Search
Generic filters

Sonos Connect

 itemprop
Sonos Connect

Bedste brugervenlighed

Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.

Lyd & Billede mener

Sonos’ afspiller er nem at sætte op og har en meget fin fjernbetjenings-app, der gør, at musikafspilningen går som en leg. Den understøtter også de fleste formater og tjenester, man kan komme i tanke om …
… undtagen højopløste (hi-res) musikfiler, hvilket vil være et stort minus for mange audiofile.
 • Tjenester: Spotify, WiMP/Tidal, Napster, Deezer
 • Indgange: Analog ind, Ethernet
 • Udgange: Analog pre-out, koaksial/optisk digital
 • Formater: MP3, WMA, AAC, Ogg Vorbis, Apple Lossless, FLAC, WAV, AIFF
 • Styring: iOS- og Android-app
 • Andet: Multirumsfunktion
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2999 kr

Sonos har længe været betragtet som det mest brugervenlige og gennemførte multirumssystem på markedet. De leverer alt fra bittesmå højttalere til større soundbars og subwoofere, som kan kobles sammen og give musik i hele huset. Men systemet kan også bruges med et eksisterende anlæg, og her er den fritstående musikafspiller Sonos Connect en fin byggeklods at starte med.

 

Brugervenlighed

Systemet er meget let at sætte op med smartphone eller tablet. Sonos-app’en er både lækker at se på og enkel i brug – tilrettelagt, så du kan spille musik så let som 1-2-3! Sonos understøtter de allerfleste musiktjenester, inklusive Spotify og Tidal. Downloadet musik fra iTunes eller andre kilder er også lettilgængeligt. En smart detalje er, at man kan blande playlister med musik fra flere tjenester.

Sonos-systemet har i grunden kun ét minus, men det er til gengæld et temmelig stort et: Lydkvaliteten er begrænset opad til cd-kvalitet (16 bit/44 kHz), og afspilning af højopløste musikfiler i 24 bit/96 kHz FLAC-format understøttes ikke. Hvilket er synd, for der findes efterhånden en lang række ægte “audiofile” indspilninger derude, som nydes allerbedst i studiekvalitet.

 

Lydkvalitet

Vi ved af erfaring, at Sonos-boksen kan lyde fint, når den får hjælp af en ekstra DAC, men det er fordyrende og resulterer i endnu flere enheder. Så nu skal vi finde ud af, hvordan den lyder via de analoge udgange.

Sonos_Connect_skrå
Sonos Connect sluttes til netværket ved at trykke de to øverste knapper ind. Let og elegant. Foto: Sonos

annonce

Resultatet er ikke specielt opløftende. Sonos-boksen giver en temmelig ulden og grå lyd. Bob Dylan er ikke nogen ung mand længere, men han lyder faktisk ret frisk på albummet Oh Mercy fra 1989. Sangen “The Man in the Long Black Coat” lyder dog temmelig fladt og livløst her, uden den dybde og luftighed, vi er vant til at høre fra denne indspilning. Det lyder simpelthen indelukket! Den normalt så engagerede Dylan har fået det forkerte ben ud af sengen, har ikke ordentlig raspen i stemmen og lyder alt for forsigtigt.

annonce

Lidt mere simpel pop fra norske Aurora lyder derimod ganske fint, med klar stemmegengivelse og præcise trommerytmer. Men selv her bliver det lidt for hårdt og spidst i refrænet på “Running With Wolves”. Der kunne godt have været mere attack i synth-bassen, bedre flow, mere varme og liv i musikken, end Sonos præsterer.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Marantz NA6005

  Pris: 4495 kr Annonce
  Marantz’ netværksafspiller er solidt konstrueret og giver en varm, fyldig og engagerende lyd med stor rumfølelse. Plus for hovedtelefonudgang.
  Fjernbetjenings-app’en er lidt forældet, og NA6005 mangler forforstærkerudgang.
   data-srcset

  Definitive Technology W Adapt

  Pris: 4299 kr Annonce
  W Adapt er en overkommelig afspiller, der kan udvides til multirum. Den er kompakt og let at integrere, og glider fint ind i interiøret.
  Lyden er middelmådig, der er få tilslutningsmuligheder, og man er bundet til de indbyggede streaming-tjenester. App-styringen er også temmelig basal.
   data-srcset

  Pioneer N-50A

  Pris: 4999 kr Annonce
  Lyden er frisk med masser af detaljer. Afspilleren understøtter højopløst lyd, og der er godt med tilslutningsmuligheder.
  Vi savner lidt dynamik, og app-styringen er noget begrænset. Android-brugere må kigge langt efter Tidal-understøttelse.
   data-srcset

  Cambridge CXN

  Pris: 6999 kr Annonce
  Lydbilledet er stort og dynamisk, og her får man masser af tilslutninger, såsom forforstærkerudgang, samt en stor og letlæst farveskærm.
  Brugervenligheden er ikke den bedste, vi har set, og klangen er til tider lidt for kølig og evner ikke helt at engagere os.
   data-srcset

  Denon DNP-730AE

  Pris: 3299 kr Annonce
  Understøtter hi-res filer og lyder klart, åbent og fint. Desuden er den ganske prisbillig.
  Desværre evner lyden ikke at engagere os, ligesom afspilleren har få tilslutningsmuligheder (mangler USB DAC) og begrænset app-styring.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sonos Connect

   data-srcset

  Vellykket kunststykke

  Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Pinell Supersound lever op til sit navn med bedre lyd end konkurrenterne.

  (Foto: Producent)

  Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Streaming-modtageren er for nutidens lyttere, hvad FM-radioen var for deres forældre. Lyt til musik fra hele verden og alle streaming-tjenesterne.

  (Foto: Producent)

  Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

  (Foto: Producent)

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

  (Foto: Producent)

  Sandsynligvis den mest luksuriøse multirumsafspiller lige nu. Og den kan også sluge hele din cd-samling.

  (Foto: Yamaha)

  Her er en veludstyret og vellydende musikmaskine, der åbner for underholdning fra mange lydkilder.

  (Foto: Producent)

  Tilsæt højttalere og en mobil, og du har et stereoanlæg, der lyder af langt mere, end det koster.

  (Foto: Producent)

  Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.