: Xtreamer Wonder

Gør dit tv smart med et snuptag

Android-medieboks, der kan klare alle formaterne.
Lyd & Billede mener
Den klarer alle de video- og lydformater, man kan komme i tanke om, kører Android-spil problemfrit og fungerer som portal for streaming-tjenester. Og “luftmusen” fungerer faktisk fint.
Ingen understøttelse af 4K og ingen intern lagring.
Specifikationer
  • CPU/GPU: 2 GHz Cortex A9 S812 quad-core / Mali 850 octa-core
  • Hukommelse: 2 GB DDR3 / 16 GB lager
  • Styresystem: Android 4.4
  • Videoformater: H.265 (HEVC), AVI, RM, RMVB, MKV, WMV, MOV, MP4, WEBM, VCD, VOB, MPEG 1-2, FLV, ASF, TS, TP, 3GP
  • Lydformater: Dolby True HD, DTS HD Master Audio, MP3, WMA, WMV, APE, OGG, FLAC, AAC
  • Dolby Digital & DTS Master Audio 5ch output, 5CH & 7CH pass-through
  • Tilslutning: HDMI 1.4, optisk digital, 3 x USB, analog lyd (3,5 mm stereo mini-jack), Ethernet, MicroSD-kortlæser
  • Trådløst: AirPlay, DLNA, Wi-Fi 802.11n, Miracast, Bluetooth 4.0
  • Mål og vægt: 16,6 x 2,8 x 13,8 cm / 190 g
Annonce
Annonce
forfatter

Først blev telefonen smart, og ingen af os, der nu går rundt med en computeriseret telefon i lommen, ville drømme om at gå tilbage. Nu er det fjernsynets tur. Surf på nettet, adgang til streaming-tjenester og spil på skærmen er alternativer til broadcastet tv. Man kan selvfølgelig gøre det samme på sin tablet, telefon eller computer. Men den har bare ikke en 40 tommers skærm og en strategisk placeret sofa lige ved siden af.

Hvis du ikke har et bundt tusindlapper, der står smart-tv på, kan en ekstern boks bringe det gamle husalter med på noderne. Der findes nogle stykker, hvoraf Apple TV er den mest populære. Et mindre kendt bud er den Android-baserede Xtreamer Wonder.

Xtreamer Wonder kunne efter udseendet at dømme være en trådløs router eller en DSL-boks: En flad boks med afrundede former og en højglanssort plast-finish af den type, der begynder at tiltrække ridser og fingeraftryk, i det øjeblik man piller den beskyttende plastfolie af.

 

Understøtter H.265 i hardware

Der er tre USB-indgange på siden af enheden. Den ene er på forhånd optaget af den medfølgende Air Mouse, som er en fjernbetjening med indbygget mus, så man kan navigere på brugerfladen. Det kræver lidt tilvænning at styre musemarkøren i den tomme luft, men ikke så meget, som man skulle tro.

Annonce

De øvrige USB-indgange kan bruges til at tilslutte eksterne harddiske eller USB-nøgler, så film- og musiksamlingen er lige ved hånden.

Xtreamer Wonder kan afspille et imponerende udvalg af videoformater, fra antikke VCD- og MPEG-filer over VOB (dvd) og MP4 til den seneste H.265 HEVC-standard, der giver op til dobbelt så god kompression som “gammeldags” H.264.

Skulle man ønske mere, end prisen berettiger til, ville det være 4K-understøttelse. Her må man dog kigge i retningen af storebror Xtreamer Prodigy, som endnu ikke findes på det skandinaviske marked.

Xtreamer Wonder kan bruges til hvad som helst. Da den i realiteten er en komplet Android-baseret computer, kan man tilsætte tastatur og en mere konventionel mus via USB eller Bluetooth og bruge den til surf, mail og kontorarbejde i Google Docs. Forbinder man en spil-controller, har man en konsol.

Hos de fleste vil den dog nok blive brugt som bindeled mellem streaming-tjenester og fjernsyn samt til at afspille “fundne” videofiler fra nettet – og begge dele klarer den eksemplarisk og problemfrit.

Annonce

 

Konklusion

Xtreamer Wonder er en glimrende medieboks og “smart-adapter” til tv’et. Den kan alt det, der er behov for, og til en pris, der ikke sprænger budgettet. Da enheden kører Android, er der ingen mangel på apps. Muligheden for højkomprimeret video er en ekstra lækkerbisken.

xstreamer_wonder2

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.