Test : MSi PS42 8RB-015NE

Til civil brug

Navnet MSi er nærmest synonymt med gaming-computere. Men Prestige-serien er beregnet til “pæn” brug.

MSi PS42 8RB-015NE

Lyd & Billede mener

Let og ganske nobel ultrabook-computer med udmærket batteritid. Lidt flere kræfter end normalt for klassen. Prisen er fin.
Ikke så gennemført lækker som konkurrenternes (dyrere) ultrabooks. Skærmen er kun Full HD og uden touch.
 • Processor: 1,8 GHz Intel Core i7-8550U quad-core (8 tråde)
 • Skærm: 14” IPS, Full HD (1920 x 1080)
 • Hukommelse: 8 GB DDR4
 • Grafik: Nvidia GeForce MX150 m. 2 GB GDDR5
 • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Harddisk 256 GB SSD
 • Mål og vægt: 32,2 x 1,6 x 22,2 cm / 1,2 kg
 • HD-webcam, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, HDMI, 2 x USB-C, ­2 x USB 3.0, 3,5 mm audiostik, kortlæser, fingeraftrykslæser
 • Web: msi.com

Benchmark
GeekBench: 10.654 (multi), 4.202 (single)
PC Mark 10: 3.715
3DMark TimeSpy: 1.189
3DMark Fire Strike: 3.276
CineBench R15: 95,5 fps / 558 cb
HD Tach: 1.692 MB/s
Batteritest: 3 t. 32 min.

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 8990 kr

Geekbench: 10.654 (multi-core), 4.202 (single-core) PCMark 10: 3.715 3DMark Time Spy: 1.189 3DMark Fire Strike: 3.276 Cinebench R15: 95,5 fps / 558 cb HDTach: 1.692 MB/s Batteritest: 3:32 timer

Vi har testet mange bærbare computere fra MSi. Firmaet er blandt de største, når det gælder gaming, og de har høstet mange priser i vores tests. Men der er også en verden uden for LAN-partyets vægge, og den har den taiwanske producent kastet sin opmærksomhed på.

MSi PS42 8RB med kælenavnet “Modern” er en ultrabook-computer i typisk design: Aluminium-finish og slanke linjer overalt. Den måler lige under 16 mm i tykkelsen og vejer 1,2 kg. Altså en computer, der er skabt til at blive puttet i mappen eller rygsækken og være med en hel dag på jobbet eller studiet.

Skærmen er på 14 tommer og i Full HD-opløsning. Den er pæn og skarp uden at høste ekstra for blændende lysstyrke og farveægthed. Touch-funktion må også undværes. Men vi er også i den mest tilgængelige ende af prisskalaen.

Neddroslet GeForce

MSi PS42 kommer i en række versioner. Forskellen er processor og grafikkort. Den testede udgave er udstyret med en 1,8 GHz Intel Core i7-processor og en GeForce MX150 grafikprocessor fra Nvidia. Det er en “mobil” processor, der på ingen måde kan sammenlignes med de kraftige 3D-processorer fra samme producent, men stadig bedre end Intel HD Graphics, der ellers er standard på de allerfleste ultrabook-computere. Der findes også mere muskelsvulmende udgaver med et “rigtigt” GeForce GTX 1050-kort om bord.

Tasterne er store, behagelige og bagbelyste. Følelsen er ikke så præcis, som vi er vant til fra MSi’s gaming-computere, men det er til gengæld nemt at skrive på. Web-kameraet er anbragt i bunden af skærmen, hvilket giver lidt frøperspektiv på videokonferencer.

Tasterne er store, behagelige og bagbelyste. (Foto: MSi)

Der er godt med porte af alle slags rundt om det smalle kabinet. Og heldigvis er der både to USB 3.0-porte og to USB-C-porte. USB-C er sikkert fremtiden, men det er praktisk, at der også er porte, der kan bruges i nutiden.

Som vanligt for MSi kan man overvåge og fintrimme indstillinger for processor, grafik, køling m.m. Men mulighederne er færre, og der er f.eks. ikke noget RGB-lysshow at indstille. Det kunne også nemt virke forstyrrende ved mødebordet eller i auditoriet.

Højttalerne er gemt under et gitter, der går langs hele skærmen. Det ser godt ud, men lyden er til den tynde side sammenlignet med gaming-modellerne, hvor lyden er tunet af Dynaudio. Men til et Skype-møde og en YouTube-video indimellem går det okay.

Benchmarks

Processoren er som nævnt en Intel Core i7-8550U på 1,8 GHz, som er en quad-core med otte tråde. Det sikrer en fornuftig regnekraft, så på det punkt er MSi PS42 på højde med såvel de bedste ultrabooks som sine brødre fra MSi’s gaming-afdeling. Geekbench-testen giver henholdsvis 4.202 (single-core) og 10.654 (multi-core). Også i kontorprogramsimuleringen PCMark 10 er resultatet fint: 3.715. Så maskinen er let, men ikke langsom. Kun maskiner med mange flere processorkerner er væsentlig hurtigere. Og her er prisen gerne det dobbelte.

3DMark-testen måler computerens evner i 3D-spil, og her er resultatet mere moderat. 1.189 i 3DMark Time Spy og 3.276 i Fire Strike-testen er omkring en fjerdedel af, hvad PS42’s storebror GT75VR klarede. Men den koster og vejer også tre gange så meget og kan på ingen måde være i en skoletaske! Og ydelsen er på sin side flere gange højere end typiske ultrabooks.

MSi siger, at PS42 kan køre op til ti timer på en opladning. Så den skal nok holde en normal arbejdsdag. I den hårde, men standardiserede batteritest, hvor der køres krævende opgaver med fuldt blus på skærmen, nåede den at køre i tre en halv time. Det er sammenligneligt med andre Core i7-baserede ultrabooks.

Ultrabooks er nyt territorium for MSi, og der er mange om buddet. Hvis vægten og størrelsen er vigtigst, er de superlette Acer Swift 5 og Asus ZenBook 13 værd at tage med i betragtning. Er grafiske muskler i højsædet, er økonomi-gameren Lenovo Legion Y530 interessant og stadig diskret. MSi PS42 placerer sig midt imellem yderpunkterne.

Tro mod ophavet er der er ekstra grafikmuskler i MSi’s studie-laptop. (Foto: MSi)

Konklusion

MSi PS42 8RB-015NE er en udmærket og absolut nydelig ultrabook-pc til en pris, hvor de fleste kan være med. Den vil være glimrende som studiecomputer eller arbejds-pc. Den kan køre en dag på batteriet og er let at have med. Der er et glimrende udvalg af porte, uanset hvad dit behov er. Den klarer fint billedbehandling og stikker heller ikke op for et spil Civilization eller League of Legends i pausen. Men tunge 3D-spil er ikke det, den lavet til.

picture5 picture4 picture3 picture2
<
>
MSi PS42 8RB ligner andre ultrabook-computere: En slank og let stang aluminium, der kan køre en hel dag på en opladning. (Foto: MSi)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.