: Onkyo TX-NR818

Heftig og begejstret

Receiveren fra Onkyo er langtfra nogen lille fyr! Med kontrol i bassen og rigelig dynamik tager den hjemmebiograf-jobbet alvorligt. Og specielt videoprocessering kan den som få andre.
Lyd & Billede mener
Stor og kraftig lyd Godt udstyret Pladespillerindgang
Diskantområdet kunne være mere finkornet
Specifikationer
  • 8 x HDMI ind, 2 x HDMI ud
  • 3D og 4K opskalering
  • 7 x 135 W (8 ohm)
  • Audyssey MultEQ XT32 højttalerkalibrering
  • Netværks-streaming + Spotify
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Annonce
Annonce
forfatter

Onkyo hævder at have receiver-markedets bedste videoprocessering, og det kan godt være. Billedprocesseringen fra HQV og Marvell skalerer billedet op i henholdsvis 1080p og 4K. Prikken over i’et sættes af ISF-kalibrering, som gør, at man kan få et helt farvekorrekt billede.

InstaPrevue gør det let at skifte imellem HDMI-kilder, uden at man behøver at vide, hvilken der er tilsluttet hvor. På tv-skærmen vises billedsignalet fra alle indgangene nemlig samtidig som små billeder, så kan du markere det rigtige billede og gå til dét.

Derudover har Onkyo selvfølgelig satset på lyd, med 32 bit konvertering og Audysseys mest avancerede rumkorrektion, MultEQ XT32. Den THX Select2-certificerede receiver kan streame de fleste musikformater, også Apple Lossless og FLAC, og blandt musiktjenester indbygget i apparatet er både Spotify og Onkyos egen e-Onkyo Music, hvor højopløst musik kan købes og downloades. Til streaming foretrækker jeg Spotify-funktionen, som styres af fjernbetjenings-app’en, men at man ikke kan tilføje og fjerne numre fra spillelisten, gør den lidt begrænset, når man f.eks. har fest.

Som Apple-bruger savner jeg også AirPlay.

Fjernbetjenings-app’en Onkyo Remote 2 er udarbejdet til smartphones (iOS og Android), ingen egen til tablet. Grundlæggende indstillinger kan laves, og den falder ganske fint i min smag. Men overskueligheden fra Pioneers og Yamahas iPad-apps mangler.

Annonce

Lydkvalitet
Audyssey MultEQ XT32 gør et flot stykke kalibreringsarbejde. Til film foretrækker jeg at bruge Audyssey DSX, som også drager nytte af højdehøjttalerne i front. Battleship på Blu-ray er heftigt gengivet, med kontrolleret bulder og brag i bassen, samtidig med at der er en rigtig god gengivelse af dialogerne. Brystklangen går langt ned i registeret, uden at det går ud over artikuleringen af konsonanter, som gør dialogerne tydelige og ikke mumlende.

I Avatar, hvor hovedpersonen bliver jagtet af en dinosaurlignende skabning, er der fut og fart i bassen, mens geværkuglerne flyver forbi os i rummet og virkelig engagerer. Når han så hopper ud i vandfaldet og lander i floden, giver det en herlig klaustrofobisk følelse. Lyden af vand under overfladen er realistisk og engagerende.

Klassisk musik i surround, nærmere bestemt Trondheimsolistenes Souvenir på Blu-ray, gengives med uslebne og aggressive strygere med stor mellemtone og god grobund i bassen. De kunne måske have haft lidt mere opløsning i toppen, samtidig synes jeg også, at klassisk musik kan have godt af at lyde lidt barskt i stedet for bare fint.

Pop og rock lyder også barskt, det her er en klar allrounder.

Konklusion
Onkyo TX-NR818 har godt med muskler og leverer et lydbillede fuld af fut og fart. Dialogerne i film lyder stort og barskt, uden at det går ud over artikuleringen, og lydbilledet er stort og omsluttende. Det bliver ekstra barskt med højdehøjttalerne i front, selv om det, der kommer derfra, lyder noget tilfældigt indimellem. Vurdér selv, om du hellere vil have de ekstra højttalere bagved, eller måske en normal 5.1-opsætning er nok. Musik i surround og stereo lyder også barskt. Receiveren har en neutral klangbalance med måske en lidt ekstra fylde i bassen. Overtonerne kunne godt have været endnu mere opløst, men det er i bagatelafdelingen.

Annonce

Vi håber, at Onkyo snart kommer med en fjernbetjenings-app specielt til tablets, som giver flere funktioner end den nuværende til smartphones.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Opsummering

Funktioner møder lydkvalitet

Selvfølgelig kan man få en vellydende receiver, som også er spækket med funktionalitet, til ti tusind kroner!

Yamaha RX-A1020

Hjemmebiografens konge

Yamaha RX-A1020 er en avanceret receiver med smarte funktioner, som løfter lydoplevelsen til nye højder. Når den samtidig lyder kanonbarsk, både med musik og film, er der ingen tvivl. Ønsker du den bedste hjemmebiograf-oplevelse fra en receiver til ti tusind kroner, så er det den her, du skal have.

Heftig lyd Glimrende højdekanaler Overlegen fjernbetjenings-app til mobile enheder Pladespillerindgang
Ikke de mest finmaskede overtoner

Marantz SR6007

Pæn i tøjet

Marantz’ nyeste skud på stammen er en simpel receiver med de mest grundlæggende indstillingsmuligheder. Både AirPlay og Spotify giver desuden mange muligheder for at streame musik. Lydmæssigt er den vældig fin og godt opløst, men aldrig farlig.

Opløst lydbillede Let at bruge Pladespillerindgang
Mangler lidt tryk Mangelfuld fjernbetjenings-app

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer har leveret en 9-kanals receiver, som slår hårdt fra første filmklip og lader os komme tæt på musikken med en neutral og uforvrænget lyd. Lidt trafo-brummen og en svag blæsen på indersiden kan forstyrre i stille omgivelser.

Kraft og detaljer Udstyr og brugervenlighed
Lidt trafo-brummen Ingen pladespillerindgang

Denon AVR-3313

Varme toner

Her er receiveren til dig, der vil koncentrere dig om at lytte frem for at indstille og skrue. Denon AVR-3313 er nem at bruge, og med både AirPlay og Spotify bliver den en naturlig motor i stueanlægget. Lyden er også fornøjelig.

Opløst og varm lyd Let at bruge Pladespillerindgang
Mangler lidt tryk Mangelfuld fjernbetjenings-app
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.