Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Logitech Harmony Touch

Harmony i hjemmet

Fem forskellige fjernbetjeninger og ingen, der ligger, hvor de skal, når du behøver dem allermest? Bare rolig, med Harmony Touch får du mere harmoni i hjemmet.
Lyd & Billede mener
Enkel Ergonomisk
Ikke låsbar skærm Høj pris
Specifikationer
  • Multifjernbetjening
  • Farveskærm, LCD
  • 2,4″ trykfølsom skærm (230 x 240 pixel)
  • Genopladeligt batteri
  • Pc/Mac-understøttelse

Få ting er så stressende som at lede efter fjernbetjeninger; de har det ligesom med at gå op i røg. Enormt irriterende. Jeg har set smarte løsninger, hvor man har lavet en lille opbevaringspose med små rum, som man hænger over armlænet på sofaen eller yndlingsstolen. Jeg har dog ikke gidet sy eller lede efter en anden løsning – indtil nu. Logitech Harmony Touch landede i mine hænder, og jeg indså, at det var på tide. På tide at se, om en universel fjernbetjening var så kompliceret at programmere, som mange sagde, og så bekvem, som andre påstod.

Touch er efterfølgeren til Harmony One og er opgraderet med stor touchscreen og knapper, som lyser i mørke. Du kan indkode – og dermed styre – op til 15 enheder, hvilket rækker ganske langt for de fleste.

Oversiden er skinnende blank og temmelig glat, men knapperne har ikke samme glatte overflade, og undersiden er betydeligt mere grebsvenlig og har en form, som gør, at fjernbetjeningen ligger godt i hånden.

Enkelt og nemt
Trods min store mangel på interesse for brugsanvisninger – først og fremmest fordi de ofte er så dårligt oversat – indser jeg, at en gennemgang af den medfølgende brugsanvisning måske kan være klogt, da jeg er fuldstændig nybegynder på dette område.

Det viser sig at være legende let at programmere Harmony Touch – det, der tog længst tid, var at flytte og løfte alle de apparater, jeg ville tilslutte, for at finde modelnumrene frem. Herefter var det bare at hente computeren frem, følge anvisningerne på www.myharmony.com og tilslutte fjernbetjeningen via USB-stikket med den medfølgende ledning. Hurtigt og nemt havde jeg tv, Blu-ray, forstærkere og internetradio pakket i samme enhed. Nemmere bliver det næppe.

Annonce

Det her er en brugervenlig fjernbetjening – og den eneste, du behøver, vil jeg vove at påstå. Under min testperiode var der intet, jeg manglede, i form af indstillingsmuligheder til tv’et eller andet, som jeg bruger mere eller mindre dagligt. En rigtig god ting er, at du kan lægge dine foretrukne kanaler under favoritter, op til 50 kanaler. Her kan du så efterfølgende se kanalerne på skærmen og vælge, hvilken kanal du vil kigge på, ved at scrolle gennem listen. Praktisk og brugervenligt!

Men træerne vokser ikke ind i himlen, og til dig, som kan lide at sidde med fjernbetjeningen i hånden, når du ser tv, vil jeg løfte en advarende finger. Du kan nemlig ikke låse skærmen, som er strategisk placeret lige der, hvor tommelfingeren ligger mest bekvemt, hvilket gør, at der pludselig kan ske ting og sager, hvis du ikke holder tommelfingeren i ro. Prisen er i den lidt høje ende, men når du har udskiftet dine fire til syv fjernbetjeninger ud med én, vil den være hver en øre værd.

Ordensmennesker placerer fjernbetjeningen i den medfølgende bordoplader, når den ikke er i brug. Rodehoveder kan fortsat forlægge deres fjernbetjening, men så har de i hvert fald kun én, de skal lede efter.

forfatter

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.