Search
Generic filters

JVC DLA-X5000

 itemprop
JVC DLA-X5000

Det allerbedste billede

Her er den bedste projektor til under 100.000 kroner. Uden diskussion!

Lyd & Billede mener

Klasseledende sortniveau og flot lysstyrke giver ekstremt smæld i billederne. Kalibreringen er automatisk og bedre end nogensinde.
Opløsningen er ikke ægte 4K.
 • Teknologi: D-ILA
 • Opløsning: 4096 x 2160
 • Panelkontrast: (ikke opgivet)
 • Dynamisk kontrast: 350.000:1
 • Lysstyrke: 1800 lumen
 • Afstand til 100": 3,06 – 6,26 m
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 34999 kr

Selv om DLA-X5000 kan vise 4K-indhold, er det ikke den opløsning, du rent faktisk får. JVC bruger såkaldt e-shift, som simulerer 4K-opløsning fra en 1080p HD-billedchip, der vha. en optisk motor fordobles og forskydes en halv pixel diagonalt. Så har man to sammenlagte halvbilleder med 1920 x 1080 pixel hver, hvorpå originalbilledet gengives af det ene, mens processoren regner sig frem til, hvilke pixels der mangler, og sender dem til det andet.

Det sammenlagte billede opleves subjektivt som “næsten 4K”. Men ægte 4K-materiale vil ikke blive lige så skarpt, som hvis projektoren havde en rigtig 4K-billedchip.

JVC har faktisk lanceret deres første ægte 4K-projektor, nemlig laserprojektoren DLA-Z1 – et monster til over 250.000 kroner. Det siger noget om det kvalitetsniveau, som de mener man må lægge sig på for at gøre 4K rigtigt. Og med påstået uendelig kontrast kan den måske også få noget fornuftigt ud af HDR. Men tilbage til X5000 …

Brugervenlighed
JVC’s kalibreringssystem er blevet markedets mest brugervenlige. Alt, hvad man har brug for, er en Spyder5PRO lysprobe til under 2.000 kroner. Den placeres foran linsen, og så kører man bare projektorens indbyggede autokalibrering. “Det er noget af en game-changer,” siger Gorm.

Autokalibreringen kører 33 punkts måling over hele gråskalaen, på hver af farverne rød, grøn og blå, og den sætter farvekoordinaterne på de tre grundfarver plus cyan, magenta og gul. Resultatet en projektor, der er helt lineær over gråtoneskalaen.

I modsætning til Sony kan kalibreringen gemmes, og det samme kan linseindstillingerne, hvor man kan have to forskellige zooms til henholdsvis 16:9- og 21:9-indhold.

Billedkvalitet
Hvordan er billedet så efter en perfekt kalibrering? Med ét ord: Fantastisk! Skygger er sorte som kul, så der er ikke noget at bekymre sig om. Vi bruger her dynamisk iris i den moderate Auto 2-indstilling i stedet for Auto 1, der knuser de mørkeste gråtoner og gør dem helt sorte.

annonce

Billedet er så skarpt, og der er så meget smæld i det, at vi aldrig har set bedre fra en projektor – inklusive Sonys dobbelt så dyre VPL-VW550ES. Årsagen er kort og godt, at sortniveauet er mere sort, og lysstyrken tilsvarende helt i top, så billeddynamikken er fuldstændig overlegen på JVC. Det gælder ikke alene almindelig 1080p Blu-ray, men faktisk også de fleste scener fra Ultra HD Blu-ray. De mørkeste scener i Deadpool får en fantastisk realisme.

annonce

Der er to ting, der påvirker det, vi oplever som skarphed: Opløsning og kontrast. I scener med dagslys er Sony bedst, men i halvmørke og mørke scener er JVC’s skarphed betydelig højere end Sonys. Her er det kontrasten, der tæller, og billedet fra JVC ser mere tredimensionelt ud end fra Sony.

Med andre ord er det ikke Ultra HD, det gælder om for enhver pris. Det meste andet ser nemlig blegt ud sammenlignet med JVC X5000.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Epson EH-TW9300

  Pris: 23990 kr Annonce
  Godt sortniveau og super lysstyrke giver fantastisk kontrast. Fuldt motoriseret optik gør linsejustering, zoom og fokus til en drøm.
  Der er meget at arbejde med i kalibreringen. Gammajusteringen er noget unøjagtig, og farvebalancen er svær at få helt rigtig.
   data-srcset

  BenQ W11000

  Pris: 45990 kr Annonce
  Med højere panelopløsning end andre projektorer med optisk e-shift er billedet meget tæt på ægte 4K.
  Sort er grå, og hvid mangler lys. Resultatet er en temmelig flad og kedelig oplevelse.
   data-srcset

  Sony VPL-VW550ES

  Pris: 79995 kr Annonce
  Ægte 4K-opløsning giver klassens skarpeste billede. Både lysstyrke og kontrast er i top, og projektoren kan kalibreres perfekt.
  Sortniveauet kunne være endnu bedre. Kalibreringen kan ikke gemmes, så det er let at skrue sig væk fra den.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til JVC DLA-X5000

  (Foto: Producent)

  Du behøver ikke at have projektoren fem meter væk, for disse tre kan stå helt ind til lærredet! Brugervenligheden er i top, men hvad med billedkvaliteten?

  (Foto: Producent)

  Du behøver ikke at være hjemme for at se film. Du behøver ikke engang at være indendørs. Du skal bare bruge en lommeprojektor.

  (Foto: Producent)

  Den ene har markedets mørkeste sortniveau. Den anden har den højeste opløsning, der findes. Der er linet op til projektorduel i mesterklassen.

  (Foto: Producent)

  Skal det være på et virkelig skrabet budget, så er der intet tv i verden, der kan give dig den samme oplevelse.

  (Foto: Producent)

  Teknologi fra de bedste professionelle biografprojektorer i et produkt, der er kompakt nok til hjemmebrug. Mød verdens billigste 4K-laserprojektor!

  (Foto: Sony)

  Endelig får vi ægte 4K til under 50.000 kroner! Sony disker op med knivskarpe billeder, flot kontrast og fantastisk dybdefølelse.

  (Foto: JVC)

  Når det gælder hjemmeunderholdning, er der intet, der kan erstatte en ordentlig projektor. Og X7500 er en af de allerbedste!

  (Foto: Producent)

  IMAX kan godt pakke sammen. Hjemmebiografen er lige blevet meget bedre.

  (Foto: Producent)

  BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.

  Foto: JVC

  Måske den bedste projektor til under 100.000 kroner.

  Foto: Asus

  Asus’ miniprojektor fylder ikke mere end en gammeldags walkman, og den gør for hjemmebioen, hvad den bærbare kassettespiller i sin tid gjorde for stereoanlægget.