Search
Generic filters

Onkyo TX-NR636

 itemprop
Onkyo TX-NR636

Atmosfærisk lyd

Onkyo varter op med et stort og luftigt lydbillede. Det er også den eneste i klassen med surround-formatet Dolby Atmos.

Lyd & Billede mener

Lydbilledet er stort og flot med klare dialoger og god kontrol over kampscener. Receiveren er fremtidssikret med HDCP 2.2, og Dolby Atmos giver ægte sfærisk surround-lyd.
Rumkorrektionen er en simpel sag, og EQ-indstillingerne får den til at lyde lidt anæmisk. Slå EQ fra.
 • HDMI: 7 ind (1 m. MHL), 2 ud
 • Effekt: 7 x 95 W (8 ohm, 2 kanaler)
 • Opløsning: 4K-opskalering, 60 fps, 3D
 • Rumkorrektion: AccuEQ
 • Netværk: Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth
 • Streaming: Spotify Connect, DLNA
 • App-styring: Onkyo Remote 2 (iOS, Android)
 • Multikanal pre-out: Nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4500 kr

Onkyo TX-NR636

Lydmæssigt er Onkyo er en flot receiver. Smaugs stemme er stor og pompøs, og når den spyer ild, ryster det dejligt i kroppen. Den dybe stemme er lidt svulstig nederst i bassen, ligesom med Yamaha, men Onkyo er klarere i det øvre basregister, hvilket gør, at bassen opleves som mindre farvet. Lydbilledet bliver dermed endnu mere naturligt.

I mere afdæmpede scener med luftig musik og rolige dialoger er Onkyo et lille hak mere åben end Yamaha, og når det klinger af sværd i kampscenerne, skingrer det mere fra stålet.

Film bliver virkelig underholdende, da Onkyo lyder både klart og opløst, samtidig med at den har godt med punch. Lyden er noget varmere end Pioneer og lidt lysere end Yamaha. Af samme grund har et klaver mere snert end med Yamaha. Onkyo minder mere om Sony og Pioneer i den henseende. Lidt rundere i mellemregisteret end Pioneer og lidt mere opløst i overtonerne end Sony.

Udstyr
Onkyo er godt rustet til fremtiden med TX-NR636. Hvis kommende Hollywood-film i 4K-opløsning bliver kopibeskyttet med den nye HDCP 2.2 standard, er Onkyo indtil videre den eneste producent, der understøtter det. Ulempen er, at chippen fra Silicon Image ikke understøtter fuld 12 bit farvedybde (4:4:4), men må nøjes med almindelig 8 bit (4:2:0). Det samme, som Blu-ray-formatet har i dag.

TX-NR636 er den eneste receiver i sin prisklasse med lydformatet Dolby Atmos. Ved hjælp af et ekstra par højttalere i loftet genskabes ægte 3D-lyd. Forskellen i forhold til andre højdeformater som Audyssey DSX og Yamaha Presence er, at Dolby Atmos foreligger på selve filmen og derfor kan gengives langt mere nøjagtigt.

Brugervenlighed
Onkyo-receiveren er enkel og intuitiv i brug. Men jeg savner AirPlay, som alle konkurrenterne har nu. Spotify Connect er der derimod, og DLNA eller Bluetooth kan bruges til alt andet.

annonce

Onkyo har erstattet Audyssey rumkorrektion med deres egen AccuEQ. Den korrigerer ikke fronthøjttalerne, men forsøger i stedet at få de andre højttalere til at lyde ligesom dem. Sandsynligvis fordi Atmos-formatet sammen med Audyssey kræver for meget processorkraft. AccuEQ virker kun sådan på det jævne.

annonce

Selv om systemet ikke gør noget ved fronthøjttalerne eller subwooferen, synes jeg, at lydbilledet mister en del punch i rytmerne, når EQ er på. Når jeg slår EQ-indstillingerne fra, strammes lydbilledet op og bliver mere livligt. Måske er der et faseproblem her. Jeg foretrækker i hvert fald EQ slået fra.

Konklusion
Onkyo TX-NR636 er med HDCP 2.2 den mest fremtidssikrede receiver i sin prisklasse. Ulempen er, at den ikke understøtter fuld 12 bit farvedybde, men er begrænset til 8 bit. Det samme som dagens Blu-ray. Receiveren er også udstyret med Dolby Atmos, som giver superstor surround-lyd med kompatible film.

Til film er Onkyo meget underholdende med både kraft og klarhed. Musik fungerer fint af samme grund. Alt i alt er det denne receiver, vi ville vælge.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Opsummering

  Pris: kr Annonce
   data-srcset

  Yamaha RX-V677

  Pris: 4990 kr Annonce
  Med fokus på stor baslyd og en fyldig mellemtone bliver det aldrig kedeligt med Yamaha. Brugervenligheden i denne lille krudttønde er også god.
  Overtonerne mangler lidt opløsning, så dialoger og klirrende sværd mister lidt luftighed og snert.
   data-srcset

  Sony STR-DN1050

  Pris: 5495 kr Annonce
  Sony varter op med klar og dynamisk lyd, og skiller fint de forskellige stemmer og instrumenter ad. Special effects på film kommer godt frem. Det er også en meget brugervenlig receiver.
  Bør matches med højttalere med en varm og fyldig klang, ellers kan det blive lidt hårdt i toppen.
   data-srcset

  Pioneer VSX-924

  Pris: 4999 kr Annonce
  En veludstyret receiver med flere indstillingsmuligheder, end du kan drømme om. Dialoger lyder klokkeklart takket være en god, neutral tonegengivelse helt ned til basområdet. Det gavner selvfølgelig også hele lydbilledet.
  Pioneer kan lyde lidt hårdt, når den bliver presset. Fjernstyring fra mobilen bærer præg af de mange funktioner, så man er nødt til at scrolle en masse og mister lidt overblikket.

  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Onkyo TX-NR636

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.