: Geneva Model Cinema

Pænest i klassen

Denne lydsokkel er en fryd for øjet, men har også visse indre kvaliteter at byde på.
Test af Geneva_Cinema på Lyd & Billede
Lyd & Billede mener
En af de flotteste lydsokler, vi kender, streamer lyd med Bluetooth, og lyden er let at holde af med en fyldig karakter. Fjernbetjeningen er rart nok af aluminium.
Det mangler lidt punch i lyden, de dybe baseffekter lyder temmelig fladt, og stereoperspektivet er ikke særlig bredt. Subwoofer-udgang mangler.
Specifikationer
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk og koaksial
  • Trådløst: Bluetooth
  • Analog ind: RCA, 3,5 mm mini-jack
  • Integreret subwoofer
  • Mål: 70 x 9 x 35 cm
  • Farve: Sort, hvid
forfatter

Nyd synet af Genevas Cinema-lydsokkel, hvor hver en kant er finpudset og ingen detaljer overset, og hvor selv aluminiumfødderne er strømlinede og smelter sammen med resten af chassiset. Til trods herfor er prisen noget, som mange tv-ejere kan tage sig råd til. Designprodukter er som regel væsentlig dyrere end dette, og alligevel kommer den rare pris ikke på bekostning af lydkvaliteten.

Geneva_Cinema_bakside
Her er både optisk og koaksial digitalindgang samt RCA og mini-jack indgang. Vi savner derimod en subwoofer-udgang.

Lydkvalitet
Tag f.eks. dialogerne i Godzilla på Blu-ray. Klare og åbne, samtidig med at stemmernes resonans kommer frem, uden at det bliver bombastisk og unaturligt. Lyden er meget balanceret, hvor intet stikker ud og maskerer andre dele af lydbilledet.

Stereobredden er på sin side noget smallere end hos Dali Kubik One og Libratone Diva. Der mangler også lidt dynamik, der mangler noget pang i eksplosionerne, og det lidt lyder tamt selv ved høj volumen. Derimod er lyden højere end med Libratone Diva på film, der som udgangspunkt har et lavt niveau på lydsporet. Dermed behøver man ikke at skrue helt op for lydsoklen for at få det højt nok i stuen.

Musik i stereo lyder ganske fyldigt, men lidt pænt. Geneva har ikke den samme fylde og pågående bas som Dali Kubik One, hvilket gør, at Leonard Cohens stemme ikke klinger så godt nedad, ligesom elbassen heller ikke kommer så godt frem. Det stråler heller ikke lige så meget i overtoneområdet, så f.eks. maracas er ikke helt så tydelige i toppen som med Libratone.

Det lyder med andre ord okay, men det er tydeligt, at man betaler en del for det lækre udseende.

Brugervenlighed og udstyr
Geneva Model Cinema er let i brug, ikke mindst takket være den smarte medfølgende fjernbetjening i tillidsvækkende aluminium. Et display på frontpanelet viser valgt indgang, volumen samt diskant- og basniveau, når man justerer dem. Opkobling er nemt, og det eneste, vi savner, er muligheden for at lære lydsoklen at modtage volumensignaler fra tv-remoten. Så kunne man klare sig med én fjernbetjening.

Udstyrsniveauet er simpelt, ingen netværkstilslutning her. Med Bluetooth savner vi det heller; det eneste, vi kunne ønske os, er en subwoofer-udgang i tilfælde af, at man vil opgradere med mere bas på et senere tidspunkt.

Annonce

Konklusion
Geneva Model Cinema er virkelig en fryd for øjet med nydelige, glatslebne overflader og afrundede hjørner. Den er også enkel i brug og kan streame lyd trådløst via Bluetooth.

Selv om den hedder Cinema, får man ikke den helt store biografoplevelse. Der mangler lidt power, dybe baseffekter bliver forholdsvis flade, og stereoperspektivet er noget snævert. Derimod er dialoger klare og åbne, klangkarakteren er pænt fyldig, og volumen kan skrues ganske højt op, selv når lydniveauet på filmen er lavt til at begynde med.

Musik i stereo lyder helt fint, uden nogen maskerende pukkel i basområdet. Der mangler bare lidt fut i fejemøget.

Også i denne test:

Dali Kubik One

Sejest i klassen

Dali Kubik One er en velvoksen soundbar, hvor lydkvaliteten har førsteprioritet.

Massiv aluminium giver en meget tillidsvækkende byggekvalitet. Desuden er lyden kraftig og dynamisk, og især bassen er kontant, men samtidig neutral. Plus for subwoofer-udgang.
Overtoneområdet er lidt dæmpet, så dialoger kunne godt stå endnu mere ud fra lydbilledet. Den fesne fjernbetjening kunne vi have undværet.

Libratone Diva

Veludstyret lækkerbisken

Libratone Diva er en elegant soundbar beregnet til både filmlyd og musik-streaming via hjemmenetværket.

Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er trådløs lyd-streaming med Libratone Diva en drøm. Det elegante uldovertræk er lækkert, og lyden er fyldig og opløst nok til daglig brug.
Den delikate lyd bliver aldrig monstrøs, og maksimal lydstyrke er lidt lav på visse film. Vi savner subwoofer-udgang.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også