Argons pladespiller ligner den fra Pro-Ject meget, og det er ikke tilfældigt. Den kommer nemlig fra samme fabrik og er baseret på en lidt enklere pladespillere end Pro-Ject Essential II, som vi tester her. Dermed ikke sagt, at den er dårligere, bare lidt anderledes. F.eks. lyder den godt fokuseret – tydeligt, om man vil – men mangler den varme klang og fylde i lyden, som Pro-Jects pladespiller har.
Udpakning og opsætning er nemt. Følg brugsanvisningen, så går der ikke lang tid, før du er klar til at lade vinylpladerne snurre. Pladespilleren har samme type Ortofon-pickup som Pro-Jects pladespiller, men her den er monteret på en mere simpel aluminiumarm. Udførelsen er også enklere, og Argons pladespiller ser lidt billig ud i sort.
Hastighedsafvigelsen er marginal med + 0,30 procent hurtigere rotation og hastighedsvariationer inden for ± 0,5 procent. Absolut godkendt. Det samme kan siges om betjeningen, der nærmest ikke kan blive nemmere med on/off-knap på venstre side af pladespilleren og en manuel arm, der er let at placere i rillerne.
Lyden er slankere fra Argons pladespiller. Strygerne på Mozart-indspilningen med Marianne Thorsen og Trondheimsolisterne fra det norske hi-res pladeselskab 2L mangler f.eks. den fylde, der skulle give violinerne klangbund nok til at lyde helt troværdigt.
Som nævnt er fokus rigtig godt, og stereoperspektivet er bredt, omend ikke lige så klippefast som på de bedste i testen. Klaverklangen fra både Jan Gunnar Hoff og Ola Gjeilo mangler muskler i de nederste oktaver, og tonerne lyder lidt for farveløst til, at vi lader os begejstre.
På optagelsen med Neil Cowley Trio formår pladespilleren ikke at skille de tre instrumenter (bas, trommer og klaver) lige så godt ad som de bedste konkurrenter i testen – med det resultat, at lydbilledet flyder lidt sammen. Trommerne lyder lidt for ens og mangler vægt; man kan ikke rigtig skelne lilletrommen fra en tamtam, hvis man ikke lytter specifikt efter den.
Når det er sagt, så er Argons pladespiller gunstigt prissat og giver nybegyndere meget musik for pengene. Hvis budgettet er begrænset til ca. 3.000 kroner, er den et godt valg, men altså ikke vores foretrukne.
Lyd & Billede mener
Fin lydkvalitet og enkel betjening. God, prisbillig pladespiller for nybegyndere. Tynd klang og manglende vægt i bassen gør kompleks musik lidt rodet.
Vejl. pris 2599 kr
Specifikationer
- Hastigheder: 33 1/3, 45 rpm
- Drift: Remtræk
- Arm: Statisk
- Pickup: Ortofon OM5e MM
- Tilslutning: USB, RCA line-out
- Andet: Fås i sort eller hvid
- Mål: 42 x 33 x 11,2 cm
- Hastighedsafvigelse: + 0,30 %
Også i denne test:
Seks letbetjente pladespillere
Scansonic USB100
Billig indgangsbillet
Men den tiltalende pris kan ikke kompensere for, at lyden falder igennem.
Pro-Ject Essential II USB
Enkel og vellydende
Med varm og fyldig lyd bliver det aldrig kedeligt med Pro-Jects pladespiller.
Sony PS-HX500
Velspillende arkivar
Med indbygget digitalkonverter og god lyd er Sonys pladespiller et godt valg.
Audio-Technica AT-LP5
Den bedste lyd
Dyrest er ofte bedst, også i denne test, og lyden er vidunderligt klangrig.
TEAC TN-300
Ukompliceret pladespiller
Flot finish og god lyd i en af testens mest brugervenlige grammofoner.
Tilbehør pladespillere
Tilbehør du har brug for
Hvis du er den glade ejer af en pladespiller, er der noget tilbehør, som er praktisk at have. Her er en oversigt.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer