Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung Galaxy Note 8.0

Af samme skuffe

Samsung Galaxy Note 8.0 er sat i verden for at bekrige iPad mini, og det slipper den godt afsted med. Næsten.
Lyd & Billede mener
Flot skærmbillede Det perfekte tablet-format
Lidt for dyr Dårlig plastic-kvalitet
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 4.1.2
 • Skærm: 8″ WXGA, 1280 x 800 (189 ppi)
 • Processor: 1,6 GHz quad-core
 • Hukommelse: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB + microSD (op til 64 GB)
 • Kamera: 5 MP (bag), 1,3 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilslutning: Micro USB 2.0, MHL
 • Mål: 210,8 x 135,9 x 7,95 mm
 • Vægt: 340 g
 • Batteri: 4600 mAh

I skrivende stund kan Samsung tilbyde følgende Android-baserede tablet-produkter: Google Nexus 10, Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 3 10.1, Galaxy Tab 3 8.0, Galaxy Tab 3 7.0 og så Galaxy Note 8.0. Disse fem tablets er så blot de nyeste serier fra den koreanske elektronikproducent, og antallet af tablets stiger til en 15-20 stykker, hvis man skal tælle alle dem med, som stadig kan fås i butikkerne.

Med Note-produkterne følger den såkaldte S-Pen, men ellers er der stort set ingen forskel på de mange tablets – undtagen altså skærmstørrelsen. Og Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor, i bogstavelig forstand, blot mere af samme skuffe. Som alle de andre er den fremstillet af plastic og ligner mest af alt en forstørret Samsung Galaxy S III eller S4 smartphone.

Note 8.0 blev faktisk præsenteret som en endog meget stor smartphone, da den blev lanceret i februar måned i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, men den version, vi har haft på testbænken, er desværre kun en udgave med ren Wi-Fi.

Samsungs våben mod iPad mini
Det eneste bemærkelsesværdige ved Galaxy Note 8.0 er, at den tydeligvis er lanceret for at konkurrere med Apples iPad mini. Skærmstørrelsen og formatet på de to tablets er stort set identisk, og det samme er prisen, selvom Samsung faktisk er et par hundrede kroner dyrere med Note 8.0, som koster 2.899 kroner for Wi-Fi-udgaven med 16 gigabyte lager, mens iPad mini i samme inkarnation koster 2.599 kroner.

Og sådan er det hele vejen rundt. Galaxy Note 8.0 matcher iPad mini på stort set alle punkter, og selvfølgelig er det sådan, at iPad’en indimellem er en smule bedre, mens Note 8.0 tager sejren på et par andre punkter.

Annonce

Starter vi med kameraet, så tager de to tablets billeder på helt samme niveau (begge med 5 MP-kameraer), om end iPad-billederne byder på en smule mere dybde og kontrast. Til gengæld vinder Note 8.0, hvad angår skærmbilledet på grund af en lidt højere opløsning og en bedre pixeltæthed (189 ppi mod iPad minis ppi på 163) samt et skærmbillede, som bare generelt står ret flot med lysstærke farver.

20130820_135557 foto 3
<
>
Dette billede af denne lille figur fra Ralf Königs tegneserie "Dræberkondomet" er taget med Samsung Galaxy Note 8.0.

Hvad lydkvaliteten angår spiller Galaxy Note 8.0 hæderligt, men heller ikke mere. Her er iPad mini bedre med en lyd, der byder på mere dybde og bas. Også browseroplevelsen er bedre med iPad mini. Både i den syntetiske test (Browsermark 2.0) hvor iPad mini scorer 2110 point med 1870 point til Note 8.0, og i praksis hvor Note 8.0 har tendens til at fryse, hvilket er ekstremt irriterende.

Det trækker virkelig ned, at Samsung Galaxy Note 8.0 er udført i den sædvanlige Samsung-plastic. Ikke af æstetiske grunde, men fordi produktet kommer til at virke porøst og skrøbeligt. Holder man bare lidt godt fast med fingrene på tablet-computerens bagside, så kan man se ”ringe” på skærmen på produktets forside. Det holder bare ikke. Specielt ikke til 2.899 kroner!

Konklusion
En skærm på 8” er på mange måder et optimalt tablet-format. Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor også nem at håndtere, og den er et fint alternativ til den populære iPad mini, hvis man mere er til Googles Android-styresystem. Kameraet og lyden på iPad mini er en smule bedre, men Note 8.0 har en bedre skærm og en hukommelse, der kan udvides. Desværre er byggekvaliteten ikke noget at skrive hjem om, og det trækker ned i den samlede bedømmelse.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

24 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.