Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

TEST: Tivoli Audio PAL+ BT

Det bedste køb

Rejseradioen fra norske Tivoli er blevet opgraderet, men er det nok at holde konkurrenterne nede?

Skrevet af / 04/06/2019 - 09:52
Tivoli Audio PAL+ BT
Lasse Svendsen

De bærbare PAL-radioer fra Tivoli Audio har altid været et sikkert køb. Lyden er god, de er lette og kompakte, og batteriet holder i mange timer. De er også nemme at finde på butikshylderne, hvor udvalget er enormt, men kvaliteten ikke altid lige god. Så er en Tivoli-radio et trygt valg.

Den nyeste udgave er lige så let og kompakt som før, men forbedret på flere punkter. En ny skærm med færre refleksioner gør det nemmere at se info på skærmen. Knapperne på toppen er erstattet af to indstillingshjul under skærmen, og lyden skal ligeledes være forbedret. Det samme er Bluetooth-opsætningen. Man trykker bare den venstre drejeknap ind og så den højre for at scanne efter mobilen.

Bedre lyd og brugervenlighed

Den lille rejseradio kan spille i 14 timer på en opladning, og det medfølgende batteri kan udskiftes, når det er blevet slidt. Der medfølger også en lille fjernbetjening med lidt flere knapper samt en strømadapter.

Tivoli praler af, at den nye version af PAL+ BT også har fået bedre radiomodtagelse, men som regel er det vigtigere, at man trækker antennen helt ud, hvis forholdene er dårlige.

Radioen er ikke vandtæt, men har pakninger og silikonedæksler, der holder regn ud af tilslutningerne på bagsiden. Hvor der ud over strøm også er stik til hovedtelefoner og en ekstern lydkilde.

Den tidligere version er stadig i salg, og det samme er en version uden Bluetooth. Men PAL+ BT er et bedre køb. Prisforskellen er for lille til, at vi vil anbefale den gamle udgave, for den nye er meget bedre. De to indstillingshjul gør den nemmere i brug, og batteriet holder længere.

Den lyder også godt. Især på tale og vokaler. På den måde er den perfekt til streaming af podcasts. Mellemtonen er knivskarpt fokuseret og slet ikke ulden, hvilket ellers er almindeligt på små rejseradioer. Den har ikke samme basdynamik og volumenressourcer som Ruark R1 eller Pure Evoke H4 og er mere simpelt udstyret. Men så koster den også mindre.

Konklusion

Den nyeste Tivoli-radio er stadig et godt køb. Blandt de mellemstore rejseradioer er PAL+ BT det bedste køb, hvis du vil have en radio med god lyd, lang batterilevetid og nem betjening.

Som trådløs højttaler er fraværet af ordentlig bas dog en ulempe, og en lidt større Bluetooth-højttaler er i så fald et bedre valg. Men som rejseradio er Tivoli stadig et trygt og godt valg. Man ved, hvad man får her.

Karakter
Tivoli Audio PAL+ BT
Premium

Lyd & Billede mener

Tydelig, fokuseret mellemtone og legende let betjening. Meget for pengene. Svag basgengivelse og beskedent lydtryk.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Moderne nostalgi

Musikstreameren gør alle fordomme til skamme

Sensationelt god netværksafspiller

Meget godt køb

Silkeblød og organisk lyd

Med lup i rillerne

Musikken flyder på en varm strøm af lyd

En fantastisk musikstreamer – men den koster!

Til stereoanlæg eller hjemmebio?

En CD-spiller for livet

Den bedste budgetstreamer bliver bedre

En helt speciel oplevelse

Scroll to Top