data-srcset
TESTTEAC NT-505
TEAC NT-505

Musikstation med store ambitioner

Med TEAC NT-505 har du alting samlet i ét produkt. Med førsteklasses lyd.

Flot attack og naturtro musikgengivelse. Spiller så at sige alt, inklusive MQA og Roon. Indbygget forforstærker og glimrende hovedtelefonudgang.
Understøtter ikke Spotify! App’en bør klart forbedres. De mange indstillingsmuligheder gør, at man kan sidde og hoppe frem og tilbage i menuen i stedet for bare at lytte til musikken.
Bedste priser

Hvis du vil have den bedst mulige hi-fi-lyd fra så få komponenter som muligt, har TEAC en meget interessant løsning i form af den kompakte netværksafspiller NT-505.

Med TEAC NT-505 får du alle de lydkilder, du kan drømme om, i én og samme boks. Her får du digitalkonvertering af så at sige alt, inklusive computer via højopløst USB-B (både PCM og DSD understøttes).

Desuden er den en netværksafspiller, der understøtter både den ene og den anden slags lydfiler og streaming-tjenester. Inklusive Tidal, men desværre ikke Spotify (som vi tidligere kom til at skrive). Den har også indbygget MQA-understøttelse, så du kan få fuldt udbytte af de højopløste udgivelser på Tidal.

Forforstærkerudgang

Desuden har NT-505 en gennemført volumenkontrol med fire separate forstærker-enheder, så plus- og minusdelen til både venstre og højre kanal har sin helt egen forstærker.

Det betyder, at alt hvad du behøver for at have et komplet anlæg, er et par aktive højttalere. Eller en forstærker og et par almindelige, passive højttalere. Hvis der er noget, der måske mangler, så må det være en pladespillerindgang. Årsagen kan være, at de fleste af TEAC’s egne pladespillere har indbyggede RIAA-trin.

Netværksafspilleren NT-505 er kompakt, men den gør, hvad den skal, og lidt til. (Foto: TEAC)

Men vent, der er mere!

Hvis du vil have radio, giver TuneIn dig adgang til tusindvis af internet-radiostationer fra hele verden. Og hvis du stadig ikke er tilfreds, ja, så har TEAC søreme også udstyret afspilleren med Bluetooth. Her kunne de have nøjedes med en nødløsning, men i stedet understøttes både aptX HD og Sonys LDAC-codec. Sidstnævnte er det tætteste, man kommer på at overføre lyd tabsfrit via Bluetooth. Og så glemte jeg næsten at nævne, at der også er AirPlay. Pyha!

Da japanske TEAC har mange års erfaring i den professionelle branche med søsterselskabet TASCAM, er det på sin plads, at et eksklusivt produkt som NT-505 også har professionelle tilslutninger. Såsom en balanceret XLR-udgang og et BNC-stik til tilslutning af ekstern digital clock. Det er mest for avancerede brugere og ikke noget, man behøver at tænke på. Noget, der til gengæld er relevant for mange PC-brugere, er en meget kompetent hovedtelefonudgang på fronten.

annonce

Brugervenlighed

At NT-505 er et japansk produkt, er let at se. Japanerne har en tendens til at ville pakke alverdens funktioner med. Og alt skal kunne justeres af brugeren. Man kan vælge en masse ting i menuen, heriblandt digitale filterindstillinger og opskalering. Og variabel eller fast lydudgang. Og fjernbetjeningen har 117 knapper. Ikke noget med “less is more” her. Bortset fra selve boksens fodaftryk, som er lille og stramt.

annonce

Menusystemet er dog overskueligt nok, og det er ikke svært at bruge NT-505. Men du skal ikke føle dig unormal, hvis du bliver ved med at skifte mellem forskellige filterindstillinger, fordi du er i tvivl om, hvad der lyder bedst. Forskellene er ikke så store, men man kan godt høre dem.

Spørgsmålet er, om man kan lide det superpræcist og lynhurtigt (Sharp/Slow roll off) eller snarere et lidt mere frodigt og “analogt” lydbillede, som desuden har mindre pre-ringing og dermed – efter manges mening – en mere naturlig gengivelse af toner og transienter. Så skal man vælge Short Delay Sharp/Slow. Det er også den, der vælges automatisk, når man spiller MQA-kodet musik.

Afspilningen kan styres og en række indstillinger laves fra app’en HR Streamer. Som ikke er blandt mine favoritter. Tidal-brugerfladen er uoverskuelig, lange sangtitler ser man kun begyndelsen af, og den er i det hele taget besværlig i brug. Brug hellere en tredjeparts-app som BubbleUPnP. Eller, endnu bedre, Roon på PC. Så kan du glemme alt det andet.

NT-505 har balancerede udgange. Hvis du har en balanceret forstærker, så brug dem! (Foto: TEAC)

Lydkvalitet

Lydmæssigt er TEAC NT-505 til gengæld lidt af en drømmepakke. Jeg foretrækker filterindstillingen Short-Delay Slow, som jeg synes giver en mere naturlig gengivelse af musikken. Men det kan ske, at du vil have mere snert i high-hat og bækkener; så kan du vælge et andet filter.

annonce

Balanceret tilsluttet den integrerede Hegel H590 og de meget sandfærdige højttalere Vivid Audio Kaya 90 får TEAC-afspilleren mulighed for at vise sig fra sin bedste side. Så pyt med, at de andre komponenter koster ca. 270.000 kroner – eller det samme som 23 TEAC-afspillere!

