: AudioQuest DragonFly

Bedre og billigere

To år efter den bragende debut er en ny version af DragonFly klar, som lover endnu bedre lyd for færre penge.
Lyd & Billede mener
Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
Ingenting.
Specifikationer
  • 24 bit/96 kHz
  • Asynkron
  • 3,5 mm mini-jack ud
Annonce
Annonce
forfatter

Den lille DragonFly – dvs. guldsmed – lyser op i forskellige farver, alt efter hvilket lydsignal den arbejder med, så man kan se, om den bærbare udsender lav- eller højopløst lyd. DragonFly understøtter op til 24 bit/96 kHz lydfiler, ligesom forgængeren fra 2012. Den nye model – Version 1.2 – er næsten magen til den gamle, bortset fra at hovedtelefon-udgangen er grå i stedet for sort. Forbedringerne sidder indvendig, siger AudioQuest, som har givet DragonFly v1.2 kortere signalvej fra DAC til hovedtelefon-udgang og en kraftigere strømforsyning. At prisen er faldet over 600 kroner, er en ren bonus, som gør den nye version hver en øre værd efter vores mening. AudioQuest sværger til asynkron konvertering. De mener, at det at flytte clockingen af det digitale signal fra computeren til DragonFly, giver den bedste lyd. Hegel mener det modsatte og bruger såkaldt adaptiv synkron clocking. Uanset hvad er der ikke meget tvivl om, at lyden fra DragonFly langt er at foretrække frem for hovedtelefon-udgangen på den MacBook, vi testede med. Med USB DAC’en plugget ind er der meget mere effekt at give af, og lydbilledet bredes meget mere ud. Bassen er stram og potent, og dynamikken i musikken er fremragende. AudioQuest siger, at DragonFly tilpasser sig de fleste hovedtelefoners impedans, og den havde ingen problemer med at drive de hovedtelefoner, vi prøvede. F.eks. Bowers & Wilkins’ storslåede P7, der fik nyt liv med den lille USB DAC tilkoblet. Diskanten lød langt mere opløst, detaljerne kom bedre frem i lydbilledet, og lidt flade indspilninger lød både friskere og mere engagerende. Det spillede ingen rolle, om det var Eric Clapton live, Dire Straits’ Love over Gold eller klaverkoncerter af Beethoven. Alt får et kærkomment løft med DragonFly. Der er ikke noget at trække ned for til denne pris. Den nye version holder faktisk, hvad AudioQuest lover: Den lyder bedre end forgængeren og er ovenikøbet billigere. En klokkeren sekser. Distribution: www.kcaudio.dk

Også i denne test:

Hegel Super

Superlyd

Hegels USB DAC er større, tungere og dyrere end DragonFly, men det skorter ikke på lydkvalitet.

Fantastisk åbent lydbillede uanset musikstil.
Glem ikke USB-ledningen.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.