Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Philips BDP9700

Solid topmodel

BDP9700 er den nyeste i rækken af dyre Blu-ray-afspillere fra Philips og har fået en ansigtsløftning både på indersiden og på ydersiden.

Skrevet af / 12/07/2013 - 11:56
Philips BDP9700
Audun Hage

Philips har haft stor succes med deres Blu-ray-afspillere de seneste år, og den mest eftertragtede har været topmodellen i 9000-serien. Med meget solide forgængere som BDP9500 og BDP9600 kan vi ikke undgå at have store forventninger til den nye BDP9700!

Forskellen er åbenbar, allerede idet vi pakker afspilleren ud: BDP9700 har fået et helt nyt udseende med et større kabinet, afrundede hjørner og en front i sort børstet metal, som får hele afspilleren til at se mere “hi-fi” ud. I midten sidder en stor skærm med tydeligt læsbare tal og bogstaver. Oversiden har en gummieret overflade, som forhindrer ridser og modvirker, at komponenterne ovenpå glider for let. På bagsiden skimter vi kobberskruer, som vidner om, at det her er en ganske seriøs afspiller.

Vi havde gerne set muligheden for at tilslutte et grovere “audiofilt” strømkabel, men BDP9600 er beregnet til lille apparatledning. Afspilleren bruger passiv køling og har ingen indbygget blæser.

Brugervenlighed og finesser
Da vi får sat afspilleren på plads og sluttet den til, må vi lidt trist konstatere, at Philips ikke har haft råd til en fjernbetjening med selvlysende eller bagbelyste knapper. Derfor bør lommelygten være inden for rækkevidde, hvis du planlægger at bruge afspilleren i hjemmebiograf-mørket. Philips har imidlertid en egen fjernbetjenings-app til iPad, som klarer den i hjemmebioen.

Desuden oplevede vi, at Philips-afspilleren starter meget hurtigt fra standby – 4,4 sekunder går der, fra vi trykker “Åben”, til skuffen springer ud. Ligeledes læses og startes filmen meget hurtigt, ca. 47 sekunder med vores testfilm, Star Wars: The Empire Strikes Back.

Philips-afspilleren er dog ikke lige så hurtig i alle tilfælde. At skifte spor går hurtigt, men at hoppe tilbage til hovedmenuen eller åbne skuffen med filmen i gang tager unødvendigt lang tid. Man må lægge kunstige “pauser” ind for at undgå, at afspilleren lukker igen. Det er heller ikke altid, at knapperne på fronten reagerer, afhængigt af hvilken menu man er inde i. Det trækker det samlede indtryk lidt ned.

Billedkvalitet
Brugervenligheden kunne måske have været lidt mere smidig, men billedet er der ikke meget at udsætte på – det er både glat og super skarpt. Det viser sig, at afspillerens indbyggede billedbehandlingskredse gør et godt job med af forbedre de Blu-ray-film, som har behov for det. Den restaurerede Star Wars-film The Empire Strikes Back har en middelgod overførsel med mange støjkorn i enkelte scener, og BDP9700 udglatter ujævnhederne fint. Ulempen er, at støjfjerningen lægger sig som en tynd “hinde” over billedet, hvilket til tider kan være generende.

Heldigvis kan man justere graden af optimering i en af undermenuerne. Generelt set laver “Optimal”-indstillingen kun subtile forandringer, og vi foretrak faktisk at beholde den på frem for at slå den helt fra. BDP9700 gør også et tilsvarende udmærket job med at opskalere dvd-film til HD-opløsning. Vi taler ikke om enorme forskelle i forhold til en budget Blu-ray-afspiller, men tilstrækkeligt til, at feinschmeckere med projektor eller stort tv vil sætte pris på det.

Lydkvalitet
For at tjekke lydkvaliteten tilslutter vi BDP9700 (via analoge udgange) til vores reference stereo-opsætning med Hegel P30/H30 forstærkere og Elac FS407 højttalere til anledningen. Philips-afspilleren viser sig at være en habil stereo-musikafspiller, men den mangler lidt for at kunne kaldes suveræn. Selv om BDP9700 serverer musikken med en varm og behagelig klangbalance, er præsentationen ikke specielt åben eller finkornet. Lydbilledet kan virke lidt trangt og tætpakket, og stemmer kommer ikke lige så frisk ud, som vi kunne ønske. Vi havde faktisk forventet lidt mere, da afspilleren har så imponerende specifikationer.

Smarte tjenester
BDP9700 har flere ben at stå på, når det gælder underholdning. Foruden at kunne afspille Blu-ray, SACD-skiver og hente billeder, video og musik fra lokalt netværk har BDP9700 også flere populære applikationer om bord, bl.a. YouTube og Netflix video-streaming. Desuden kan du downloade ekstra apps som TED Talks (videnskabelige foredrag).

Philips tilbyder også mere “lyssky” apps for voksne, herunder Hustler, Private og Brazzers, som alle kræver abonnement.

Konklusion
Philips er en solid og velbygget afspiller, som leverer høj billedkvalitet. Generelt er den hurtig og uproblematisk at bruge, men fjernbetjeningen er ikke altid lige hurtig og mangler bagbelyste knapper. Lydkvaliteten er fin og fyldig, men ikke lige så imponerende som billedkvaliteten. Samlet set gør det, at Philips misser topkarakteren denne gang.

Lyd & Billede mener

Rigtig god støjreduktion Netflix-app Lidt ulden lydkarakter

Også i denne test:

Philips BDP9700 & Cambridge Azur 752BD

Cambridge Audio Azur 752BD

Audiofil videospiller

Cambridge Audio er måske bedst kendt for gode hi-fi-komponenter til fornuftige priser, men de har også mange gode Blu-ray-afspillere på meritlisten.

Knivskarpt og støjfrit billede Meget høj lydkvalitet Gode tilslutningsmuligheder
Mangler gode smart-applikationer
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top