Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Tivoli Audio PAL+ BT

Det bedste køb

Rejseradioen fra norske Tivoli er blevet opgraderet, men er det nok at holde konkurrenterne nede?
Karakter
Tivoli Audio PAL+ BT
Lyd & Billede mener
Tydelig, fokuseret mellemtone og legende let betjening. Meget for pengene.
Svag basgengivelse og beskedent lydtryk.
Specifikationer
 • Radio: FM, DAB+
 • Trådløst: Bluetooth
 • Streaming-tjenester: Nej
 • CD-afspiller: Nej
 • Tilslutninger: Analog lyd ind
 • Hovedtelefonudgang: Ja
 • Forhåndsindstillinger (radio): Ja
 • Farveskærm: Nej
 • App-styring: Nej
 • Fjernbetjening: Ja
 • Batteri: Indbygget, 14 timer
 • Finish: Sort, hvid, blå, rød
 • Web: tivoliaudio.dk

De bærbare PAL-radioer fra Tivoli Audio har altid været et sikkert køb. Lyden er god, de er lette og kompakte, og batteriet holder i mange timer. De er også nemme at finde på butikshylderne, hvor udvalget er enormt, men kvaliteten ikke altid lige god. Så er en Tivoli-radio et trygt valg.

Den nyeste udgave er lige så let og kompakt som før, men forbedret på flere punkter. En ny skærm med færre refleksioner gør det nemmere at se info på skærmen. Knapperne på toppen er erstattet af to indstillingshjul under skærmen, og lyden skal ligeledes være forbedret. Det samme er Bluetooth-opsætningen. Man trykker bare den venstre drejeknap ind og så den højre for at scanne efter mobilen.

Bedre lyd og brugervenlighed

Den lille rejseradio kan spille i 14 timer på en opladning, og det medfølgende batteri kan udskiftes, når det er blevet slidt. Der medfølger også en lille fjernbetjening med lidt flere knapper samt en strømadapter.

Tivoli praler af, at den nye version af PAL+ BT også har fået bedre radiomodtagelse, men som regel er det vigtigere, at man trækker antennen helt ud, hvis forholdene er dårlige.

Radioen er ikke vandtæt, men har pakninger og silikonedæksler, der holder regn ud af tilslutningerne på bagsiden. Hvor der ud over strøm også er stik til hovedtelefoner og en ekstern lydkilde.

Annonce

Den tidligere version er stadig i salg, og det samme er en version uden Bluetooth. Men PAL+ BT er et bedre køb. Prisforskellen er for lille til, at vi vil anbefale den gamle udgave, for den nye er meget bedre. De to indstillingshjul gør den nemmere i brug, og batteriet holder længere.

Den lyder også godt. Især på tale og vokaler. På den måde er den perfekt til streaming af podcasts. Mellemtonen er knivskarpt fokuseret og slet ikke ulden, hvilket ellers er almindeligt på små rejseradioer. Den har ikke samme basdynamik og volumenressourcer som Ruark R1 eller Pure Evoke H4 og er mere simpelt udstyret. Men så koster den også mindre.

Konklusion

Den nyeste Tivoli-radio er stadig et godt køb. Blandt de mellemstore rejseradioer er PAL+ BT det bedste køb, hvis du vil have en radio med god lyd, lang batterilevetid og nem betjening.

Som trådløs højttaler er fraværet af ordentlig bas dog en ulempe, og en lidt større Bluetooth-højttaler er i så fald et bedre valg. Men som rejseradio er Tivoli stadig et trygt og godt valg. Man ved, hvad man får her.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.