SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Test : Geneva Acustica Lounge Radio

Den fedeste bordradio

Hvad Genevas kompakte radio mangler i funktioner, vinder den ind igen på lyden.

Geneva Acustica Lounge Radio

Lyd & Billede mener

Dynamisk og fyldig lyd med potent bas. Stilrent design og enkel betjening.
Har ikke internetradio, app-understøttelse og multirum.
 • Radio: FM, DAB+
 • Trådløst: Bluetooth
 • Streaming-tjenester: Nej
 • CD-afspiller: Nej
 • Tilslutninger: Analog lyd ind
 • Hovedtelefonudgang: Nej
 • Forhåndsindstillinger på radio: Ja
 • Farveskærm: Nej
 • App-styring: Nej
 • Fjernbetjening: Nej
 • Finish: Rød, hvid, sort, brun
 • Web: eu.genevalab.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2490 kr

Schweiziske Geneva Labs er blandt de få producenter, der lykkedes i første forsøg. Den lille radio – der klædeligt nok kom i rød – satte standarden for bordradioer dengang. Siden da har mange formået at lave lige så gode radioer, flere af dem også bedre end den originale Geneva-radio.

Derfor er det på tide med noget nyt fra schweizerne. Det er ikke så længe siden, de forlod det klassiske design med afrundede kanter og hjørner, og strammede designsproget op med strammere linjer. Touring-serien af bærbare radioer er et eksempel på dette, ligesom bordhøjttaleren Acustica,

Sidstnævnte har langt om længe fået indbygget radiomodtager. Modellen hedder Acustica Lounge Radio og er en ren bordradio, kun 15 cm høj og kompakt nok til at passe ind i soveværelset, køkkenet eller stuen.

Enkel betjening, med tænd og sluk for alarmen på volumenkontrollen. Foto: Lasse Svendsen

Simpel bordradio

Det er en rendyrket radio med FM og DAB+, men den har selvfølgelig også Bluetooth til streaming fra mobilen. Derudover har den en lydindgang til eventuelle analoge lydkilder, og man kan oplade mobilen via USB-porten på bagsiden.

Så kan man f.eks. lade telefonen op natten over, sætte alarmen på radioen og vågne til musik om morgenen.

Geneva har valgt at gøre det enkelt. Der er ingen fjernbetjening eller app-styring her. Alt er centreret omkring knapbetjening og et volumenhjul, der også tænder og slukker for alarmen.

Radioen har ikke engang farveskærm. Internetradio og multirum findes heller ikke. Det er en rendyrket, no bullshit bordradio. Hvis man vil have multirum, kan man tage et kig på radioerne fra Como Audio. De har også internetradio.

Pinells nye Supersound 301 er den nærmeste konkurrent til Acustica Lounge Radio – og billigere og bedre udstyret. Den har internetradio, farveskærm, app-styring og fjernbetjening. Den har også rigtig god lyd, men det har Geneva-radioen også.

Kunstlæder

Den kompakte bordradio fås i øvrigt i flere farver. Top og bund kommer kun i sort anodiseret aluminium, mens front og sider er i farvet kunstlæder: Hvidt, rødt, sort eller brunt, sidstnævnte kaldet cognac, med runde perforeringer på fronten.

Det almindelige er at montere en lille fuldformat højttaler-enhed på fronten. Geneva har valgt en tovejsløsning med en 10 cm bas og en lille ¾ tommes diskant-enhed. Indvendig er der lavet en lille kanal, der fungerer som basrefleks og er meget effektiv.

Mægtig lyd

Denne konfiguration har gjort lyden fra Acustica Lounge Radio mere potent. Hvis du kan lide bas, er der ingen radioer af denne størrelse, der bare kommer i nærheden af den. Faktisk lyder den langt større og sejere end normalt for små bordradioer. Den kører i cirkler om den oprindelige Geneva-radio og kan spille højere med kraftigere bas end Pinell Supersound 301. Som til gengæld er tydeligere fokuseret med klarere diskantgengivelse.

Hvor Pinell-radioen har en fordel på klassisk, tale og akustisk musik, knuser Genevas radio al modstand på ren og skær dynamik.

Hvis man skifter fra nyhedskanaler til musikprogrammer med pop, rock og hitlistemusik, skal man være temmelig anæmisk for ikke at blive begejstret over Geneva-radioens spilleglæde. Fokus på bas, rytme og dynamik har gjort lyden lidt varmere end i en Como-radio, men stadig klokkeklar. Også når man spiller højt.

Konklusion

Genevas nye bordradio har ikke den længste udstyrsliste. Den mangler internetradio, kan ikke bruges i en multirumsopsætning og har ingen fancy farveskærm. Men den har bedre lyd end det meste andet derude og er mere tillidsvækkende bygget i aluminium og kunstlæder. Det har gjort Acustica Lounge Radio til et af de bedste køb. Så længe man går mere op i enkel betjening og god lyd.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.