: Epson MG-850HD

Bærbar biograf

Hvis man ønsker sig større skærm til film, sport og gaming, er Epsons bærbare projektor værd at kigge nærmere på.
Lyd & Billede mener
Godt lysudbytte Okay farvegengivelse Bærbar og praktisk
Svagt sortniveau Lav kontrast Kun 720p HD-kvalitet
Specifikationer
  • 3 x LCD billedpaneler
  • 1280 x 720p HD-opløsning
  • iPod-docking, HDMI
  • Integrerede højttalere
Annonce
Annonce
forfatter

Denne lille projektor med bærehåndtag kommer ikke til at overbevise nogen hjemmebiograf-entusiast. Men den vil blive et kæmpehit hos børnefamilier. For Epson MG-850HD er en projektor, som hverken praler af fuld 1080p HD eller 3D-film, men i stedet er en praktisk filmfremviser, som kan sættes op mod en hvid væg og vise film, billeder eller bruges til gaming. På få minutter kan den være klar. Og det bedste af det hele er, at man kan tilslutte en iPod, iPad eller iPhone til docking-stikket på bagsiden og bruge en af dem som kilde til video eller billeder.

Alt, hvad man behøver, er strøm, et lærred (eller en hvid eller grå væg) og indhold. Epson MG-850HD understøtter op til 720p HD, som altså ikke er fuld HD som på Blu-ray, men så længe man ikke falder for fristelsen til at skrue billedet op til 200 tommer, men holder sig til 50-80 tommer, kan det fungere godt, også på BD-film.

Opsætningen er såre simpel. En teleskopfod på undersiden kan bruges til at justere vinklen, små rat justerer fokus og zoom, og med den medfølgende fjernbetjening kan man lave flere billedjusteringer. Og styre en tilsluttet iPod, når den står i docken. Projektoren har selvsagt HDMI-indgang, så man kan tilslutte en BD-afspiller.

En lydudgang findes også, som man kan benytte til receiveren, men Epson MG-850HD har to indbyggede højttalere, som kan klare jobbet helt fint, så længe man ikke er ude efter den store biograffølelse med massiv lyd. Projektoren skal placeres ganske lavt og ikke for langt væk fra væggen eller lærredet. Den spreder nemlig billedet vældig meget, og selv med zoomringen i smalleste billedvinkel får du let 100 tommers visning, bare med et par meters afstand til væggen.

Den eneste måde at højdejustere billedet på er at bruge de justérbare fødder og teleskopfoden, men billedforskydning kan man nemt udføre keystone-korrektion, hvis man placerer projektoren ved siden af sofaen.

Annonce

Billedkvalitet
Selv om det er muligt at kalibrere farvebalancen fra projektoren, er der ikke meget at hente, da justeringsmulighederne ikke er omfattende nok, og den lave pris vil heller ikke gøre det lønsomt. Markedsprisen hos de fleste butikker ligger lidt under 5.000 kroner, og selv med synlige mangler på billedkvalitet er det slet ikke noget dårligt køb.

Men man skal være klar over, at den lavere opløsning (720 kontra 1080 linjer) giver dig et mere grumset billede, hvis du spreder det over 100 tommer. Sortniveauet i et lysdæmpet rum er heller ikke noget at råbe hurra for. Mørke partier forbliver grå uanset lampeindstilling, og kontrasten er for lav til at give et seriøst biografbillede. I stuen derimod, hvis der ikke er for lyst, da fungerer projektoren bedre. Lysstyrken er god, men farverne bliver for disede, uanset om det er Blu-ray-afspilleren, en PlayStation eller iPad’en, der er tilsluttet.

Hvis man placerer den ganske nær – lad os sige to meter fra lærredet – og med maks. 80 tommers diagonalt billede, mister man lidt mindre lys, og billederne opleves som skarpere og med bedre farvemætning. Da fungerer den lille Epson-projektor godt nok til gaming for store og små og lejlighedsvis en film, særlig animationsfilm.

Hjemmebiograf-entusiaster bør vende blikket mod fuld 1080 HD-projektorer fra Epson i stedet.

Konklusion
Den bærbare Epson-projektor er langtfra det bedste i billedkvalitet. Uden fuld 1080 HD og 3D-støtte vil den ikke egne sig til dem, der ser meget film derhjemme og stiller høje krav til billedkvaliteten. Men de, der leder efter en lille, let og frem for alt anvendelig og billig projektor, som kan bruges overalt, vil få meget morskab ud af Epson MG-850HD. For det er det, det handler om. Muligheden for at have det sjovt med film, billeder og spil, lige når man har lyst, og uanset hvor man befinder sig.

Annonce

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.