Search
Generic filters

: Pioneer N-50A

Et frisk pust fra Pioneer

Pioneer var længe kendt for deres geniale cd-afspillere og beviser nu, at de heller ikke har sovet i timen, når der er streaming på skemaet.

Lyd & Billede mener

Lyden er frisk med masser af detaljer. Afspilleren understøtter højopløst lyd, og der er godt med tilslutningsmuligheder.
Vi savner lidt dynamik, og app-styringen er noget begrænset. Android-brugere må kigge langt efter Tidal-understøttelse.
 • Tjenester: Spotify Connect
 • Indgange: USB A og B, Ethernet, AirPlay, koaksial/optisk digital
 • Udgange: Koaksial/optisk digital, analog RCA
 • Formater: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD
 • Styring: iOS- og Android-app
 • Andet: Asynkron USB DAC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4999 kr

Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde.

N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet. Trådløs netværkstilslutning er ekstraudstyr; uden det er man henvist til netværkskabel.

Pioneers fjernbetjening fungerer fint, men man skal sidde tæt på afspilleren for at se information og billeder på den lille skærm. Det anbefales i stedet at downloade Pioneers ControlApp til mobilen, som har ganske god funktionalitet. Det er lidt bøvlet, hvis du har flere tusind sange gemt på netværket, så nogen Sonos-killer er den ikke.

Pioneer_N-50A_bak
Digitale ind- og udgange samt en USB B-indgang til pc gør N-50A meget fleksibel. Trådløs netværkstilslutning er desværre ekstraudstyr, og den har heller ikke Bluetooth. AirPlay er derimod på plads. Foto: Pioneer

 

Lydkvalitet

Med Tidal afspillet over AirPlay lyder Pioneer rigtig godt. Med op-sampling og hi-bit funktionen tændt tegner den et mere holografisk lydbillede op end i Direct-tilstand, hvilket kommer godt frem på Bob Dylans dystre “Man in the Long Black Coat”. Guitaren breder sig godt ud i rummet, og Pioneer har flere detaljer i overtonerne end Denon.

Auroras “Running With the Wolves” får mere liv i lydbilledet end med Denon og lyder mere tredimensionelt. Hendes stemme står godt frem fra lydbilledet; selv det flade omkvæd lyder meget mere livligt. Og slideguitaren på Tracy Bonhams seneste album Wax & Gold rasler lækkert i båndene.

annonce

Her er dog ikke Marantz’ varme, og Pioneer har heller ikke samme tyngde i basregisteret. Der mangler lidt varme og fylde, og generelt kunne dynamikken have været bedre.

annonce

Især med højopløst musik på menuen trækker Marantz fra, med en større klangbund og flere tonestrukturer i lydbilledet. Men Pioneer får også godt udbytte af højopløste lydfiler og tørrer gulv med Sonos rent lydmæssigt.

Pioneer N-50A er en rigtig god netværksafspiller, som kun mangler Bluetooth for at give fuldt udbytte på den trådløse tilslutningsfront, og vi synes godt adapteren til trådløs netværkstilslutning kunne have været inkluderet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sonos Connect - Bedste brugervenlighed
  Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.
  Denon DNP-730AE - Billig indgangsbillet
  Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.
  Cambridge CXN - Veludstyret gentleman
  Med indbygget forforstærker og mange tilslutningsmuligheder er Cambridge CXN næsten perfekt.
  Definitive Technology W Adapt - Når ikke til tops
  Afspilleren fra Definitive Technology er favorabelt prissat, men lyder middelmådigt og har visse mangler.
  Marantz NA6005 - Tonemesteren
  Marantz NA6005 lyder simpelthen fantastisk og hæver overliggeren for de andre afspillere i prisklassen.

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Thorens TD 402 DD

  Vejl.pris 5995 kr Thorens rammer ikke målet

  Technics SL-1210 MK7

  Vejl.pris 6995 kr DJ-pladespiller for musikentusiaster

  Musical Fidelity M8xi

  Vejl.pris 46995 kr Bjørnestærk og temperamentsfuld

  Hegel H390

  Vejl.pris 41995 kr Samme overlegenhed til den halve pris
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.