BenQ GS1

 itemprop
BenQ GS1
Oktober 2016BenQ GS1

Se film hvor du vil

BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.

Lyd & Billede mener

Fylder mindre end selv et lille tv, men giver et kæmpebillede med kort projektionsafstand. Kan afspille direkte fra USB-nøgle eller Android-mobil takket være indbygget medieafspiller.
Koster som en fuldvoksen projektor. Ikke alle film lader sig afspille, og mus og tastatur er ofte nødvendigt. Lysstyrken er begrænset – men hey, den kan køre tre timer på batterier!
 • Type: DLP LED
 • Lysstyrke: 300 lumen
 • Kontrast: 100.000:1
 • Opløsning: 720p (1280 x 720)
 • Indgange: HDMI/MHL, USB 3.0, USB 2.0, microSD
 • Udgange: Audio (3,5 mm stereo mini-jack)
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi (dual-band), Miracast
 • Billedstørrelse: 60-200" (1-3,5 m)
 • Lampe: 20.000 timer (30.000 timer i Eco-mode)
 • Blæserstøj: 28 dB
 • Batteritid: 3 timer
 • Mål og vægt: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g (m. batteri)
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4699 kr

En projektor er glimrende til hjemmebiografen, hvor den kan give et billede i rigtig biografstørrelse hjemme i stuen. Prisen er, at opstilling og justering er besværligt, og at den oftest er dyr, tung og sart. Men der er undtagelser. Vi testede lommeprojektoren ASUS ZenBeam E1 i septembernummeret, og nu har vi fået BenQ’s bud på en bærbar projektor – GS1 – ind til test.

BenQ GS1 er ikke i lommeformat, men stadig kompakt nok til at have med i bagagen på ferieturen. Med batteripakken monteret fylder den som en skolemadkasse, og vejer lige under et kilo.

Enheden er i mat hvid plast. På fronten sidder linsen, der er af short-throw typen, som kan projicere et 60 tommers billede fra blot en meters afstand. Ovenpå finder man knapper til betjening (de samme som på fjernbetjeningen). Bagsiden er godt fyldt op: HDMI-indgang, to USB-porte, lydudgang og en microSD-kortlæser. Der er også et Kensington-låsehul, så projektoren kan sikres mod uærlige sjæle på campingpladsen. Bag på batteripakken findes desuden Micro USB- og USB-port til opladning af andre enheder.

GS1 er mere robust end traditionelle projektorer. Den kan holde til et fald på 60 cm, og der medfølger et (orange!) gummi-etui, som beskytter mod snavs, faldende dråber og fugtige skovbunde.

Lysstyrken er maksimalt 300 lumen. Det er ikke overvældende, men tilstrækkeligt til indendørs brug i campingvognen, på hotelværelset eller under åben nattehimmel med et udspændt lagen som filmlærred. GS1 vil nok i de fleste tilfælde blive brugt med en hvid væg som lærred, men BenQ laver også et bærbart lærred på 60 tommer, der kan rulles sammen og gemmes af vejen – langt lettere og billigere end at prøve på at kline et 60 tommers fladskærms-tv ind i campingvognen!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Indbygget computer

Ud over de fysiske tilslutningsmuligheder er GS1 udstyret med Wi-Fi og Bluetooth. Der gemmer sig nemlig også en Android-baseret medieafspiller i kassen, så hvis der er adgang til trådløst net, kan man se film fra sin yndlings streaming-tjeneste direkte på væggen. Wi-Fi-forbindelsen giver desuden adgang til skærmdublering fra mobil og tablet via Miracast.

