TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Argon Audio Solo

Digital opgradering til forstærkeren

Argon Audio Solo kan opgradere din klassiske analoge forstærker med lyd-streaming i ordentlig kvalitet.

Karakter
Argon Audio Solo
forfatter
Publiceret 15/12/2021 - 10:00
Lyd & Billede mener
God lyd. Roon-kompatibel. Simpel betjening. Perfekt makker til den rent analoge forstærker.
Ingen Tidal Connect. Ingen HDMI-indgang. En fjernbetjening ville være et plus.
Specifikationer
 • Type: Trådløs musik-streamer
 • CPU: Dual Core ARM Cortex A7 + ARM Cortex M33
 • DAC: ESS Sabre ES9018
 • Opløsning: 32 bit/192 kHz
 • Multirum: Ja
 • Trådløst: Wi-Fi 801.11ac, Bluetooth 5.0 (AAC)
 • Streaming: Spotify Connect, Roon, AirPlay 2, Chromecast
 • Udgange: Analog line out (RCA), digital optisk (TOSLINK), digital koaksial (RCA)
 • Mål og vægt: 14,7 x 3,6 x 15 cm / 0,6 kg
 • Farver: Sort, hvid
 • Web: argonaudio.com

Vinyl er romantisk, og CD-mediet giver stadig god lyd. Men streaming er bare praktisk. For de fleste har internettets uendelige udvalg af streaming afløst – eller i hvert fald suppleret – de fysiske lydmedier.

Argon Audio Solo er en streaming-modtager, der kan bruges som trådløs, digital opgradering til din eksisterende stereoforstærker.

Argon Audio Solo er en firkantet boks, der er en smule større end et CD-cover. Enheden er ganske elegant i sin minimalisme, med afrundede hjørner og et kabinet i enten silkemat sort til herreværelset eller hvid til dagligstuen. En enkelt LED på fronten fortæller om enhedens status.

Bagsiden af enheden rummer tre sæt udgange: Optisk og koaksial digitaludgang samt analog (stereo RCA). Antennerne til Wi-Fi og Bluetooth er indbygget. En trykknap bruges til opsætning af både Bluetooth og Wi-Fi. Byggekvaliteten virker ganske nydelig i betragtning af prisen.

Bagsiden af enheden rummer tre sæt udgange: Optisk og koaksial digitaludgang samt analog (stereo RCA). (Foto: Argon Audio)

AirPlay, Chromecast – og Roon

Opsætning på det trådløse netværk er simpelt. Spotify-brugere kan glæde sig over indbygget Spotify Connect. Vil man høre musik i hi-fi-kvalitet fra f.eks. Tidal eller Qobuz, skal det streames via mobilen over AirPlay 2 (iOS) eller Chromecast (Android). Argon Audio Solo har ikke sin egen app.

Nok så interessant er dog, at enheden er “Roon Ready”, så den kan bruges i et multirumssystem med lyd i HD-kvalitet. Endelig kan man, hvis mageligheden overskygger kvalitetssansen, streame trådløst fra mobilen via Bluetooth.

Har man en forstærker med digitalindgang, men uden streaming, er det nærliggende at bruge en af de to digitaludgange på enheden. Det er dog ikke sikkert, at forstærkerens DAC er bedre end Argons, da der er ofret bedre komponenter i denne, end man umiddelbart forventer i en forholdsvis billig streamer.

Læs også Musikalsk madkasse med multirum Første test i Skandinavien: Hvis du har et stereoanlæg, som du er tilfreds med, men savner streaming, er dette en nærliggende løsning.

Digitalkonverteren er en ESS Sabre ES9018, og operationsforstærkerne i analogdelen er fra Burr-Brown. Argon skriver også på sin webside, at der er otte separate strømforsyninger i boksen. De får godt nok alle spænding fra den medleverede USB-adapter, men der er grund til at vente, at der er tænkt på at beskytte de analoge signaltrin mod støj fra digitaldelen. DAC’en understøtter opløsninger op til 24 bit/192 kHz.

Streaming via AirPlay og Chromecast er tabsfri, men koster batteri og regnekraft på mobilen – i modsætning til at have ægte integration af musik-streaming-tjenesterne i modtageren. Når det er sagt, så fungerer det problemfrit – og er langt bedre end Bluetooth. Og det betyder, at man kan streame fra alle slags apps. Også f.eks. YouTube.

Argon Audio Solo er betydelig billigere end de fleste streaming-modtagere, vi har testet. Derfor et det mest sandsynligt, at den vil blive kombineret med en god mellemklasseforstærker uden streaming-funktioner. Quad VA-One er netop sådan en forstærker; en lille vellydende rørforstærker med digitalindgang, men uden nogen Wi-Fi-funktioner.

Argon Audio Solo kan opgradere en eksisterende forstærker med trådløs lyd-streaming i HD-kvalitet. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Lydkvaliteten

Lyttet via linjeindgangen – og dermed Argons egen DAC – får man et lydbillede, der er behageligt og med god nuancering. Stemmer beholder deres individuelle karakter – også når der er mange instrumenter og stemmer på scenen. Og der er en god illusion af at lytte til levende musik.

Et skift til den optiske digitalindgang afslører, at Argons DAC på flere områder er bedre end Quad-forstærkerens egen. Det gælder både fornemmelsen af dybde på den akustiske scene og evnen til at gengive dynamikken i musikken.

Der er få alternativer i prisklassen. Faktisk er Hall Audio Streamer den eneste, vi har testet. Den har lidt flere funktioner, men er ikke helt så strømlinet i brugsoplevelsen og designet. Den nærmeste dyrere konkurrent er Bluesound Node (N130), der har alle streaming-tjenester indbygget, men til den dobbelte pris.

Enheden er ganske elegant i sin minimalisme, med afrundede hjørner og et kabinet i enten silkemat sort til herreværelset eller hvid til dagligstuen. (Foto: Argon Audio)

Konklusion

Argon Audio Solo er en simpel og velfungerende streaming-modtager, der kan opgradere en eksisterende forstærker med trådløs lyd-streaming i HD-kvalitet. Den er let og problemfri at bruge – og pæn og diskret nok til at finde plads i selv kritisk kuraterede boligindretninger. Lydmæssigt klarer den sig over sin prisklasse.

Det ville have været et stort plus af have musik-streaming-tjenesterne integreret (Spotify tæller ikke i den sammenhæng, så længe tabsfri lyd ikke er understøttet), men muligheden for at bruge den sammen med Roon udligner det.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
22 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

God Påske!

God Påske

God Påske

God påske

God påske.
Deltaget.

God påske

Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend