Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST iPad mini 3

Apples lille fejltrin

Der er nærmest ikke nogen nyheder på den nye iPad mini, og den er for dyr i forhold til den tidligere model.
Lyd & Billede mener
Endelig er der Touch ID for nemmere log-in og køb. Det er stadig en velbygget og brugervenlig tablet med fremragende batteritid i forhold til konkurrenterne.
Lagerkapaciteten kan ikke udvides med hukommelseskort. Skærm, processor og kamera er de samme som sidste år. Forgængeren er nu betydelig billigere.
Specifikationer
  • Operativsystem: iOS 8
  • Skærm: 7,9″ IPS, 2048 x 1536, 326 ppi
  • Processor: 1,28 GHz 64 bit Apple A7
  • Hukommelse: 1 GB ram / 16-128 GB lager
  • Kamera: 5 MP (bag) + 1,2 MP (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
  • Vægt: 341 g (4G/LTE) / 331 g (Wi-Fi)
  • Batteri: Op til 10 timer

Den første iPad mini var ikke alene mindre end den tilsvarende iPad, men også baseret på forrige generations hardware. Det virkede ikke særlig sejt, og vi var derfor glade for, at iPad mini Retina var præcis lige så hurtig og moderne som iPad Air.

Da Apple så lancerede iPad Air 2, blev der talt længe om, at den var blevet tyndere, lettere og betydelig hurtigere, og endnu mere om det nye kamera. Men da det blev tid til præsentere den nye mini, hastede man forbi på 35 sekunder. Årsagen viste sig at være, at den nærmest ikke var forbedret overhovedet. Den har nøjagtig samme mål og vægt, den samme gamle A7-processor og det samme gamle 5 megapixel kamera uden særlige funktioner.

De er altså gået tilbage til den oprindelige idé om, at mini ikke kun skal være mindre, men også dårligere end den tilsvarende iPad. Men nu kan den da fås med guldfarve …

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Kort om mini
Med fare for at gentage os selv fra sidste års test, så er iPad mini en genial lille tablet. Den har den helt rigtige størrelse til at glide ned i jakkelommen, men stadig en så højopløst skærm, at man kan læse lille tekst uden problemer. Byggekvaliteten er så god, som man forventer, og batterilevetiden, især i hviletilstand, er fantastisk.
Vi kan især godt lide at bruge den som en fjernbetjening eller til at streame video i hjemmebiografen. Derimod er kameraet middelmådigt.

Annonce

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Apples fejltrin
Men Apple burde have lanceret den som det nye års model og bare sagt: “Her er den nye mini. Prisen er den samme, men vi smider en fingeraftrykslæser og en ny farve oveni.” Så havde alle været glade.

Problemet er, at man præsenterede den som en helt ny model, som ingen blev imponeret over. Men frem for alt at man beholder den gamle model i sortimentet og sænker prisen på den med tusind kroner. Så konkurrerer man pludselig med sin egen tablet!

Konklusion
For en gangs skyld har Apple skudt sig selv i foden. Den “nye” mini har kun fået fingeraftrykslæser og en ny farve at vælge. Ellers er den fuldstændig magen til sidste års model. Og den har man sænket prisen på med tusind kroner. Derfor bliver anbefalingen herfra for en gangs skyld ikke at opgradere. Hvis du har brug for en lille, fleksibel tablet med god batterilevetid, så køb den gamle iPad mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus, hvis phablet-størrelse er nok.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.