Search
Generic filters
test

Rotel T14

 itemprop
testRotel T14

Opfylder tre ønsker på én gang

Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

Lyd & Billede mener

Praktisk radiomodtager med FM-, DAB+ og internetradio samt netværks-streaming fra de fleste musiktjenester integreret med Play-Fi.
Ingen USB-indgang, heller ingen indgang til andre kilder og ingen optisk lydudgang.
Radio: FM/DAB/DAB+, netradio
Trådløst: Wi-Fi, DTS Play-Fi
Musiktjenester: Spotify, Tidal, Deezer, JUKE, Napster, Qobuz, Sirius XM
Cd-afspiller: Ja
Tilslutninger: Analog og koaksial lyd ud
Hovedtelefonudgang: Nej
Forhåndsindstillinger på radio: Ja
Farveskærm: LCD
App-styring: Play-Fi
Fjernbetjening: Ja
Mål: 9,3 x 43 x 33 cm
Finish: Sort, sølvgrå
Web: sas-audio.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6450 kr

Hvis du planlægger at opgradere radioen i anlægget og samtidig ønsker musik-streaming, har Rotel en fristende løsning.

Det, der egentlig ser ud som en radio – eller en tuner, som nogen kalder det – er også en trådløs netværks-streamer. Det vil sige, at den kan kobles til et trådløst netværk og give brugeren adgang til både internetradio og streaming-klienter. Såsom Tidal, Spotify, Deezer og mange flere.

Dermed har man FM- og DAB+ radio i skøn forening med netradio (over 30.000 radiokanaler verden rundt) og adgang til musik-streaming over Wi-Fi i én og samme enhed. Det er praktisk.

Play-Fi

Men hvad der er endnu sejere, er at Rotel har valgt DTS Play-Fi som streaming-platform. Her betyder det, at man kan bruge én og samme app til flere enheder, blandt dem T14, og styre dem alle fra lænestolen.

I praksis betyder det, at man også kan få adgang til musikfiler, som ligger på f.eks. en computer, der er tilsluttet samme netværk, fra samme app. Og skifte mellem radio, internetradio og streaming, når man vil.

Rotel-radioen kan integreres i en hvilken som helst opsætning og kobles til en digitalkonverter eller en forstærker med indbygget DAC. Den adskiller sig fra f.eks. en Yamaha R-N803D ved, at den ikke har indbygget forstærker, og på den måde passer den fint ind i et eksisterende anlæg.

Fire antenneindgange, to af dem til antenner til Wi-Fi. (Foto: Rotel)

Opsætning

På bagsiden har T14 separate antenneindgange til FM- og DAB+ radio samt to antenner, der bruges til at koble den til det trådløse hjemmenetværk. Der er også et USB-stik, men det er kun til service og kan ikke bruges til at tilslutte andre kilder.

annonce

Men det er muligt at vælge analog eller digital lydudgang. Sidstnævnte (koaksial SPDIF) kobles til f.eks. den indbyggede DAC i en Rotel-forstærker som A12 eller A14.

annonce

Når man slutter den til efter udpakning, bør man først vælge Play-Fi og åbne Wi-Fi-opsætning i mobil-app’en. Så dukker Rotel-radioen op som en Play-Fi-enhed, som man så vælger i opsætningen. Derefter vises T14 i Play-Fi-app’en, og man kan få adgang til radiostationer på FM og DAB+ samt internetradio. De kan også gemmes som favoritter, og i samme app logger man ind på streaming-tjenester som f.eks. Spotify, Tidal osv.

Fyldig klang

Man kan også bruge fjernbetjeningen til at styre de vigtigste funktioner. Med Play-Fi understøtter Rotel-radioen i teorien tabsfri lydfiler op til 32 bit/384 kHz. Med andre ord er potentialet til stede for bedre lyd, end FM og DAB+ formår at levere.

Det betyder, at lydkvaliteten fra T14 vil variere med kvaliteten af den tjeneste, man har valgt. I praksis betyder det, at man kan høre forskel på DAB+ og Wi-Fi, fordi de, der sender over DAB+, desværre reducerer lydkvaliteten unødig meget. De sender med meget lav bitrate, sjældent over 80 kbit/s.

Derfor får man et bedre indtryk af lydkvaliteten, hvis man i stedet vælger en streaming-tjeneste som Tidal HiFi. Så får man 16 bit filer over Wi-Fi, og det lyder meget bedre end radio.

annonce

Lyden fra T14 går fra tynd og flad til kraftfuld og dynamisk. Lydbilledet er stort, og klangen fyldig, og der er ingen støj eller forvrængning fra Rotel-radioen. Klokkeklart er et dækkende begreb, og stereoperspektivet er veldefineret, ligesom bassen er tilstrækkelig dyb og har god dynamisk kontrast.

Det skal bemærkes, at lydbilledet ikke er superopløst eller overvældende detaljeret, men det er åbent nok til at tilfredsstille vores ønske om dybde og perspektiv. F.eks. på klassisk musik. Sammenlignet med en almindelig bordradio koblet til anlægget er det som nat og dag. Rotel T14 får bordradioerne til at lyde som blikdåser.

Rotel T14 fås også i mat sort. (Foto: Rotel)

Konklusion

Rotel T14 er et rigtig godt valg for dem, der gerne vil have bedre radiolyd, godt kan lide det store udvalg på internetradio og også vil have mulighed for streaming. Dermed opfylder den tre ønsker på én gang, og med Play-Fi integreret er den også mere anvendelig end mange netværks-receivere. Med tilstrækkelig god kvalitet fra lydkilden lyder den også rigtig godt.

Den kan være en klar opgradering af radiolyden i mange anlæg og leverer også upåklagelig kvalitet fra streaming-tjenester.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Rotel T14

   data-srcset

  Himmelsk lyd i stjerneklassen

  For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

   data-srcset

  Et sikkert køb

  Rejseradioen fra norske Tivoli er blevet opgraderet, men er det nok at holde konkurrenterne nede?

   data-srcset

  Bedre lyd får du ikke i denne klasse, men batteriet er latterlig dyrt.

   data-srcset

  Pures radio er et godt valg for dem, der har brug for et håndtag. Men husk at købe batterier.

   data-srcset

  Hvad Genevas kompakte radio mangler i funktioner, vinder den ind igen på lyden.

  (Foto: Producent)

  Pinell Supersound lever op til sit navn med bedre lyd end konkurrenterne.

  (Foto: Producent)

  Det kompakte anlæg fra Pinell er det bedste i sin klasse.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

  (Foto: Producent)

  Amerikanske Emotiva udfordrer NAD og Rotel i no-nonsense-klassen.

  (Foto: Producent)

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.