Search
Generic filters
test

Sony UBP-X800

 itemprop
testSony UBP-X800
Januar 2018Sony UBP-X800

Perfekt til hjemmebiografen

Hvis du vil se dine yndlingsfilm i den absolut bedste kvalitet, kommer du ikke uden om en 4K Blu-ray-afspiller som UBP-X800 fra Sony.

Lyd & Billede mener

Sonys afspiller byder på solid byggekvalitet og funklende billeder til en favorabel pris.
UBP-X800 har ikke noget display på fronten, og fraværet af Dolby Vision kan være et minus på sigt.
4K Blu-ray-afspiller
HDR10, Dolby Atmos
2 x HDMI ud (2.0)
Optisk digitaludgang
Web: sony.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2799 kr

Markedet for Blu-ray-afspillere og fysiske film er ikke, hvad det var engang. Streaming-tjenester som Netflix, Amazon og YouTube vinder stadig mere terræn. De findes på stort set alle moderne smart-tv’er og medieafspillere, og giver adgang til mange tusind timers film og underholdning. På det seneste har billedkvaliteten også fået et kraftigt løft med stadig mere indhold tilgængeligt i 4K HDR-kvalitet.

Nogle vil nok derfor hævde, at afspillere til fysiske medier som den, vi tester her – Sony UBP-X800 – er en uddøende race. På den anden side kan det være rigtig rart med nogle fysiske film, den dag nettet er nede, eller når indholdsleverandøren vælger at ændre udbuddet!

Sony UBP-X800

Sony er en veteran i 4K-gamet og lancerede deres første 4K-tv allerede i 2010. Deres første 4K Blu-ray-afspillere har dog ladet ventet på sig – indtil UBP-X800, der blev lanceret i 2017.

Sony-afspilleren er som skabt til at blive brugt sammen med japanernes egne tv’er. Den har et retlinet, minimalistisk design, der passer godt til Bravia-skærmene. X800 har ikke engang et display på forsiden (det må du op i topmodellen X1000ES for at få).

(Foto: Sony)

Brugervenlighed og funktioner

Mens Sonys tv’er er baseret på Android, har de valgt en egen løsning til deres Blu-ray-afspillere. Brugerfladen er enkel og overskuelig, men ikke specielt imponerende rent grafisk. Ud over ren diskafspilning har man også adgang til apps som YouTube og Netflix – begge i 4K HDR.

Efter at have testet med flere film kan vi fastslå, at UBP-X800 er en hurtig og robust afspiller rent mekanisk. Den er ikke lige så lynhurtig fra standby som Samsungs “velsmurte lyn” UBD-M9500, men tæt på, og der går ikke lang tid, fra vi lægger disken i, til titelskærmen lyser op. Sony-afspilleren er også meget stillegående, uden generende drevstøj.

Fjernbetjeningen er kompakt uden for mange knapper. En bonus er, at den også kan styre volumenfunktionen på Sonys Bravia-tv’er. (Foto: Sony)

Ultraskarp billedkvalitet

Selv om streaming-tjenesterne haler stadig tættere ind, er det relativt nye 4K Ultra HD Blu-ray-format stadig konge, når det gælder lyd- og billedkvalitet. Her taler vi ægte 4K-opløsning, øget kontrast og farvedybde (HDR) og ikke mindst 3D-lyd. Hvis du har investeret i et moderne 4K-tv eller en ditto projektor og et fuldblods surround-anlæg eller en Atmos-soundbar, er det sådan en afspiller, du vil have.

annonce

Vi koblede UBP-X800 sammen med Sony-storskærmen Bravia KD-75XE94. En film som Abernes planet: Opgøret er fremragende til at vise, hvad Sony-afspilleren formår. 4K-versionen af filmen er simpelthen en fornøjelse at se på, uanset om man er fan af abefilmene eller ej. Nærbillederne af ærkefjenderne Caesar og Obersten er barberbladsskarpe, og omgivelserne klare som glas.

annonce

Særlig fascinerende er det at betragte de vandfald, hvor aberne holder til. De ser utrolig naturtro ud og står så skarpt, at man næsten kan tyde hver vanddråbe. Her er der betydelig mindre komprimeringsstøj end i nogen anden version.

UBP-X800 gør også et glimrende stykke arbejde med “almindelige” Blu-ray-film, som vi har liggende på hylden. Christopher Nolans Batman-klassiker The Dark Knight er fuld af storslåede IMAX-scener, som kan være udfordrende for nogle Blu-ray-afspillere. Men Sonys afspiller har benhård kontrol over de mange panorerende bevægelser.

