: Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomuldspris

Musical Fidelity har haft held med det kunststykke at give en antydning af high-end lyd i en yderst overkommelig indpakning.
Test af Musical-Fidelity-V90-DAC på Lyd & Billede
Lyd & Billede mener
Tættere på lydmæssig pose og sæk kommer man næppe i denne prisklasse. Konverteren har en opløsning, som vi til prisen næppe har set magen til, og musikken præsenteres befriende luftigt.
Dyrere konvertere har som regel mere power og dynamik.
Specifikationer
  • Digital ind: Asynkron USB, koaksial, 2 x optisk
  • Analog ud: RCA
  • Opløsning USB: 24 bit/96 kHz
  • Opløsning S/PDIF: 24 bit/192 kHz
  • Ikke variabel volumen
  • Ingen hovedtelefon-udgang

 

Annonce
Annonce
forfatter

V90-DAC er en lille, smart digitalkonverter. Det er en videreudvikling af den fantastisk vellydende – men noget så grimme – V-DAC, og nu er udseendet også bragt i orden. Borte er den mørkegrå farve og graffiti-skriften; i stedet kommer V90-versionen i lækker aluminiumudførelse og med alle kontakter skjult på bagsiden, i stedet for at de stikker ud på hver side.

Trods sin lave pris har V90-DAC højkvalitets komponenter indeni. Bl.a. en Burr-Brown 32 bit DAC-chip. Komponenterne er overflademonteret på printkort, hvilket er billigere end at montere dem ét for ét i signalvejen. Det har Musical Fidelity forbeholdt deres dyrere produkter.

Musical-Fidelity-V90-DAC_bakside

 

Lydkvalitet
Alle ind-signaler opskaleres i konverteren til 24 bit/192 kHz for at skubbe digital støj langt nok op i frekvens til, at det let kan filtreres væk. Den slags op-sampling betyder ikke nødvendigvis bedre lyd, og på konvertere, hvor denne funktion kan slås til og fra, oplever undertegnede ofte, at det kan lyde bedre uden. Når det er sagt, så spiller V90-DAC fremragende.

Annonce

Musical Fidelity lyder først og fremmest meget behageligt og opløst i det vigtige mellemtone-register. Leonard Cohens dybe, rustne stemme er dejlig raspende, samtidig med at den har en blødhed og sødme, der hører til sjældenhederne. Lydbilledet er stort og klart, og alt slipper fint og ubesværet igennem. Det føles, som om hele orkestret holder takten pinligt korrekt uden at anstrenge sig det mindste.

Lydbilledet er mere glat end aggressivt, og nogle vil måske savne lidt mere punch i stortrommen. Men sæt noget metal på, og det vågner også op her. Og midt i al larmen skinner bækkenerne uden tegn på at blive skingre. Der findes dog konvertere med mere tryk på i basregisteret.

Konklusion
Musical Fidelity V90-DAC har samme lydkvalitet som den oprindelige V-DAC (og V-DAC II). Måske endda lidt bedre. Desuden understøtter den højere opløsninger og har et langt flottere kabinet. Lyden er silkeblød, lydlandskabet stort, og konverteren giver time efter time med lytteglæde. En rigtig god DAC uanset prisklasse og dermed et fund til to tusind kroner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne DAC kombinerer et lækkert ydre og mange funktioner med musikalsk topkvalitet.

Lyden er rigtig god, især med balanceret tilslutning. Konverteren kan anvendes som digital forforstærker, og der er både hovedtelefon-udgang og fjernbetjening. Desuden er vi forelsket i udseendet.
Konverteren lyder ikke lige så godt med ubalanceret tilslutning. Hovedtelefon-udgangen er okay, men heller ikke mere.

Hegel HD12

DAC med næsten alt

For første gang har Hegel en konverter med hovedtelefon-udgang. HD12 lyder også forrygende.

Usædvanlig potent og dynamisk lyd kombineret med flot dybde og åbenhed. Hovedtelefon-udgang lyder rigtig godt, og DAC’en kan også bruges som digital forforstærker.
Den lille, kedelige fjernbetjening bliver let væk mellem sofapuderne. Lydstyrken kan ikke styres på selve DAC’en, hvilket begrænser brugervenligheden på skrivebordet. Der findes kraftigere hovedtelefon-forstærkere.

Arcam airDAC

Streamer gennem luften

Arcams airDAC griber lydsignalet ud af den blå luft og omdanner det til musik.

Når man først er begyndt at streame lyden trådløst, vil man nødig tilbage til kabler. Konverteren håndterer de trådløse lydsignaler godt, og musikken lyder neutralt og ærligt.
Vi savner lidt gnist og engagement. Intet skiller sig ud, og musikken lyder i det hele taget lidt fladt. Vi savner også USB-indgang til pc og Mac.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.