trådløs adgang til musikken via både AirPlay, DLNA og Bluetooth, er et stort plus, og den lyder også temmelig godt.

Fordi fjernbetjening ikke medfølger, skal man enten lære soundbaren lydsignalerne fra tv’ets fjernbetjening (hvilket er let) eller downloade Libratones app til mobilen.

Lydmæssigt er der et lidt lavt maksimum-niveau på film, hvilket begrænser illusionen af hjemmebiograf, og vi savner subwoofer-udgang til dem, der vil have en separat sub. Men ellers er lyden både varm, fyldig og opløst.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Test af Geneva_Cinema på Lyd & Billede
  Geneva Model Cinema - Pænest i klassen
  Denne lydsokkel er en fryd for øjet, men har også visse indre kvaliteter at byde på.
  Test af DALI KUBIKONE på Lyd & Billede
  Dali Kubik One - Sejest i klassen
  Dali Kubik One er en velvoksen soundbar, hvor lydkvaliteten har førsteprioritet.

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  LG SN8YG

  Vejl.pris 6490 kr LG har oppet sig

  Belkin Soundform Elite

  Vejl.pris 2299 kr Vellykket musikalsk partnerskab

  Harman Kardon Citation One MKII

  Vejl.pris 1699 kr Stærkt forbedret Citation

  Sonus faber Lumina III

  Vejl.pris 18000 kr Håndbygget lydkvalitet
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.