data-srcset
GruppetestSmart sundhed

En doktor i mobilen

Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

En stærk trend inden for forbrugerelektronik er opkoblede sundhedsprodukter, også kaldet smart sundhed. Tanken er, at lægerne i fremtiden skal kunne holde styr deres patienters sundhed på afstand. Det aflaster sundhedsvæsnet for unødvendige patientbesøg, og man kan opfange begyndende sundhedsproblemer, før de bliver alvorlige. Det fører til mindre lidelse og færre unødvendige indgreb, da man kan sætte ind med mere skånsom behandling i tide.

Apple er blandt dem, der tager dette alvorligt. Deres smart-ure fokuserer i stigende grad på helbred og diagnosticering. De har også deres Helse-app, hvor man kan indsamle data fra alle mulige opkoblede enheder. Desuden har de forskningsprogrammer, hvor universiteterne kan bruge Apple Watch og iPhone til at følge udsatte patienter over længere tid.

Det bedste er selvfølgelig, hvis man kan slippe for at have en app til hver enhed, hvilket gør det besværligt og uoverskueligt.

Withings har længe haft deres Health Mate-app, som også kan samarbejde med Apples Helse-app. Beurer har lanceret en ny Connect-serie af produkter, som alle kommunikerer med Health Manager-app’en. Begge fungerer godt, men vi anbefaler, at man prøver at holde sig til én producent for minimalt besvær.

Erstatter ikke lægen

Når man begynder at måle forskellige aspekter af sit helbred, er det vigtigt at forstå, at det kun er målinger. Hvad de betyder i praksis, er ikke noget, vi lægfolk kan afgøre. Derimod kan man få en indikation af, om der er noget galt, så man kan kontakte sin læge for at få foretage en ordentlig undersøgelse. Det hjælper også lægen med at stille en bedre diagnose, hvis man kan fremvise målinger over en længere periode.

Det aflaster også klinikkerne, hvis man selv kan lave trivielle målinger derhjemme. Som et praktisk eksempel fik jeg sidste år problemer med blodtrykket. Lægen sammenlignede sine målinger med mine og konstaterede, at de stemte overens, og derfor kunne vi lade der gå længere tid mellem besøgene. Mere bekvemt for mig, og lægen kan i stedet fokusere på mere akutte tilfælde.

Testkriterier

I denne test forsøger vi at få et overblik over markedet, som det ser ud lige nu. Vi prøver at se på så forskellige apparater som muligt for at vise, hvad der er af muligheder. Derfor kan vi heller ikke sammenligne dem, og der er ikke nogen testvinder, kun anbefalede produkter.

annonce
annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
 data-srcset
Beurer FT 95
Har du først prøvet et moderne termometer, vil du aldrig vende tilbage.
 data-srcset
BACtrack C6
En alkoholmåler i lommen kan redde både dit kørekort og dit liv.
 data-srcset
Beurer BF 950
Holder ikke bare styr på kropsvægten, men også på, hvad det er, der vejer.
 data-srcset
Nest Protect
Endelig en brandalarm, der giver tryghed i stedet for at skabe irritation.
 data-srcset
Withings Sleep
Holder ikke bare styr på, hvordan du sover, men også hvorfor du ikke vågner udhvilet.
 data-srcset
Airthings Wave Plus
Den mest komplette måler af skadelige stoffer i luften, inklusive radon.
 data-srcset
Apple Watch Series 5
Et af de få sundhedsapparater, der rent faktisk kan redde dit liv.
 data-srcset
Withings BPM Core
Den mest omfattende blodtryksmåler overvåger også din hjertesundhed.
 data-srcset
Beurer PO 60
For dem, der har brug for det, er det praktisk at kunne måle iltindholdet i blodet derhjemme.

  Alternativer til Smart sundhed

   data-srcset

  9 trådløse smart-højttalere

  Skal du have en ny højttaler at lytte til? Så kan det være smart med en, der også lytter til dig! En smart-højttaler kan styre hele hjemmet. Men hvor godt lyder de?

   data-srcset

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

   data-srcset

  Google på nethinden

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

   data-srcset

  Mobil totalovervågning

  Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

   data-srcset

  Nest Hub er næste skridt i, hvordan vi får information og styrer det opkoblede hjem.

  (Foto: Producent)

  Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

  (Foto: Producent)

  Med nem håndtering og rigtig god videokvalitet er Nextbase 612GW kongen af bilkameraer.