: Scansonic R3BT

Lækker DAB-radio

Med trådløs tilslutning for dem, der vil streame musik fra deres smartphone.
Lyd & Billede mener
Med FM- og DAB-radio kombineret med streaming er Scansonics kompakte bordradio et vellydende alternativ til radioer fra mere kendte producenter. Stort plus for overskuelig betjening med smartphone-app.
Det er begrænset, hvor kraftig lyden er, selv om den er potent.
Specifikationer
  • Scansonic R3BT
  • FM/DAB/DAB+ radio
  • Line-indgang
  • Bluetooth
Annonce
Annonce
forfatter

DAB-radio er stort i Norge og mindre udbredt i Danmark og Sverige, men alle uanset land kan bruge FM-modtageren og den obligatoriske Bluetooth- tilslutning. Eller – hvis man vil – lydstikket på bagsiden, så man kan tilslutte sin mobil eller en docking-station til Scansonics radio med et ganske almindeligt lydkabel.

Uanset hvad man vælger, får man en kompakt radiomodtager med streaming. Som ganske vist kun har én højtaler med monolyd, men giver dig stereolyd fra hovedtelefon-udgangen.

Der følger ikke nogen fjernbetjening med, hvilket dog næppe er et problem for dem, der streamer musik fra deres mobiltelefon. De bruger alligevel volumenkontrollen på telefonen. For dem, der vil placere den almindelige udgave af Scansonic-radioen (den uden Bluetooth) i bogreolen, kan det være et minus, at der ikke er fjernbetjening. Hvis man skal skifte til FM- eller DAB-radio, må man lette måsen og vælge indgang og volumen på radioens kontrolpanel. Som er forbilledligt overskuelig med et skarpt OLED-baseret display, der har god kontrast og lysstyrke.

I Bluetooth-udgaven, som vi tester her, kan du faktisk styre indgang, volumen og tænd/sluk med Scansonics Remote-app. Du kan også vælge radiostation og ændre klangen med forprogrammerede equalizer-indstillinger i app’en eller justere efter din egen smag (egentlig bare tonekontrol med bas- og diskantjustering). Desuden har den ur med alarmfunktion.

Lydkvaliteten er meget frisk i betragtning af radioens beskedne størrelse. Højttaleren er placeret på toppen – husk det, hvis den skal stå på en smal hylde. Ellers er der ikke nogen problemer. Tale er klar som glas, især på DAB, og lyden er fyldig og behagelig på musik. Den spiller relativt højt, men der er selvfølgelig grænser for hvor højt.

Annonce

Når man streamer musik fra mobiltelefon eller tablet, bliver man præsenteret for det samme varme, fyldige lydbillede. Det eneste, man egentlig mangler, er stereoeffekten, som man skal bruge hovedtelefoner for at få.

Scansonic R3BT følger op, hvor den Bluetooth-løse radio R3 slap, og giver dig desuden streaming af musik med fuldstændig kontrol fra sofaen via Scansonics brugervenlige app. Radioen, der også fås i hvid, er abslut et godt køb og et smart valg for dem, der savner en lille bordradio med kombineret DAB og streaming.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.