Search
Generic filters

Gruppetest : Smart sundhed

En doktor i mobilen

Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

En stærk trend inden for forbrugerelektronik er opkoblede sundhedsprodukter, også kaldet smart sundhed. Tanken er, at lægerne i fremtiden skal kunne holde styr deres patienters sundhed på afstand. Det aflaster sundhedsvæsnet for unødvendige patientbesøg, og man kan opfange begyndende sundhedsproblemer, før de bliver alvorlige. Det fører til mindre lidelse og færre unødvendige indgreb, da man kan sætte ind med mere skånsom behandling i tide.

Apple er blandt dem, der tager dette alvorligt. Deres smart-ure fokuserer i stigende grad på helbred og diagnosticering. De har også deres Helse-app, hvor man kan indsamle data fra alle mulige opkoblede enheder. Desuden har de forskningsprogrammer, hvor universiteterne kan bruge Apple Watch og iPhone til at følge udsatte patienter over længere tid.

Det bedste er selvfølgelig, hvis man kan slippe for at have en app til hver enhed, hvilket gør det besværligt og uoverskueligt.

Withings har længe haft deres Health Mate-app, som også kan samarbejde med Apples Helse-app. Beurer har lanceret en ny Connect-serie af produkter, som alle kommunikerer med Health Manager-app’en. Begge fungerer godt, men vi anbefaler, at man prøver at holde sig til én producent for minimalt besvær.

Erstatter ikke lægen

Når man begynder at måle forskellige aspekter af sit helbred, er det vigtigt at forstå, at det kun er målinger. Hvad de betyder i praksis, er ikke noget, vi lægfolk kan afgøre. Derimod kan man få en indikation af, om der er noget galt, så man kan kontakte sin læge for at få foretage en ordentlig undersøgelse. Det hjælper også lægen med at stille en bedre diagnose, hvis man kan fremvise målinger over en længere periode.

Det aflaster også klinikkerne, hvis man selv kan lave trivielle målinger derhjemme. Som et praktisk eksempel fik jeg sidste år problemer med blodtrykket. Lægen sammenlignede sine målinger med mine og konstaterede, at de stemte overens, og derfor kunne vi lade der gå længere tid mellem besøgene. Mere bekvemt for mig, og lægen kan i stedet fokusere på mere akutte tilfælde.

Testkriterier

I denne test forsøger vi at få et overblik over markedet, som det ser ud lige nu. Vi prøver at se på så forskellige apparater som muligt for at vise, hvad der er af muligheder. Derfor kan vi heller ikke sammenligne dem, og der er ikke nogen testvinder, kun anbefalede produkter.

annonce
annonce
Beurer FT 95
Har du først prøvet et moderne termometer, vil du aldrig vende tilbage.
BACtrack C6
En alkoholmåler i lommen kan redde både dit kørekort og dit liv.
Beurer BF 950
Holder ikke bare styr på kropsvægten, men også på, hvad det er, der vejer.
Nest Protect
Endelig en brandalarm, der giver tryghed i stedet for at skabe irritation.
Withings Sleep
Holder ikke bare styr på, hvordan du sover, men også hvorfor du ikke vågner udhvilet.
Airthings Wave Plus
Den mest komplette måler af skadelige stoffer i luften, inklusive radon.
Apple Watch Series 5
Et af de få sundhedsapparater, der rent faktisk kan redde dit liv.
Withings BPM Core
Den mest omfattende blodtryksmåler overvåger også din hjertesundhed.
Beurer PO 60
For dem, der har brug for det, er det praktisk at kunne måle iltindholdet i blodet derhjemme.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.