data-srcset
Denon AVR-2113

Komplet løsning

Denon AVR-2113 har alt, hvad man behøver i en surround-receiver, inklusive 4K-opskalering, AirPlay og indbygget Spotify.

Opløste overtoner Mange muligheder
Mangler lidt liv i mellemtonerne
Bedste priser

Denon er ikke fremmede over for at udstyre deres receivere godt, heller ikke denne gang. Via netværkstilslutningen understøtter AVR-2113 både internetradio, streaming af lyd, video og stillbilleder fra en netværksharddisk og det indbyggede AirPlay, som er guld for brugere af Apples bærbare enheder eller iTunes. Nemmere bliver det nemlig ikke at spille musik trådløst til lydanlægget. Derudover har receiveren indbygget Spotify-tilslutning. Denne fungerer bedst via Denon Remote App til iPhone, eftersom den medfølgende fjernbetjening mangler tastatur og gør søgning på musik ufattelig besværligt. Med app’en funker det derimod fint, men det virker på den anden side overflødigt, eftersom Spotify allerede funker ypperligt fra enhver mobil Apple-enhed via AirPlay. Det gør for øvrigt også WiMP, Qobuz og alle andre musikapplikationer.

Receiveren understøtter 4K-video og kan desuden opskalere til dette format. Så er spørgsmålet bare, om den gør det bedre end de kommende 4K-skærme og -projektorer, som alle klarer jobbet på egen hånd.

Rumkorrektion er af typen Audyssey MultEQ XT, som fungerer for op til otte positioner i rummet, med minimum seks som anbefalet for at få bedst mulig kundskab om akustikken.

Brugervenligheden hos Denon er super. Jeg kan specielt godt lide menusystemet, som på overskuelig vis ligger gennemsigtigt oven på tv-billedet, så man ikke mister noget af handlingen.

Lydkvaliteten
Først og fremmest: Husk at slå Dynamic EQ og Dynamic Volume fra. Man kan hurtigt tro, at modtageren har en meget flad og livløs lyd, for disse indstillinger er aktiveret som standard.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 på Blu-ray gengives med fin lydkvalitet; lydbilledet omringer os er fint og luftigt, og dialogerne er klokkeklare. Der mangler bare lidt krudt i forhold til Pioneer, som er friskere og mere dynamisk, specielt i mellemtoneområdet. Denon lyder lidt rund og forsigtig i sammenligning.

Ola Gjeilos flygel fra albummet Stone Rose på Blu-ray har en dejlig tonestruktur og fylde. Der er ikke samme attack i tangenterne som med Pioneer, men samtidig er det godt og opløst i overtoneområdet. Flyglet lyder fint, og når saxofonen på “North Country II” kommer ind, har den en frodig og forførende klang. Jeg savner imidlertid lidt råhed. På elektrotango-udgivelsen Tango 3.0 fra Gotan Project er det også klart, at Denon kunne have haft lidt mere kraft og drive i rytmerne.

annonce

Musik i stereo med bi-amping får mere drive, og uden sammenligning med de andre i testen er dette rigtig godt. Denon har også bedre opløsning i toppen end Pioneer og Yamaha. Men den har ikke gnisten og drivet. Jeg kan vanskeligt forstille mig, at nogen vil forvente bedre lyd for pengene end dette, men alligevel bliver Denon altså overhalet af de bedste.

annonce

Konklusion
Med rigtig god brugervenlighed, meget udstyr og god lyd er der ikke meget at udsætte på Denon AVR-2113. Den lyder meget rent og pænt, med en fyldig og stor klang. Lydbilledet strækker sig ud, og både film og musik i surround lyder indbydende. Hvilket også gælder musik i stereo. Det, vi savner i forhold til konkurrenterne, er mere attack og liv i mellemtoneområde. Det bliver lidt for pænt.

Fakta

 • HDMI: 6 ind, 1 ud
 • 7 x 95 W (8 ohm)
 • 4K opskalering, 3D og lydretur
 • Audyssey MultEQ XT rumkorrektion
 • Netværk m. AirPlay, Spotify og remote app (iOS)
 • Ikke multikanals pre-out

Pris

4499 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
   data-srcset
  4 surround-receivere Ægte biografglæde på udsalg
  Også i denne test:
   data-srcset
  Yamaha RX-V573
  Yamahas receivere har fået AirPlay. Og det er tydeligt, at producenten stadig har kontrol over lydkvaliteten.
   data-srcset
  Pioneer VSX-922
  Pioneer VSX-922 er en veludstyret og billig surround-receiver med avanceret højttalerkalibrering.
   data-srcset
  Onkyo TX-NR616
  Onkyo har satset på 4K-opskalering og en masse tilslutninger, inklusive otte HDMI-indgange. Men vigtigst er, at TX-NR616 lyder fabelagtigt!
  Guide
  Hjemmebiograf på 1-2-3
  Bliver du skræmt af alle højttalerne og tilslutningerne? Det er der ingen grund til.

  Alternativer til Denon AVR-2113

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.