: BenQ GS1

Se film hvor du vil

BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.
Oktober 2016BenQ GS1
Lyd & Billede mener
Fylder mindre end selv et lille tv, men giver et kæmpebillede med kort projektionsafstand. Kan afspille direkte fra USB-nøgle eller Android-mobil takket være indbygget medieafspiller.
Koster som en fuldvoksen projektor. Ikke alle film lader sig afspille, og mus og tastatur er ofte nødvendigt. Lysstyrken er begrænset – men hey, den kan køre tre timer på batterier!
Specifikationer
 • Type: DLP LED
 • Lysstyrke: 300 lumen
 • Kontrast: 100.000:1
 • Opløsning: 720p (1280 x 720)
 • Indgange: HDMI/MHL, USB 3.0, USB 2.0, microSD
 • Udgange: Audio (3,5 mm stereo mini-jack)
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi (dual-band), Miracast
 • Billedstørrelse: 60-200" (1-3,5 m)
 • Lampe: 20.000 timer (30.000 timer i Eco-mode)
 • Blæserstøj: 28 dB
 • Batteritid: 3 timer
 • Mål og vægt: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g (m. batteri)
Annonce
Annonce
forfatter

En projektor er glimrende til hjemmebiografen, hvor den kan give et billede i rigtig biografstørrelse hjemme i stuen. Prisen er, at opstilling og justering er besværligt, og at den oftest er dyr, tung og sart. Men der er undtagelser. Vi testede lommeprojektoren ASUS ZenBeam E1 i septembernummeret, og nu har vi fået BenQ’s bud på en bærbar projektor – GS1 – ind til test.

BenQ GS1 er ikke i lommeformat, men stadig kompakt nok til at have med i bagagen på ferieturen. Med batteripakken monteret fylder den som en skolemadkasse, og vejer lige under et kilo.

Enheden er i mat hvid plast. På fronten sidder linsen, der er af short-throw typen, som kan projicere et 60 tommers billede fra blot en meters afstand. Ovenpå finder man knapper til betjening (de samme som på fjernbetjeningen). Bagsiden er godt fyldt op: HDMI-indgang, to USB-porte, lydudgang og en microSD-kortlæser. Der er også et Kensington-låsehul, så projektoren kan sikres mod uærlige sjæle på campingpladsen. Bag på batteripakken findes desuden Micro USB- og USB-port til opladning af andre enheder.

GS1 er mere robust end traditionelle projektorer. Den kan holde til et fald på 60 cm, og der medfølger et (orange!) gummi-etui, som beskytter mod snavs, faldende dråber og fugtige skovbunde.

Lysstyrken er maksimalt 300 lumen. Det er ikke overvældende, men tilstrækkeligt til indendørs brug i campingvognen, på hotelværelset eller under åben nattehimmel med et udspændt lagen som filmlærred. GS1 vil nok i de fleste tilfælde blive brugt med en hvid væg som lærred, men BenQ laver også et bærbart lærred på 60 tommer, der kan rulles sammen og gemmes af vejen – langt lettere og billigere end at prøve på at kline et 60 tommers fladskærms-tv ind i campingvognen!

Annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Indbygget computer

Ud over de fysiske tilslutningsmuligheder er GS1 udstyret med Wi-Fi og Bluetooth. Der gemmer sig nemlig også en Android-baseret medieafspiller i kassen, så hvis der er adgang til trådløst net, kan man se film fra sin yndlings streaming-tjeneste direkte på væggen. Wi-Fi-forbindelsen giver desuden adgang til skærmdublering fra mobil og tablet via Miracast.

Der er to 2 watt højttalere i projektoren, men skal der stor lyd på filmen, kan man tilkoble en kraftigere højttaler via Bluetooth. Ad samme vej (eller via USB) kan man tilslutte mus og tastatur og i praksis have en komplet computer – med skærm i kæmpeformat. Medieafspilleren kan håndtere de fleste almindelige video- og lydformater samt pdf-, PowerPoint-, Excel- og Word-filer.

Ideen med at tage en projektor med på campingferie virker umiddelbart alt andet end indlysende. For man tager vel på ferie for at bruge tid sammen. Men hvad så når regnen trommer mod teltdugen, og I allerede har spillet alle de spil rommy, I orker? Kigger man ind gennem vinduerne i campingvogne og telte, sidder alle sandsynligvis med næsen i hver sin smartphone eller tablet.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Her giver en fælles hjemmebio-aften pludselig mening. Som den ultimative test proppede vi projektoren i rygsækken og tog den med ud i den lune septemberaften for at nyde Mad Max: Fury Road i det fri. En JBL Xtreme trådløs højttaler sørgede for bulder og brag ved bredden af Gudenåen. Okay, lysstyrken er mindre end på hjemmeprojektorerne, lærredet blafrer i vinden, og man bliver ædt af myg. Men det holder hele vejen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonce

Berøv ikke øjnene

BenQ er taiwanesisk, og det er folkene, der har designet brugerfladen og skrevet manualen, tydeligvis også. Det er der intet galt i, men det ville nu have været et plus, hvis de havde ladet en bare nogenlunde engelskkyndig læse korrektur på teksterne, da det flere steder er svært at gætte, hvad der egentlig menes: “The leaking electrolyte will cause the skin uncomfortable. If it drops into eyes, do not rob the eyes but wash in time.

gs1-in-sky-i_03

BenQ GS1 er en sjov kombination. Du kan få en fuldvoksen projektor for de samme penge, og den vil give dig et større og mere lysstærkt billede. Men ikke med den ekstreme bærbarhed og fleksibilitet, som du får her. Og medieafspilleren betyder, at du kan skræddersy projektoren til dine behov, og – endnu vigtigere – at du ikke er afhængig af at skulle slæbe en computer eller Blu-ray-afspiller med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konklusion

BenQ GS1 er et lille columbusæg af en projektor. Med indbygget batteripakke og medieafspiller skal du bare tilsætte et lærred og en videofil for at se film, hvor du har lyst. Du kan i praksis have en hel biografforestilling i en turrygsæk. Inklusive en Bluetooth-højttaler, et lagen til projektion, en sixpack – og en pose chips!

Annonce

Billedkvaliteten er fin, selv om lysstyrken er i den beskedne ende, og takket være sin ekstreme bærbarhed nærmest råber GS1 på at finde på nye måder at se film på.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generations processorer og Nvidia-grafik til hjemmekontoret.
BlueParrott M300-XT giver op til 15 timers snak, og reducerer støj fra omgivelserne med 80 procent.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.