Search
Generic filters

Pioneer N-50A

 itemprop
Pioneer N-50A

Et frisk pust fra Pioneer

Pioneer var længe kendt for deres geniale cd-afspillere og beviser nu, at de heller ikke har sovet i timen, når der er streaming på skemaet.

Lyd & Billede mener

Lyden er frisk med masser af detaljer. Afspilleren understøtter højopløst lyd, og der er godt med tilslutningsmuligheder.
Vi savner lidt dynamik, og app-styringen er noget begrænset. Android-brugere må kigge langt efter Tidal-understøttelse.
 • Tjenester: Spotify Connect
 • Indgange: USB A og B, Ethernet, AirPlay, koaksial/optisk digital
 • Udgange: Koaksial/optisk digital, analog RCA
 • Formater: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD
 • Styring: iOS- og Android-app
 • Andet: Asynkron USB DAC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4999 kr

Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde.

N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet. Trådløs netværkstilslutning er ekstraudstyr; uden det er man henvist til netværkskabel.

Pioneers fjernbetjening fungerer fint, men man skal sidde tæt på afspilleren for at se information og billeder på den lille skærm. Det anbefales i stedet at downloade Pioneers ControlApp til mobilen, som har ganske god funktionalitet. Det er lidt bøvlet, hvis du har flere tusind sange gemt på netværket, så nogen Sonos-killer er den ikke.

Pioneer_N-50A_bak
Digitale ind- og udgange samt en USB B-indgang til pc gør N-50A meget fleksibel. Trådløs netværkstilslutning er desværre ekstraudstyr, og den har heller ikke Bluetooth. AirPlay er derimod på plads. Foto: Pioneer

 

Lydkvalitet

Med Tidal afspillet over AirPlay lyder Pioneer rigtig godt. Med op-sampling og hi-bit funktionen tændt tegner den et mere holografisk lydbillede op end i Direct-tilstand, hvilket kommer godt frem på Bob Dylans dystre “Man in the Long Black Coat”. Guitaren breder sig godt ud i rummet, og Pioneer har flere detaljer i overtonerne end Denon.

Auroras “Running With the Wolves” får mere liv i lydbilledet end med Denon og lyder mere tredimensionelt. Hendes stemme står godt frem fra lydbilledet; selv det flade omkvæd lyder meget mere livligt. Og slideguitaren på Tracy Bonhams seneste album Wax & Gold rasler lækkert i båndene.

annonce

Her er dog ikke Marantz’ varme, og Pioneer har heller ikke samme tyngde i basregisteret. Der mangler lidt varme og fylde, og generelt kunne dynamikken have været bedre.

annonce

Især med højopløst musik på menuen trækker Marantz fra, med en større klangbund og flere tonestrukturer i lydbilledet. Men Pioneer får også godt udbytte af højopløste lydfiler og tørrer gulv med Sonos rent lydmæssigt.

Pioneer N-50A er en rigtig god netværksafspiller, som kun mangler Bluetooth for at give fuldt udbytte på den trådløse tilslutningsfront, og vi synes godt adapteren til trådløs netværkstilslutning kunne have været inkluderet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Marantz NA6005

  Pris: 4495 kr Annonce
  Marantz’ netværksafspiller er solidt konstrueret og giver en varm, fyldig og engagerende lyd med stor rumfølelse. Plus for hovedtelefonudgang.
  Fjernbetjenings-app’en er lidt forældet, og NA6005 mangler forforstærkerudgang.
   data-srcset

  Definitive Technology W Adapt

  Pris: 4299 kr Annonce
  W Adapt er en overkommelig afspiller, der kan udvides til multirum. Den er kompakt og let at integrere, og glider fint ind i interiøret.
  Lyden er middelmådig, der er få tilslutningsmuligheder, og man er bundet til de indbyggede streaming-tjenester. App-styringen er også temmelig basal.
   data-srcset

  Cambridge CXN

  Pris: 6999 kr Annonce
  Lydbilledet er stort og dynamisk, og her får man masser af tilslutninger, såsom forforstærkerudgang, samt en stor og letlæst farveskærm.
  Brugervenligheden er ikke den bedste, vi har set, og klangen er til tider lidt for kølig og evner ikke helt at engagere os.
   data-srcset

  Denon DNP-730AE

  Pris: 3299 kr Annonce
  Understøtter hi-res filer og lyder klart, åbent og fint. Desuden er den ganske prisbillig.
  Desværre evner lyden ikke at engagere os, ligesom afspilleren har få tilslutningsmuligheder (mangler USB DAC) og begrænset app-styring.
   data-srcset

  Sonos Connect

  Pris: 2999 kr Annonce
  Sonos’ afspiller er nem at sætte op og har en meget fin fjernbetjenings-app, der gør, at musikafspilningen går som en leg. Den understøtter også de fleste formater og tjenester, man kan komme i tanke om …
  … undtagen højopløste (hi-res) musikfiler, hvilket vil være et stort minus for mange audiofile.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Pioneer N-50A

   data-srcset

  Vellykket kunststykke

  Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Pinell Supersound lever op til sit navn med bedre lyd end konkurrenterne.

  (Foto: Producent)

  Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Streaming-modtageren er for nutidens lyttere, hvad FM-radioen var for deres forældre. Lyt til musik fra hele verden og alle streaming-tjenesterne.

  (Foto: Producent)

  Roon kan meget vel være verdens bedste til musik-streaming og multirumsafspilning. Her er netværksafspilleren, der kan løse det meste.

  (Foto: Producent)

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

  (Foto: Producent)

  Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

  (Foto: Producent)

  Sandsynligvis den mest luksuriøse multirumsafspiller lige nu. Og den kan også sluge hele din cd-samling.

  (Foto: Yamaha)

  Her er en veludstyret og vellydende musikmaskine, der åbner for underholdning fra mange lydkilder.

  (Foto: Producent)

  Tilsæt højttalere og en mobil, og du har et stereoanlæg, der lyder af langt mere, end det koster.

  (Foto: Producent)

  Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.