TEST: MSi MAG272CQR

Biografoplevelse til dine spil

Stor, skarp og krum: MSi’s våben til hjemmekrigere og skrivebordsstrateger.
Karakter
MSi MAG272CQR
Lyd & Billede mener
Hurtig nok til det hele. Den buede skærm giver god indlevelse.
WQHD koster lidt ekstra. Ingen G-Sync.
Specifikationer
  • Størrelse: 27″
  • Paneltype: VA
  • Opløsning: WQHD (2560 x 1440)
  • Responstid: 1 ms
  • Opdateringshastighed: 165 Hz
  • Kontrastforhold og lysstyrke: 3000:1 / 300 nit
  • Synkronisering: AMD FreeSync
  • Tilslutningsmuligheder: 2 x HDMI, DisplayPort,USB-C (til DisplayPort), 2x USB, 3,5 mm stereo-minijack
  • Mål og vægt: 79 x 47,5 x 21,4 cm / 5,9 kg
  • Web: msi.com
G-Sync og FreeSync

Produktside
Annonce
Annonce
forfatter

Når det gælder skærmopløsning til gaming, er normen stadig den ældgamle Full HD-standard (1920 x 1080). For til gaming kommer hastighed før alt andet. Men godt set det ikke ud, og har man et nogenlunde rapt grafikkort – som Nvidia GeForce RTX 2070 eller højere – kan det betale sig at ofre lidt ekstra på et skarpere billede.

MSi MAG272CQR er en 27 tommers skærm i WQHD-opløsning (2560 x 1440 punkter). Opløsningen er ikke opnået på bekostning af hastigheden. Skærmen klarer en opdateringsfrekvens på 165 Hz. Responstiden er på 1 millisekund.

Gaming-skærme er den sidste bastion for de buede paneler, som i praksis er uddøde i TV-verdenen. (Foto: MSi)

Skærmen er buet, hvilket mere giver en følelse af at være inde i selve handlingen. Gaming-skærme er den sidste bastion for de buede paneler, som i praksis er uddøde i TV-verdenen. For i gaming betyder den korte afstand, at argumentet om, at der skal være lige langt fra øjet til alle dele af skærmen, faktisk holder. Panelet er ikke MSi’s egen avl fra nyttehaven, men er hentet hos Samsung, som vi tidligere har testet buede PC-skærme fra.

MSi MAG272CQR kan justeres lodret, og skærmen kan vippes frem og tilbage. Den kan ikke drejes horisontalt, men det er ikke et problem, når først skærmen er på plads på bordet.

Der er to HDMI-indgange og to DisplayPort-indgange; den ene af dem i form af en USB-C-port.

Kontrollerne skal man lede lidt efter, og man famler først forgæves langs undersiden af skærmen, hvor man kun finder powerknappen. Styringen viser sig at være gemt i en lille rød knap på bagsiden, der fungerer som joystick. Derefter virker det hele logisk, og man finder hurtigt rundt i de omfattende menuer.

Nattesyn og natindstilling

Af hensyn til dem, der er bekymret for nattesøvnen, er der en Eye Saver-indstilling, der reducerer indholdet af blåt lys i billedet. En prisværdig tanke, men da billedet dermed bliver gulligt af manglen på blåt, tjener menupunktet mest til beroligelse for familiemedlemmer – men vil ikke blive brugt. Der er til gengæld indbygget begrænsning af usynligt blåt lys i panelet, hvilket giver meget mere mening. Der er også en Night Vision-indstilling, der lysner de skyggefulde områder, så det i skydespil bliver lettere at opdage fjender, der gemmer sig.

MAG272CQR understøtter AMDs FreeSync til forebyggelse af screen tearing – altså når de enkelte skærmlinjer kommer ud af sync – ved høje hastigheder. Det er godt nyt for ejere af hurtige Radeon-grafikkort, men ingen hjælp for det flertal af gaming-computere, der bruger grafikkort fra Nvidia. Nvidias G-Sync understøttes nemlig ikke. I praksis oplevede jeg dog ingen problemer med screen tearing under testen, selv om jeg brugte PC’er med Nvidia-kort.

Mystisk lys

MSi kalder RGB-belysningen “Mystic Light”. Det er nu ikke så mystisk endda, men består af en række farveforløb og animationer, der kan køres på lysstriben på bagsiden af skærmen. Belysningen kan også styres med MSi’s gaming-app. Af et RGB-lysshow at være er det i den diskrete ende, men så distraherer det blinkende lys i det mindste ikke andre end dine modstandere.

MSi kalder RGB-belysningen ”Mystic Light.” Den består af en række farveforløb og animationer, der kan køres på lysstriben på bagsiden af skærmen. (Foto: MSi)

At spille på MSi-skærmen i stedet for en almindelig flad skærm i Full HD er en luksusoplevelse. Selv om panelet kun buer nogle få centimeter i dybden, giver det alligevel en følelse af at være omsluttet, der lægger til følelsen af at være en del af spillet. Og den ekstra opløsning betyder, at grafikken står knivskarpt – hvis spillet understøtter WQHD-opløsning. For får man et spil på skærmen, der vises i Full HD, opdager man pludselig, hvor meget mere grynet det var. 1920 x 1080 opløsning kan fungere på en 15 eller 17 tommers skærm på en laptop, men på 27 tommer bliver pixeleringen tydelig.

Til gengæld er forskellen på, om opdateringshastigheden er 144 eller 165 Hz, mest for kendere. Begge dele er tilstrækkeligt, men det er da en teknisk bedrift at få det højopløste panel til at klare den høje hastighed.

Konklusion

MSi MAG272CQR er en skærm til dem, der godt vil ofre lidt ekstra på den visuelle oplevelse. WQHD-opløsningen giver et lidt skarpere og lækrere billede end Full HD, og det er en behagelighed, når man bogstavelig talt sidder omgivet af den store 27 tommers skærm.

Jeg havde gerne byttet det mystiske RGB-lys på bagsiden af skærmen med understøttelse af G-Sync, men skærmen var på den anden side fuldt ud i stand til at følge med i strabadserne. Den koster lidt ekstra – men sikkert mindre end grafikkortet i din PC. Og den vil sandsynligvis tjene dig i længere tid.

(Foto: MSi)

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.