Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

MSI GS70 Stealth

Værktøj til professionelle dræbere

Designet til at være LAN-partyets konge.
Lyd & Billede mener
Den stærkeste bærbare, vi nogensinde har testet, når det gælder 3D-grafik. Lækkert tastatur, sejt design og overraskende lav vægt. Det perfekte dræberinstrument i hænderne på en spiller.
Til prisen – og den er høj – burde man kunne forvente, at der var indbygget optisk drev, og at skærmen var mindre leddeløs.
Specifikationer
  • Styresystem: Windows 8.1
  • Processor: 2,4 GHz Intel Core i7 4700HQ
  • Skærm: 17,3" 1920 x 1080
  • Hukommelse: 16 GB DDR3L
  • Lager: 225 GB SSD + 1 TB harddisk
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 765M m. 2 GB GDDR5
  • Tilslutninger: Integreret webcam, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Ethernet, 4 x USB 3.0, 2 x Mini DisplayPort, HDMI, audio out, mic in, SD-kortlæser
  • Mål: 41,9 x 2,2 x 28,7 cm
  • Vægt: 2,66 kg

MSI GS70 Stealth

Hold da op! Det giver et lille gys af fryd i en gammel hardware-nørd, når man åbner den sorte papemballage og ser MSI GS70 Stealth for første gang: En lille halv meter martsort, børstet aluminium – og næsten umuligt flad. 21,8 mm i tykkelsen sikrer maskinen pladsen som verdens tyndeste 17 tommers gaming-notebook.

For her er vi i gaming-klassen. Hver en detalje på maskinen er designet til at signalere “We mean business!”. Så dine konkurrenter ved, at de står over for en professionel dræber, lige fra det øjeblik du tager maskinen op af rygsækken ved LAN-partyet. Alt er lavet i sort, mat metalfinish med samme kyniske æstetik, som man designer håndvåben og radardøde bombefly med. I hvert fald indtil man tænder for strømmen, og tastaturets pulserende RGB-bagbelysning lyser op.

Logoet, som er en drage, lyser også op i rødt, når maskinen er tændt. Det er uden tvivl en ironisk hilsen til Acers pc’er med Ferrari-logo, som var barske af udseende, men mere almindelige indeni.

MSI GS70 Stealth signalerer “We mean business” – og lader andre spillere vide, at de er på dødlisten!

Alt på GS70 Stealth er sort, bortset fra dragelogoet, som lyser op i rødt

Annonce

Masser af det hele
Men man kan ikke vinde et skydespil på udseendet alene. Processoren i MSI er – forventeligt – en fjerdegenerations Intel Core i7 på 2,4 GHz. Processoren er quad-core med otte tråde. 16 gigabyte DDR3 ram sikrer, at du ikke taber pusten undervejs, hvad enten det gælder spil eller tung grafik- og videoredigering. Der er to drev til lagring i GS70: En 225 gigabyte SSD til de mest brugte filer, suppleret med en 1 terabyte harddisk.

Det vigtigste i en spillecomputer er dog grafikprocessoren, som her er en Nvidia GTX 765M. Den er en lille smule langsommere end storebror GTX 770M, men stadig voldsomt over laptops til civil brug. Til sammenligning bruger verdens lige nu hurtigste spillebærbare, Alienware 18, to styk GTX 770M. Men så er både prisen og vægten også dobbelt så høj!

GS70-Photo_06

Tastaturet er leveret af danske SteelSeries, som er blandt de mest anerkendte inden for gaming-tastaturer. På lydsiden er det Creative, der står for udstyret. Skærmen på 17,3 tommer er selvfølgelig i fuld HD-opløsning (1920 x 1080 pixel), og der er masser af smæk på lysstyrke og kontrast. Skulle det ikke være tilstrækkeligt, kan man tilslutte op til tre ekstra skærme samtidig (to via mini DisplayPort og en via HDMI), så man kan overskue en større del af slagmarken – eller arbejde med virkelig tunge billedbehandlingsopgaver for den sags skyld.

I praksis lykkedes det os ikke at få GS70 Stealth ud i tovene. Den klarede alle spil og opgaver, som vi smed efter den. Uden at der for alvor kom fart på den dobbelte blæserkøling. Og spillene blev kørt i højeste opløsning, med 8x anti-aliasing og alle detaljevalg sat til maksimum. Her tøffede maskinen af sted med omkring 60 frames i sekundet.

Annonce
GS70 Stealth er den hidtil tyndeste 17 tommers bærbare til spillere. Med en tykkelse på knap 22 mm er den faktisk inden for målene på en 14 tommers ultrabook!

GS70 Stealth er den hidtil tyndeste 17 tommers bærbare til spillere. Med en tykkelse på knap 22 mm er den faktisk inden for målene på en 14 tommers ultrabook!

Benchmarks
Udtrykt i sammenlignelige tal klarede GS70 henholdsvis 11.400 (multi-core) og 3025 (single-core) i Geekbench 3. Det er det næsthøjeste, vi til dato har målt, når det gælder CPU-kraft, kun overgået med et mulehår af ASUS N550JV.

Når det handler om grafiske muskler, løber MSI i cirkler om alt, hvad vi har testet. 3DMark Vantage-testen fra Futuremark er standardtesten på det område, og her opnår GS70 en score på 14.682. Det er rigtig pænt, når vi taler bærbare!

Til gengæld klarer den overraskende lidt i browser-testen Browsermark 2.0. Her får den en score på 6477, hvilket er på niveau med kontor-pc’er. Hvad der trækker ned her, er lidt af en gåde, men testen er gennemført flere gange og med forskellige browsere, som alle endte med lignende værdier.

Der er gjort meget for at holde vægt og tykkelse nede, og det er imponerende, at det er lykkedes at presse så meget maskinkraft ned i en så lille og let indpakning (2,7 kg). Nogle steder er der dog blevet hugget en hæl eller klippet en tå.

Annonce
Tastaturet er RGB-bagbelyst, og lyset kan indstilles med en app.

Tastaturet er RGB-bagbelyst, og lyset kan indstilles med en app.

Det overrasker således, at der ikke er noget optisk drev i maskinen. Det ville have hævet vægten med et par hundrede gram, men det virker som en stor begrænsning, at man ikke kan installere spil og programmer direkte på maskinen, men i stedet skal bruge et eksternt drev, hvis spillene ikke kan fås som direkte download eller via Steam.

Og aluminium eller ej, så vrider skærmen sig tydeligt, når man tager fat i et hjørne for at åbne eller lukke den. På en maskine til over 12.000 kroner virker det unødvendig skrabet!

Konklusion
MSI GS70 Stealth er en computer med ét bestemt formål for øje: Spil. Og hvis du har det behov, udfylder den det bedre end de fleste, og det i en grad, der næsten får den til at virke billig. Computeren er dog også diskret nok til, at du kan forsøge at overbevise chefen om, at du har behov for en kraftig maskine til grafik og video – og at du nok skal passe godt på den ved at tage den med hjem hver aften og i weekenderne.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.