Search
Generic filters

5 surround-receivere

 itemprop
5 surround-receivere

Gåsehud i hjemmebiografen

Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

Vil du have biografoplevelser derhjemme, så kommer du ikke uden om ægte surround-sound, og med de nyeste lydformater Dolby Atmos og DTS:X kan du endda få lyd ovenfra. På den måde skabes en sammenhængende boble af lyd, hvor du kan høre, præcis hvor helikopteren svæver hen over hovedet på dig, og næsten mærke kuglerne flyve gennem luften.

Og tænk: Med en ordentlig surround-receiver får du også heftig biograflyd fra tv-serier. Forestil dig at se Game of Thrones eller Westworld med samme indlevelse som de store blockbusters i biografen!

Flere kanaler
Jo flere forstærkerkanaler og højttalere, jo større og mere komplet bliver lydbilledet, og der sker noget magisk, når man runder ni kanaler: Syv rundt om og to i loftet. Så får du et sømløst lydbillede bagved og rundt om dig, samtidig med at loftshøjttalerne binder det hele sammen i højden. I denne test gælder det dog kun Denon og Marantz; resten må nøjes med fem plus loftskanaler.

De bedste receivere kan gengive et actionfyldt lydbillede på troværdig vis, samtidig med at man kan høre et snadrende egern i en busk, blade, der rasler på træerne, og regndråber fra oven – alt sammen med en følsom og nuanceret gengivelse. Der er selvfølgelig jernhård kontrol over dialogerne, der kommer ud af centerhøjttaleren med majestætisk resonans og sarte overtoner.

Topklassen
Hvis du investerer 10.000-12.000 kroner, kommer du op i et højere lag. Med nok kanaler og tilstrækkeligt med muskler til at gennemryste højttalerne og give en lydoplevelse derhjemme, der er bedre end den, du får i biografen. Går du ned i pris, betyder det færre kanaler, mindre kraft og dårligere lyd.

Næste trin op i pris giver et par kanaler mere, mens du må et godt stykke længere op for at få markant mere kraft og endnu bedre lyd. Men spørgsmålet er, om det er det værd, for i denne prisklasse får du virkelig heftige filmoplevelser. Lydkvaliteten på musik svarer til en stereoforstærker til omkring 5.000 kroner, bare med flere kræfter.

Surround-receiverne i denne klasse giver virkelig fed lyd, uanset hvad du er interesseret i. Desuden kan de drive, hvad det skal være af højttalere, så uanset om du investerer 10.000 eller 50.000 kroner i en højttalerpakke, ved du, at receiveren nok skal gøre sin del af arbejdet.

annonce

Video
Ud over heftig surround-lyd skal en receiver understøtte de nyeste videoformater, da man gerne sender både lyd og video gennem receiveren fra kilden, hvorpå videosignalet sendes fra receiveren til en projektor eller et tv.

annonce

Det nyeste på videofronten er 4K Ultra HD med øget farvedybde og højt dynamisk omfang (HDR), som giver “hvidere end hvid” i højlys og dermed endnu mere punch og dybde i billedet.

Multirum
Ud over at understøtte bedre billedkvalitet og byde på en god del processeringsmuligheder for video ser vi desuden, at receiver-producenterne i stigende grad tager musik-streaming alvorligt. Ikke mindst med meget brugervenlig multirumsafspilning, der konkurrerer med Sonos.

Yamaha har implementeret deres MusicCast multirumssystem, hvor musik på brugervenlig vis kan sendes trådløst til andre MusicCast-produkter rundt om i huset. Denon har deres eget system, HEOS, som vi også rigtig godt kan lide, og nu er det endelig på plads i deres surround-receivere.

Marantz deler platform med Denon og er også på vej med HEOS, men ikke i SR6011. Så må du op i SR7011 eller vente til næste år, når HEOS også kommer i mere overkommelige modeller. Men SR6011 kan ligesom de andre i testen skilte med AirPlay, og Marantz’ mobil-app kan styre to zoner samtidig.

annonce

Pioneer og Onkyo er på vej med et system fra Blackfire kaldet FireConnect. Det skulle have været klar, men er forsinket, så vi har desværre ikke fået testet det.

Testkriterier
Lydkvaliteten er selvfølgelig det vigtigste ved en surround-receiver. Men vi har bidt mærke i, at receiverne i denne prisklasse alle skilter med rigtig god lyd. Det betyder, at der må lægges ekstra vægt på funktionalitet og brugervenlighed. At receiveren er nem at bruge, kan spare familiens mindre teknisk begavede for meget hovedbrud. Derfor skal app-styringen fra mobil være brugervenlig.

Alle receiverne har desuden automatisk højttalerkalibrering med målemikrofon. Det er vældig fint, men det er også vigtigt, at de faktisk giver god lyd af sig selv, så man ikke behøver at lave en masse manuelle indstillinger efterfølgende.

Sådan testede vi
Alle receiverne blev koblet til vores THX-højttalersystem fra Procella i et 7.1 setup med to loftshøjttalere oveni – altså 7.1.2 – for at kunne vurdere lydkvaliteten af receiverne i surround.

Til musik i stereo har vi brugt de gulvstående Audiovector SR3 Avantgarde Arreté til 60.000 kroner. De er letdrevne, men af høj kvalitet og meget afslørende, perfekt til at vurdere receiverne i stereo. Vi har benyttet receivernes automatisk højttalerkalibrering og rumkorrektion, og har også vurderet lyden i Pure Direct-indstilling, helt uden tonepåvirkning fra receiveren.

Filmoplevelserne har vi testet med Ultra HD Blu-ray-udgaven af Deadpool med Dolby Atmos-lydspor. Musik i surround er testet med klassisk musik, nemlig Trondheimsolisternes Reflections, også med Atmos-lydspor. Desuden har vi testet med forskellig musik i stereo, både fra streaming-tjenester og USB-hukommelse.

App-betjeningen blev testet med en iPhone 6S Plus.

Produkter i testen

 data-srcset

Onkyo TX-RZ810

Pris: 9539 kr Annonce
Masser af kræfter giver god kontrol i hjemmebiografen, og vi glæder os til, at multirumsfunktionen lanceres!
Rumkorrektionen giver tynd lyd, og vi synes, at syv kanaler er for lidt med Dolby Atmos.
 data-srcset

Yamaha RX-A1060

Pris: 9990 kr Annonce
Mange kræfter kombineret med god, fyldig lyd plus streaming med MusicCast multirum gør A1060 til et usædvanlig godt køb.
Antallet af forstærkerkanaler er begrænset til syv – lidt for lidt, når den står på Dolby Atmos og DTS:X.
 data-srcset

Marantz SR6011

Pris: 9999 kr Annonce
Ni forstærkerkanaler og god rumkorrektion giver et gigantisk lydbillede. Og god opløsning.
Der findes endnu kraftigere receivere i denne klasse. Har ikke fuld multirumsfunktionalitet.
 data-srcset

Denon AVR-X4300H

Pris: 10490 kr Annonce
Ni forstærkerkanaler og god rumkorrektion giver et stort og omsluttende lydbillede. Lyden er velopløst, og vi elsker HEOS multirum!
Der er ikke meget ren muskelkraft at hente.
 data-srcset

Pioneer SC-LX501

Pris: 10999 kr Annonce
Godt med muskelkraft og klargjort til multirum. Prisen er også meget behagelig.
Rumkorrektionen giver tynd lyd, vi savner flere kanaler, og receiveren tvinger alle højttalerne til en fælles delefrekvens.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 5 surround-receivere

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.