Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

test: Denon AVR-X6400H

Danser i skyerne

Denon har fulgt med i timen og giver os en top-receiver, der er lige så nem i brug, som den er vellydende.

Skrevet af / 04/01/2018 - 13:07
Denon AVR-X6400H
Geir Gråbein Nordby

På papiret er Denon-receiveren meget lig søsterproducenten Marantz’ flagskib SR8012. De har ens menuer og næsten de samme tilslutninger på bagsiden. Plus samme udgangseffekt. 11 forstærkerkanaler kan drive en 7.1 højttaleropsætning plus fire loftshøjttalere (7.1.4), uden at ekstern forstærkerkraft er påkrævet.

Det, der adskiller Denon fra Marantz, er at AVR-X6400H bruger billigere up-amp forstærkerkredse. Desuden er strømforsyningen noget mindre, og chassiset er ikke lige så heftigt, hvilket gør den tre kilo lettere.

Opsætning og brugervenlighed

Denon-receiveren har en meget simpel trin-for-trin-menu, der leder dig igennem opsætningen, første gang den tilsluttes. Når du har defineret din højttaleropsætning i menuen, kan du få et billede af tilslutningerne på bagsiden for at sikre dig, at alt er tilsluttet korrekt.

Rumkorrektionen er af typen Audyssey MultEQ XT, som korrigerer for op til otte siddepladser, og hvis du ikke er tilfreds med nogen af de tre forudindstillede klangbalancer (Reference, Flat og Front), kan du købe mobil-app’en Audyssey MultEQ Editor og lave finjusteringer. Hos os fungerede Reference ganske glimrende.

Musikafspilning med HEOS-app’en er meget nemt, og det er let at tilføje flere HEOS-højttalere i et multirumssystem, hvis du ønsker det.

Denon AVR-X6400H i sølv. (Foto: Denon)

 

Lydkvalitet

Hvor Yamaha RX-A3070 byder på rå kraft og saftige mavepustere, er Denon mere nuanceret. AVR-X6400H lyder bedre, når man spiller lavt, med bedre opløsning i overtonerne. Den har et større rum og gør endnu mere ud af Atmos-kanalerne ovenfra.

Eksplosioner smælder da også godt, og kroppe, der flyver gennem luften og smadrer ind i vejskilte i Deadpool (det er en af den slags film), får grinet frem. Denon har bare ikke spist lige så meget krafthonning som Yamaha, og det er også det, der primært adskiller den fra Marantz.

Musik lyder godt i både to og mange kanaler. Strygerne hos Trondheimsolisterne svæver i toppen, og der er god aggression, hvor der skal være det. I den ukorrigerede Pure Direct-indstilling lyder Denon en anelse mere tam i stereo end Marantz, men med korrektionen aktiveret er der næsten dødt løb ved moderat volumen. Marantz trækker dog fra, når man skruer op.

Her er 11 forstærkerkanaler, HDMI-udgange med eARC, som understøtter højopløst lyd og Atmos, plus alt, hvad man ellers har brug for. (Foto: Denon)

 

Konklusion

Der er ikke mange, der slår Denons rum og opløsning i surround. Dialogerne er klokkerene, der er lag på lag af luft, og receiveren lyder rigtig godt i stereo. Den har kræfter nok til at give ægte biograf-lydtryk hjemme i stuen, men på lige netop dette område er der andre, der slår den.

Helhedsindtrykket er rigtig godt med god lyd på både film og musik, og brugervenlighed er noget for sig. Streaming med HEOS-app’en går som en drøm, uanset hvilken tjeneste du abonnerer på. Kan klart anbefales.

Lyd & Billede mener

Surround-lyden er stor og luftig med klokkeklare dialoger og seje Atmos-effekter fra oven. Musik lyder også godt, med masser af luft. Trods kraft nok har receiveren ikke det sidste ord at skulle have sagt i denne disciplin.

Også i denne test:

Fire surround-receivere

Pioneer SC-LX901

Solide sager

Klokkeklar lyd kombineret med kraft og dynamik i spandevis. Men brugervenligheden trækker ned.

Dialoger på film er krystalklare, lyden er gigantisk, og der er fuld kontrol over alt, hvad der sker. Fabelagtig lyd, simpelthen.
Skærmmenuen er bøvlet, vi kan ikke lide højttaleropsætningen, og receiveren er ikke fremtidssikret.
Læs hele testen

Yamaha RX-A3070

Kraftcenter

Yamaha står på sikker grund med et flagskib, der har kræfter nok til at ruske godt i buksebenene.

En krudttønde, der gør både musik og film medrivende. Musik-streaming og multirum med MusicCast fungerer glimrende som altid, og DAB+ radio trækker op.
Der mangler lidt opløsning og luft i lydbilledet. Kun ni forstærkerkanaler, så en ekstra effektforstærker er påkrævet til 7.1.4 Atmos-lyd.
Læs hele testen

Marantz SR8012

Ballerina med bazooka

Marantz’ første 11 kanals receiver er så god, at alt andet blegner i sammenligning.

Gigantisk lydbillede med glimrende opløsning kombineret med imponerende dynamik. Flot brugervenlighed og multirum sætter prikken over i’et.
Vi kan ikke komme på noget, bortset fra at man selvfølgelig altid kan få endnu mere kraft.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Scroll to Top