Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Libratone Diva

Veludstyret lækkerbisken

Libratone Diva er en elegant soundbar beregnet til både filmlyd og musik-streaming via hjemmenetværket.
Test af libratone_diva på Lyd & Billede
Lyd & Billede mener
Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er trådløs lyd-streaming med Libratone Diva en drøm. Det elegante uldovertræk er lækkert, og lyden er fyldig og opløst nok til daglig brug.
Den delikate lyd bliver aldrig monstrøs, og maksimal lydstyrke er lidt lav på visse film. Vi savner subwoofer-udgang.
Specifikationer
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk og USB
  • Trådløst: Bluetooth m. aptX, DLNA, AirPlay, Spotify Connect, HTC Connect
  • Analog ind: 3,5 mm mini-jack
  • Integreret subwoofer
  • Mål: 98,8 x 15,8 x 10 cm
  • Farve: Sort, hvid, rød, blå, lilla, orange m.fl.

I kendt Libratone-stil har soundbaren Diva et overtræk af italienske fåreuld. Her står design højt på menuen, og ud over den sorte standardfarve kan man vælge et ekstra dækken med en af ti andre farver. Soundbaren kan let sluttes til hjemmenetværket og derefter streame musik med fuld lydkvalitet. Husk at opgradere til nyeste firmware!

Libratone-Diva_svart_bakside

Libratone Diva har optisk digitalindgang og USB samt analog mini-jack ind. Hertil kommer trådløs netværkstilslutning til streaming. Ingen subwoofer-udgang.

Lydkvalitet
Leonard Cohens stemme lyder fyldigt, selv om den ikke går så dybt. For at opnå det uden ekstern subwoofer må soundbaren snyde lidt ved at skrue op for mellembasområdet. Det betyder, at det lejlighedsvis kan lyde lidt hult i basområdet. Men det bliver aldrig prangende, og Libratones smartphone-app har mange forskellige lydindstillinger, så man nemt kan finde en klang, man kan lide. Overkomprimeret popmusik lyder f.eks. bedst med lydindstillingen Soft & Comfortable, som runder det hele pænt af.

Libratone Diva er mere distinkt i diskantområdet end Geneva Cinema og Dali Kubik One. Den har også god stereobredde.

Film får ikke nogen surround-effekt, som Yamahas soundbars f.eks. er gode til. Men Diva spreder lyden godt opad, så det lyder, som om den kommer fra selve tv’et og ikke under tv’et. Godt! Dialoger lyder fint og opløst, og lydsporet på film har god fylde. Men den maksimale lydstyrke er ret begrænset, og da mange Blu-ray-film har et temmelig lavt Dolby Digital-lydspor, kan det blive et problem, hvis man gerne vil have tryk på sine filmoplevelser.

Annonce

Brugervenlighed og udstyr
Det er nemt at koble Libratone Diva til hjemmenetværket, især hvis man har en iPhone eller iPad. Del netværksindstillingerne direkte fra telefonen, og soundbaren kobler sig på.

AirPlay er godt at have, Android- og Windows-brugere kan afspille musik tabsfrit med en DLNA-app i stedet, og HTC-brugere har HTC Connect, der er ligesom AirPlay for HTC-enheder. Spotify Connect findes også. Brug Bluetooth for at få endnu lettere adgang til den trådløse musik. Tv’et bør tilsluttes med optisk digitalkabel.

Et lækkert bordstativ medfølger, og det samme gør vægbeslag. Fjernbetjening følger ikke med, men soundbaren kan let lære at forstå tv’ets volumenknapper. Eller download Libratone-app’en og forvandl mobiltelefonen til fjernbetjening.

Det, vi savner, er udgang til ekstern subwoofer.

Konklusion
Med sit uldovertræk ser Libratone Diva ikke ud som andre soundbars, men det er kun godt. At den desuden giver nem trådløs adgang til musikken via både AirPlay, DLNA og Bluetooth, er et stort plus, og den lyder også temmelig godt.

Annonce

Fordi fjernbetjening ikke medfølger, skal man enten lære soundbaren lydsignalerne fra tv’ets fjernbetjening (hvilket er let) eller downloade Libratones app til mobilen.

Lydmæssigt er der et lidt lavt maksimum-niveau på film, hvilket begrænser illusionen af hjemmebiograf, og vi savner subwoofer-udgang til dem, der vil have en separat sub. Men ellers er lyden både varm, fyldig og opløst.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Geneva Model Cinema

Pænest i klassen

Denne lydsokkel er en fryd for øjet, men har også visse indre kvaliteter at byde på.

En af de flotteste lydsokler, vi kender, streamer lyd med Bluetooth, og lyden er let at holde af med en fyldig karakter. Fjernbetjeningen er rart nok af aluminium.
Det mangler lidt punch i lyden, de dybe baseffekter lyder temmelig fladt, og stereoperspektivet er ikke særlig bredt. Subwoofer-udgang mangler.

Dali Kubik One

Sejest i klassen

Dali Kubik One er en velvoksen soundbar, hvor lydkvaliteten har førsteprioritet.

Massiv aluminium giver en meget tillidsvækkende byggekvalitet. Desuden er lyden kraftig og dynamisk, og især bassen er kontant, men samtidig neutral. Plus for subwoofer-udgang.
Overtoneområdet er lidt dæmpet, så dialoger kunne godt stå endnu mere ud fra lydbilledet. Den fesne fjernbetjening kunne vi have undværet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.