Når det er sagt, så glæder vi os til at se Batman og Jokeren støde sammen i den længe ventede 4K HDR-remaster af samme film!

(Foto: Sony)

Ingen Dolby Vision

De allerfleste 4K Blu-ray film indtil nu (også den nævnte Batman-film) har 4K-opløsning og standard HDR10-format, som Sony-afspilleren selvfølgelig understøtter, ligesom andre 4K Blu-ray-afspillere. UBP-X800 har imidlertid ikke understøttelse af det eftertragtede Dolby Vision HDR-format, som forventes på flere titler her i 2018. Dolby-formatet understøtter såkaldt dynamiske metadata, der kan give større variationer i kontrasten fra scene til scene.

annonce

Det er lidt skuffende, at Sony har droppet dette, i betragtning af at deres bedste tv’er (bl.a. OLED-modelen KD-65A1) åbner for understøttelse af Dolby-formatet. Konkurrenter som Oppo og LG tilbyder afspillere, der understøtter det (i form af en software-opgradering).

Sony UBP-X800 er virkelig nem at slutte til, såfremt du har et “high-speed” HDMI-kabel til rådighed, sørger for at vælge den rigtige indgang på dit 4K-tv og ikke mindst husker at indstille tv’et til modtage udvidet farverum. (Foto: Sony)

Lyd

Sony UBP-X800 understøtter til gengæld alle de vigtige lydformater fra Blu-ray/4K Blu-ray, inklusive Dolby Atmos 3D-lyd. To HDMI-udgange gør, at den er let at koble til tv’et og lydanlægget med separate kabler. Sony-afspilleren har imidlertid ingen analoge udgange, så du må påregne at have en receiver, som understøtter dekodning af lydformaterne.

En ekstra kuriositet er den indbyggede Bluetooth-sender, der lader dig sende lyden til trådløse hovedtelefoner. Rart, hvis du vil se film uden at forstyrre andre og mangler tilsvarende funktion fra tv’et.

Konklusion

Sonys første 4K Blu-ray-afspiller fremstår som en solid og veludviklet biografmaskine. UBP-X800 er hurtig og komfortabel i brug og serverer vores yndlingsfilm med funklende billedkvalitet. Manglen på Dolby Vision kan vise sig at være minus i fremtiden, men ud over det er Sony UBP-X800 en glimrende løsning, ikke mindst til Sonys egne tv’er og projektorer.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sony UBP-X800

  (Foto: Producent)

  4K Blu-ray jorder streaming-tjenesterne og udfordrer professionelle biografer på lyd- og billedkvalitet. Der er linet op til duel i high-end-klassen!

  (Foto: Sony)

  Hvis du vil se dine yndlingsfilm i den absolut bedste kvalitet, kommer du ikke uden om en 4K Blu-ray-afspiller som UBP-X800 fra Sony.

  Foto: Oppo

  Hurtig, heftig og habil: Oppo UDP-203 leverer den bedste ydelse, vi hidtil har set fra Ultra HD Blu-ray-formatet.

  (Foto: Producent)

  For kræsne, men prisbevidste film-entusiaster er Panasonics nye UHD Blu-ray-afspiller et soleklart valg.

  (Foto: Producent)

  Ultra HD Blu-ray er endelig blevet en realitet, og vi har testet de mest aktuelle afspillere på markedet, fra billige til dyre.

   data-srcset

  Pioneer slår et slag for de fysiske formater med en tank af en Blu-ray-afspiller.

   data-srcset

  Den bedste billedfremviser har fået et ekstra Darbee-twist. Og lydsiden er (meget) bedre, end man skulle tro.

   data-srcset

  Oppos nye BDP-103 er den bedste Blu-ray-afspiller, vi har testet!

   data-srcset

  Har du et ældre tv, som du er tilfreds med, men vil du gerne tage del i den nye smart-revolution? Her er et tip: Køb en Blu-ray-afspiller med de samme finesser som tv-apparaterne!

   data-srcset

  Blu-ray kan blive det sidse spindende plademedie, du køber, så hvorfor ikke lige så godt købe en af de bedste på markedet?

   data-srcset

  Gigantiske tv og fede lydanlæg er ikke meget værd uden en videokilde. Her er de bedste Blu-ray afspillere lige nu!

   data-srcset

  Enten du lytter til musik eller ser film, har du brug for en kilde, som henter det bedste ud af dine favoritter. Her er de bedste musik- og videoafspillere, vi testede i 2011.