Der er to 2 watt højttalere i projektoren, men skal der stor lyd på filmen, kan man tilkoble en kraftigere højttaler via Bluetooth. Ad samme vej (eller via USB) kan man tilslutte mus og tastatur og i praksis have en komplet computer – med skærm i kæmpeformat. Medieafspilleren kan håndtere de fleste almindelige video- og lydformater samt pdf-, PowerPoint-, Excel- og Word-filer.

annonce

Ideen med at tage en projektor med på campingferie virker umiddelbart alt andet end indlysende. For man tager vel på ferie for at bruge tid sammen. Men hvad så når regnen trommer mod teltdugen, og I allerede har spillet alle de spil rommy, I orker? Kigger man ind gennem vinduerne i campingvogne og telte, sidder alle sandsynligvis med næsen i hver sin smartphone eller tablet.

annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Her giver en fælles hjemmebio-aften pludselig mening. Som den ultimative test proppede vi projektoren i rygsækken og tog den med ud i den lune septemberaften for at nyde Mad Max: Fury Road i det fri. En JBL Xtreme trådløs højttaler sørgede for bulder og brag ved bredden af Gudenåen. Okay, lysstyrken er mindre end på hjemmeprojektorerne, lærredet blafrer i vinden, og man bliver ædt af myg. Men det holder hele vejen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Berøv ikke øjnene

BenQ er taiwanesisk, og det er folkene, der har designet brugerfladen og skrevet manualen, tydeligvis også. Det er der intet galt i, men det ville nu have været et plus, hvis de havde ladet en bare nogenlunde engelskkyndig læse korrektur på teksterne, da det flere steder er svært at gætte, hvad der egentlig menes: “The leaking electrolyte will cause the skin uncomfortable. If it drops into eyes, do not rob the eyes but wash in time.

gs1-in-sky-i_03

annonce

BenQ GS1 er en sjov kombination. Du kan få en fuldvoksen projektor for de samme penge, og den vil give dig et større og mere lysstærkt billede. Men ikke med den ekstreme bærbarhed og fleksibilitet, som du får her. Og medieafspilleren betyder, at du kan skræddersy projektoren til dine behov, og – endnu vigtigere – at du ikke er afhængig af at skulle slæbe en computer eller Blu-ray-afspiller med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konklusion

BenQ GS1 er et lille columbusæg af en projektor. Med indbygget batteripakke og medieafspiller skal du bare tilsætte et lærred og en videofil for at se film, hvor du har lyst. Du kan i praksis have en hel biografforestilling i en turrygsæk. Inklusive en Bluetooth-højttaler, et lagen til projektion, en sixpack – og en pose chips!

Billedkvaliteten er fin, selv om lysstyrken er i den beskedne ende, og takket være sin ekstreme bærbarhed nærmest råber GS1 på at finde på nye måder at se film på.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til BenQ GS1

  (Foto: Producent)

  Du behøver ikke at have projektoren fem meter væk, for disse tre kan stå helt ind til lærredet! Brugervenligheden er i top, men hvad med billedkvaliteten?

  (Foto: Producent)

  Du behøver ikke at være hjemme for at se film. Du behøver ikke engang at være indendørs. Du skal bare bruge en lommeprojektor.

  (Foto: Producent)

  Den ene har markedets mørkeste sortniveau. Den anden har den højeste opløsning, der findes. Der er linet op til projektorduel i mesterklassen.

  (Foto: Producent)

  Skal det være på et virkelig skrabet budget, så er der intet tv i verden, der kan give dig den samme oplevelse.

  (Foto: Producent)

  Teknologi fra de bedste professionelle biografprojektorer i et produkt, der er kompakt nok til hjemmebrug. Mød verdens billigste 4K-laserprojektor!

  (Foto: Sony)

  Endelig får vi ægte 4K til under 50.000 kroner! Sony disker op med knivskarpe billeder, flot kontrast og fantastisk dybdefølelse.

  (Foto: JVC)

  Når det gælder hjemmeunderholdning, er der intet, der kan erstatte en ordentlig projektor. Og X7500 er en af de allerbedste!

  (Foto: Producent)

  IMAX kan godt pakke sammen. Hjemmebiografen er lige blevet meget bedre.

  (Foto: Producent)

  BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.

  Foto: JVC

  Måske den bedste projektor til under 100.000 kroner.

  Foto: Asus

  Asus’ miniprojektor fylder ikke mere end en gammeldags walkman, og den gør for hjemmebioen, hvad den bærbare kassettespiller i sin tid gjorde for stereoanlægget.

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link