data-srcset
TESTPhilips Hue Go
Philips Hue Go

Fleksibel og smart både inde og ude

Med Philips Hue Go kan du tage smart-belysning med på farten. Såfremt du ikke er væk for længe. Og det ikke regner.

Mobil lampe med alle Philips Hue-funktioner. Kan køre på batteri og styres via Bluetooth, men fungerer samtidig i hjemmet sammen med Philips Hue Bridge.
Batterilevetiden er kort, medmindre man skruer meget ned for lysstyrken, og lampen er ikke det mindste vandtæt. Kan ikke kobles til Hue Bridge og styres via Bluetooth samtidig.
Bedste priser

Når det gælder smart-belysning i hjemmet, er der ingen over og ingen ved siden af Philips Hue. Om det er LED-pærer til dine lamper i stuen, bøjelige LED-lister til teenageværelset eller spots til terrassen og haven, har Philips Hue din ryg med et særdeles bredt sortiment.

Alligevel er Philips Hue Go – som kom i første version tilbage i 2015 og nu er tilbage i en ny version med kraftigere lysstyrke og længere batterilevetid – en smule usædvanlig. Her er nemlig tale om en lampe, der kan køre på genopladeligt batteri.

Derfor kan du i princippet tage den med dig hvor som helst og når som helst, ligesom den selvfølgelig kan indgå på lige fod med andre Philips Hue-produkter i dit smarte hjemmenetværk. Og naturligvis lyser den lige så overbevisende stemningsfuldt og kraftigt, som man er vant til fra andre Philips Hue-produkter.

Selv om den er mobil, kan Philips Hue Go med fordel også bruges i hjemmet som en del af netværket af smart-belysning koblet til din Philips Hue Bridge. (Foto: Signify)

Mobil med begrænsninger

Men først og fremmest er Philips Hue Go – som navnet også antyder – en transportabel lampe, og derfor kan den fungere uden den Philips Hue Bridge, der ellers binder Hue-produkterne sammen. I stedet styrer man lampen direkte fra sin smartphone via Bluetooth – eller man kan sågar udføre visse funktioner manuelt via den fysiske betjeningsknap, som befinder sig på undersiden af Philips Hue Go.

Meningen er selvfølgelig, at man skal kunne tage Philips Hue Go med på campingtur eller andre steder, hvor man kan have nytte af lidt udendørs hyggebelysning. Netop derfor er det lidt en streg i regningen, at lampen ikke er vandtæt. Den er blot IP20-certificeret, hvilket indebærer, at den kan tåle små, lette stød og ikke meget andet.

Ét er, at den ikke kan tåle at blive tabt i en vandpyt, men du skal nok også regne med at måtte købe en ny Hue Go, hvis det begynder at regne, og lampen ikke kommer i dækning.

Batterilevetiden afhænger af, hvor meget man skruer op for lysstyrken. Naturligvis kan Philips Hue Go ligesom de fleste andre Hue-produkter skifte mellem 30 millioner forskellige farvetoner, mens lysstyrken går op til 520 lumen. Men skal batteriet holde i mere end to-tre timer, så kræver det, at man vælger scener som Cozy Candle, Night Adventure eller Enchanted Forest, hvor lysstyrken er nede på maks. 10-20 procent. Ellers bliver det en kort skovtur.

annonce

Mobil derhjemme

Nej, faktisk har man mere ud af at bruge Philips Hue Go som mobil lampe i hjemmet, hvor den aldrig er for langt væk fra en stikkontakt. Så kan man også koble den til sin Philips Hue Bridge og dermed styre løjerne fra den normale Philips Hue-app, hvor lampen kan indgå i rum og scener sammen med de andre Hue-produkter. Af en eller anden grund har Philips nemlig en separat app – Hue BT – til styring via Bluetooth, så det er enten-eller. Bluetooth og Philips Hue Bridge taler simpelthen ikke samme sprog (Bridge taler ZigBee).

annonce

Når din computer, din smartphone og/eller dit smart-TV kobles trådløst til dit hjemmenetværk, sker det via den åbne kommunikationsstandard 802.11, også kendt som Wi-Fi. Denne standard er som et fælles sprog, alle dine enheder forstår. Og det er, fordi enhederne kommunikerer via 802.11, at de kan tale sammen – og med resten af verden – via internettet.

På samme måde er ZigBee en åben kommunikationsstandard specielt beregnet til Smart Home-produkter. Det er typisk trådløse enheder med et lavt strømforbrug – såsom LED-pærer, sensorer og kontakter – der forbindes via ZigBee.

ZigBee understøttes af de fleste Smart Home-produkter, hvilket tillader integration af enheder fra mange forskellige producenter.

Dog kan Hue Bluetooth-produkter styres med stemmen via visse Amazon Alexa-produkter. Vil du bruge andre digitale assistenter – Google Assistant eller Siri – er det igen kun opkobling til Philips Hue Bridge, der redder dagen.

annonce
Ligesom de fleste andre Hue-produkter kan Philips Hue Go skifte mellem 30 millioner forskellige farvetoner, mens lysstyrken går op til 520 lumen. (Foto: Signify)

Konklusion

Philips Hue Go er den eneste rigtigt transportable lampe i Hue-serien. Og på mange måder er der tale om et vellykket produkt.

Hue Go kører på genopladeligt batteri og kan styres via Bluetooth, så man kan sagtens tage lampen med sig og lade den sprede hygge på skovturen. Og selv om den er mobil, lyser den lige så kraftigt op som alle de andre Philips Hue-produkter. Og i lige så mange forskellige farver. Men den korte batteritid er en udfordring, og så er det lidt kikset, at et transportabelt produkt, som i hvert fald til dels er beregnet til udendørs brug, ikke er den mindste smule vandtæt.

Men så er det jo rart, at Hue Go også arbejder glimrende sammen med din Philips Hue Bridge og alle de andre produkter i Hue-serien, og er man ikke for langt fra en stikkontakt, er det ganske praktisk med en mobil lampe, som man kan tage med sig rundt i huset eller ud på terrassen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Type: Belysning (43 W LED-pære, 520 lumen)
 • Trådløst: ZigBee Light Link, Bluetooth
 • Fungerer med: Philips Hue Bridge, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant
 • Lys: 2000-6500 K Hue White Color Ambience
 • Mål og vægt: 15 x 15 x 7,9 cm / 625 g
 • Andet: 20.000 timers levetid, IP20-certificeret, 2,5-24 timers batteritid
 • Web: www2.meethue.com/da-dk

Pris

599 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Philips Hue Go

   data-srcset

  9 trådløse smart-højttalere

  Skal du have en ny højttaler at lytte til? Så kan det være smart med en, der også lytter til dig! En smart-højttaler kan styre hele hjemmet. Men hvor godt lyder de?

   data-srcset

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

   data-srcset

  Google på nethinden

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

   data-srcset

  Mobil totalovervågning

  Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

   data-srcset

  Nest Hub er næste skridt i, hvordan vi får information og styrer det opkoblede hjem.

  (Foto: Producent)

  Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

  (Foto: Producent)

  Med nem håndtering og rigtig god videokvalitet er Nextbase 612GW kongen af bilkameraer.