data-srcset
Yamaha RX-V573

Fut og fart

Yamahas receivere har fået AirPlay. Og det er tydeligt, at producenten stadig har kontrol over lydkvaliteten.

Dynamik Tryk Veludstyret
Lidt dæmpede overtoner Kun 4 HDMI-indgange
Bedste priser

Mens Pioneer og Denon var tidligt ude med AirPlay i deres produkter, lancerede Yamaha noget, de kaldte Music Play. Hensigten var, at brugere af smartphones og tablets skulle kunne få bekvemligheden fra AirPlay via Yamahas fjernkontrol-app AV Controller, men at man ikke var begrænset til produkter fra Apple. Desuden sender Music Play musikken helt ukomprimeret, mens AirPlay konverterer til Apple Lossless, før det streames gennem luften, for at bruge mindre båndbredde. Yamaha argumenterede for, at det gav bedre lyd, mens andre mente, at dette ikke kunne dokumenteres. Med de nye receivere kan vi vælge. De har nemlig både AirPlay og Music Play, så er det op til hver enkelt, hvad man vil bruge.

RV-V572 har fire HDMI-indgange, hvilket er nok for de fleste, men i den lave ende for andre. Der er heller ingen HDMI-indgang i front for dem, som vil tilslutte et digitalkamera. Receiveren understøtter 4K-signaler, men opskalerer ikke lavere opløsning til 4K.

Opsætningsmenuen er nem at forholde sig til. Menuen lægger sig over skærmbilledet, og alt ligger logisk placeret under hver sin hovedmenu, så man slipper for at lede efter funktionerne. Auto-opsætningen er også enkel og god.

Lydkvaliteten
Der er godt med tryk i filmoplevelserne. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 på Blu-ray engagerer godt med trolddom og eksplosioner i alle kanaler. Dialogerne er ikke helt så åbne som med Pioneer, og det er ikke lige så raffineret i overtonerne som med Denon. Men når det gælder tryk og engagement, er Yamaha-receiveren et hak mere barsk, for den har meget barsk energi i mellembassen, som er den del af basområdet, hvor vi bedst opfatter takt og fasthed. Man kan skrue op og spillere højere, før det lyder skarpt. Desuden er der nok raffinement til at give et stort og åbent lydbillede. Jeg føler, at Direct-lydmodus giver et fyldigere og mere klangkomplekst lydbillede end med EQ-korrektion med vores referencehøjttalere i vores testrum, men det vil variere fra rum til rum og fra højttaler til højttaler.

Klassisk musik i surround lyder lidt mindre raffineret end med Denon og Pioneer. Ola Gjeilos flygel har lidt mindre luft omkring hver tone end med de to andre, og snerten i Pioneer har Yamaha flyttet lidt ned i frekvens. Klangen er dermed lidt mørkere.

Musik i stereo bærer præg af god rytmik, specielt med bi-amping. Elektronisk og rockende musik får det tryk, det har brug for, og man kan skrue ganske højt op, uden at det bliver ubehageligt. Både AirPlay og Yamahas egen Music Play-funktion er let i brug. Music Play lyder lidt bedre, men om det er, fordi musikken sendes helt ukomprimeret, eller om det er Yamahas forskellige processering af de to formater, der har skylden, skal jeg ikke spekulere i. Men det lyder lidt forskelligt med lidt mere dynamik og tekstur med Music Play.

Konklusion
Yamaha RX-V573 er en billig receiver, som gør det godt. Endelig har Yamaha fået AirPlay, og receiveren lyder desuden glimrende. Specielt med tanke på prissedlen! Små mangler her og der på overtoner og mikrodynamik kan være en skuffelse for de mest kræsne, men receiveren engagerer så meget på film og mere rytmisk musik – som trods alt er, hvad de fleste af os skal bruge den til – at det straks er tilgivet. Det her er måske den mest underholdende receiver til under 5.000 kroner. Specielt hvis du bi-amper fronthøjttalerne.

annonce
annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • HDMI: 4 ind, 1 ud
 • 7 x 80 W (8 ohm)
 • 4K pass-through, 3D og lydretur
 • YPAO rumkorrektion
 • Netværk m. AirPlay, Music Play og remote app
 • Ikke multikanals pre-out

Pris

4199 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
   data-srcset
  4 surround-receivere Ægte biografglæde på udsalg
  Også i denne test:
   data-srcset
  Denon AVR-2113
  Komplet løsning
  Denon AVR-2113 har alt, hvad man behøver i en surround-receiver, inklusive 4K-opskalering, AirPlay og indbygget Spotify.
   data-srcset
  Pioneer VSX-922
  Pioneer VSX-922 er en veludstyret og billig surround-receiver med avanceret højttalerkalibrering.
   data-srcset
  Onkyo TX-NR616
  Onkyo har satset på 4K-opskalering og en masse tilslutninger, inklusive otte HDMI-indgange. Men vigtigst er, at TX-NR616 lyder fabelagtigt!
  Guide
  Hjemmebiograf på 1-2-3
  Bliver du skræmt af alle højttalerne og tilslutningerne? Det er der ingen grund til.

  Alternativer til Yamaha RX-V573

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.