Search
Generic filters

Test : Samsung Galaxy A9

Flere kameraer er ikke altid bedre

Ingen andre mobiltelefoner kan prale af fire kameraer på bag- siden, men kvaliteten er tvivlsom.

Samsung Galaxy A9

Lyd & Billede mener

Fremragende skærm. God batterilevetid. Veludstyret hardware. Mange kreative billedmuligheder.
Gammel Android-version. Kameraerne skuffer. Ikke prisen værd.
 • Operativsystem: Android 8.0
 • Skærm: 6,3” S-AMOLED, 2220 x 1080, 393 ppi
 • Processor: 2,2/1,8 GHz Snapdragon 660 octa-core
 • Hukommelse: 6 GB ram / 128 GB lager (+ microSD-kort op til 512 GB)
 • Kameraer: 24 + 5 + 10 + 8 Mp f/1.7-2.4 / 24 Mp f/2.0
 • Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC
 • Mål og vægt: 163 x 77 x 7,8 mm / 183 g
 • Batteri: 3800 mAh, 15 timers brug
 • Web: samsung.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4500 kr

I oktober overraskede Samsung os, da de fremviste deres nye modeller i mellemklasseserien. Vi havde forventet, at det ville vare indtil lanceringen af topmodellen S10, før vi fik en multikameraløsning at se. Men Samsung fortalte os, at udviklingen simpelthen går så hurtigt nu, at man må skynde sig at få nyheder ud, før konkurrenterne finder på noget endnu bedre.

Altså vi fik den rimeligt prissatte Galaxy A7 med tre kameraer at se samt den nærværende Galaxy A9 med hele fire kameraer på bagsiden. En ny rekord, selv om det nok ikke varer længe, før rygterne om telefoner med fem eller seks objektiver bliver til virkelighed.

Udseende og konstruktion

De ydre mål er noget større end på Galaxy S9 Plus. Det skyldes, at skærmen faktisk er større, og at kameraet stadig er placeret over skærmen. Bagsiden ser lidt asymmetrisk ud, da kameraerne sidder på række i stedet for i en firkant i midten som på Huawei Mate 20 Pro. Fingeraftrykslæseren sidder dog centralt og langt fra objektiverne, så man ikke risikerer at dække dem med fingeren.

Som forventet er byggekvaliteten fremragende, og man kan få telefonen i sort, blå eller rosa.

(Foto: Samsung)

Skærm

Allerede A7 havde en overraskende god skærm for prisklassen, og A9 er selvfølgelig ikke dårligere. Samsung anvender det samme Super AMOLED-panel som i topmodellen og har fremragende sortniveau og kontrast. Lysstyrken er også så god, at den faktisk klarer sig fint selv i sollys.

Afhængigt af hvilken farveprofil man vælger, kan man enten få knaldstærke farver eller helt korrekte, hvilket er en nødvendighed, hvis man skal tjekke billeder.

(Foto: Samsung)

Kameraer

At A9 har fire kameraer, er en sandhed med modifikationer, da et af dem reelt kun bruges til dybde-effekter. I stedet er der tre objektiver at vælge imellem ved fotografering: Et normalobjektiv på 27 mm, en vidvinkel på 120 grader (ca. 18 mm) og for første gang et teleobjektiv på 52 mm. Det er en glimrende opsætning, som kan håndtere de fleste situationer, og noget, som vi håber bliver standard fremover.

annonce
Samsungs första telelins gör att man kommer närmare motivet. (Foto: Samsung)

Man skifter mellem kameraerne med tre letforståelige symboler, men man kan også zoome trinløst med fingrene. Der er motivprogrammer som Panorama, Pro, Beauty, Live Focus, Auto, Scene Optimizer, Super Slo-Mo, AR Emoji, Hyper Lapse og Slow Motion. Lidt for mange, hvilket gør, at det virker rodet.

annonce

Scene-indstillingen vælger selv mellem 19 motivprogrammer, så den kunne lige så godt hedde Auto. Pro-indstillingen lader dig kun vælge eksponeringskompensation, ISO og en grov hvidbalance.

Skift mellem tre brændvidder eller zoom trinløst. (Foto: Lyd & Billede)

Alt dette kunne have været tilgivet, hvis vi så havde fået den fremragende billedkvalitet, som man kunne håbe med de mange objektiver. Men desværre er Galaxy A9 en af Samsungs mindre vellykkede kameratelefoner. Selv under normale forhold udendørs får vi udbrændte lyse partier og tilgroede skygger. Detaljeniveauet svigter, den automatiske hvidbalance er upålidelig, og farvebalancen hælder mod det blålilla.

Det er egentlig kun i svagt lys, at billedkvaliteten er godkendt.

I brug

Desværre kommer A9 med Android 8 i stedet for den nyeste version, som Sony, Huawei og OnePlus byder på. Vi sætter derimod pris på Always On-skærmen, som gør, at man altid kan se ting som tid, dato og batteristatus uden at skulle tænde for skærmen.

annonce

Placeringen af fingeraftrykslæseren på bagsiden er lidt besværlig, når telefonen ligger på et bord. Hvis ansigtsgenkendelsen fungerede godt, kunne det have været tilgivet, men den er både langsom og upålidelig.

Ydelse

Inden i A9 finder vi en Snapdragon 660, en af de bedre Qualcomm-processorer i mellemklassen. Det er et trin op i forhold til Samsungs egen Exynos 7885, der sad i Galaxy A7.

Som ventet er ydelsen ca. 10 procent bedre, mens 3D-grafik er omkring 60 procent bedre. Det gør telefonen mere egnet til spil og videobehandling. Det er dog kun halvt så meget som topmodellerne og også OnePlus 6T, der koster nogenlunde det samme. Batterilevetiden er derimod rigtig god.

Fuldt tilstrækkelig ydelse og god fart på spilgrafikken. (Foto: Lyd & Billede)

Konklusion

Samsung Galaxy A9 sætter ny rekord i antallet af kameraer på bagsiden, hele fire styk. Selv om “kun” tre af dem kan bruges i praksis. Ellers er det en opgraderet version af den tidligere lancerede A7 med fremragende skærm og god batterilevetid. Men når den koster 60 procent mere, så burde det ekstra kamera også give seriøs merværdi. Selvfølgelig er det rart med et teleobjektiv, men fotokvaliteten er skuffende.

Når man skal betale lige så meget som for sidste års topmodel, havde vi forventet meget mere. For de samme penge kan man i stedet vælge OnePlus 6T, en væsentlig mere prisgunstig topmodel med bedre ydelse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link