Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Kymera Magic Wand

Harry Potters fjernbetjening

Overrask vennerne ved at tænde tv´et, dæmpe belysningen eller sætte musikken i gang med en tryllestav!

Magic Wand er en multifjernbetjening forklædt som tryllestav og bruger en lignende gyroteknik som spil controlleren fra Nintendo Wii.

For at programmere tryllestaven sætter du den i indlæringsposition, udfører den bevægelse, du vil bruge for en given funktion, herefter retter du fjernbetjeningen mod staven og trykker på tilsvarende knap. At føre staven med eller mod solen kan for eksempel være en intuitiv måde at kontrollere volumen på. Alt i alt er der 13 bevægelser at lære sig. Når man har lært dem alle, er det bare at sætte i gang og kontrollere apparaterne med noget som let kan forveksles med magi…..

I brug
At blive troldmand er imidlertid ikke gjort på en dag, noget Harry Potter også måtte erfare. Du må regne med at øve en hel del for at få bevægelserne rigtige. Til alt held findes der en træningsindstilling, hvor den vibrerer som tilbagemelding på, at du har udført bevægelsen rigtig. Voksne kan, hvis man er lidt ihærdig, lære sig bevægelserne relativt hurtigt, men for børn kan det let blive frustrerende.

De første dage man bruger tryllestaven er det rigtig sjovt at styre apparaterne, og så længe man er præcis i bevægelserne, fungerer den over al forventning. Man må alligevel gøre en lille pause mellem kommandoerne og nogle gange er det hurtigere at bruge den almindelige fjernbetjening.

Ikke til hjemmebiografen
En stor svaghed er, at man kun kan programmere 13 funktioner. Bare det at tænde tv´et til, tilslutte kabelboksen, håndtere menuer, vælge kanal og styre volumen bruger de fleste. Så det gælder om at tænke sig godt om, før man går i gang med at programmerer på den, og virkelig kun lægger de mest nødvendige ind.

Annonce

Har man en hjemmebiograf kan man altså godt glemme at kunne styre Blu-ray afspilleren og forstærkeren. For ikke at tale om alle de andre sager, som tryllestaven ifølge reklamen kan gøre.  Dette problem kunne løses ved at producenten lægger flere kommandoer ind, måske i form af kombinationer af bevægelser. Forhåbentlig kommer der en version II, som gør dette ”legetøj” mere nyttig.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.