Lyden er fremragende. MQA-versionen af den afdøde rapper Mac Millers mørke RnB-ballade “Good News” (som han ikke nåede at opleve udgivet) gnaver i sjælen. Det er lyden af silke med en bismag af eddike, når hans mørke tanker strømmer ud af højttalerne.

Bassen stor, fyldig og klippefast. Millers stemme er usædvanlig velartikuleret, og lydbilledet hænger og svæver i luften med lag på lag af detaljer. Sammenlignet med den indbyggede DAC i H590 er der umiddelbart ingen særlige forskelle at bemærke. Bassen er nok lidt bedre defineret, når den samme sang spilles gennem H590, og jeg aner lidt mere dybde.

Hvis du allerede har en H590, er der ingen grund til at købe en ekstern netværksafspiller som TEAC NT-505. Men vi ved jo også i forvejen, at Hegel-DAC’en er rigtig god. Det er derfor lidt af en præstation, at TEAC klarer sig så godt i sammenligning.

Klassisk

Klassisk musik gengives med et stort rum og godt fokus på de enkelte instrumenter. Hør bare de tubaer! Rungende dybt, samtidig med at den drønende messing flænger luften i de øvre lag.

Klangbalancen må siges at være neutral, og hvis jeg havde haft Pioneer N-70AE inde til sammenligning, ville det ikke overraske mig, hvis de to lignede hinanden lydmæssigt. De har samme moderselskab, og det er slet ikke utænkeligt, at man også deler ekspertise. Og det er ikke en dårlig ting, for den meget større Pioneer-afspiller er virkelig god.

Jeg ville gerne have haft Bluesound Powernode 2i inde til sammenligning, da det er den MQA-afspiller, alle andre må måle sig op imod i den mere overkommelige ende. Men min umiddelbare vurdering er, at Bluesound ikke er på niveau med NT-505. Især med en balanceret forstærker!

(Foto: TEAC)

Hovedtelefoner

Jeg nævnte hovedtelefonudgangen. Den er tydeligvis udsøgt, hvilket er sjældent på et produkter som dette, og den har ingen problemer med at drive mine egne Massdrop x HiFiMAN HE4XX. Den er bestemt kraftig nok og spiller med en præcision, som man normalt kun får fra separate hovedtelefonforstærkere. Fornemt.

Konklusion

TEAC NT-505 samler alt, hvad du har brug for af teknologi til at afspille alt, hvad du ønsker af digital musik, i ét lille kabinet. Det spiller ingen rolle, om du bruger Android, iPhone, PC eller Mac, om du har musikken på en harddisk eller NAS, eller om du er Tidal-bruger. Desuden lyder den så godt, at den let kunne forsvare sin pris som DAC alene.

Brugervenlighed er fin, men app’en har meget forbedringspotentiale. Selv bruger jeg helst Roon.

Læg hertil, at NT-505 har en god forforstærkerdel og desuden en formidabel hovedtelefonudgang, og man har en komplet musikstation til skrivebordet. Du skal bare bruge et par højttalere og en forstærker oveni. Men sørg for, at sidstnævnte er balanceret.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Type: Trådløs netværksafspiller
 • Tjenester: Spotify, Tidal, TuneIn internetradio
 • Trådløst: Wi-Fi, DLNA, AirPlay, Bluetooth 4.0
 • Indgange: USB-A, USB-B, Ethernet, optisk/koaksial digital
 • Udgange: RCA og XLR analog, 3,5 mm hovedtelefon
 • Formater: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD
 • Opløsning, USB-DAC: 32 bit/768 kHz PCM, 24,5 MHz DSD
 • Betjening: iOS- og Android-app
 • Andet: Hovedtelefonudgang
 • Finish: Sort eller sølv
 • Vægt: 3,9 kg
 • Web: teac-audio.eu

Pris

11490 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til TEAC NT-505

   data-srcset

  Vellykket kunststykke

  Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Pinell Supersound lever op til sit navn med bedre lyd end konkurrenterne.

  (Foto: Producent)

  Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Streaming-modtageren er for nutidens lyttere, hvad FM-radioen var for deres forældre. Lyt til musik fra hele verden og alle streaming-tjenesterne.

  (Foto: Producent)

  Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

  (Foto: Producent)

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

  (Foto: Producent)

  Sandsynligvis den mest luksuriøse multirumsafspiller lige nu. Og den kan også sluge hele din cd-samling.

  (Foto: Yamaha)

  Her er en veludstyret og vellydende musikmaskine, der åbner for underholdning fra mange lydkilder.

  (Foto: Producent)

  Tilsæt højttalere og en mobil, og du har et stereoanlæg, der lyder af langt mere, end det koster.

  (Foto: Producent)

  Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.