Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST HTC Flyer

HTC Flyver med småproblemer

HTC Flyer er en lækker lille sag. Selv om den har nogle irriterende småproblemer, er den hurtig og sjov at lege med, og den er bestemt værd at have med i bagagen.
Lyd & Billede mener
Mange Apps Nem installation Lommevenligt format
Afspiller ikke avi.-filer Besværlig micro-SD og SIM adgang Android 3.0 kommer først senere
Specifikationer
 • Styresystem: Android 2.3.3 med HTC Sense
 • Skærm: 7 tommer
 • Opløsning: 600 x 1024 pixel
 • Intern hukommelse:32 GB
 • Ekstra hukommelse: op til 32 GB med micro-SD kort
 • Mål: 122 x 13,2 x 195,4 mm
 • Vægt: 420 gram med batteri
 • Skærm: 7-tommers touchskærm med en opløsning på 1024 x 600 pixel
 • Processorhastighed: 1.5 GHz
 • RAM: 1 GB
 • Bluetooth 2.1
 • Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g/n
 • Stereolydstik på 3.5 mm
 • Mikro-USB
 • Kamera: 5 megapixel med autofokus, frontkamera på 1,3 megapixel
 • Sensorer: Sensor for omgivende lys, G-Sensor, digitalt kompas
 • Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g/n
 • GPS: A-GPS med Google Maps Navigation

Generelt er HTC Flyer en rigtig hurtig tablet. Opstarten tager cirka fire sekunder fra man trykker på knappen, til Flyer er klar. Det er rigtig imponerende.
Den hurtige reaktionstid går igen, når man bevæger sig rundt i Flyer’s menuer.
Touch responsen er ikke helt så hurtig som på iPad, men den er tæt nok på til, at det er lækkert at bruge Flyer.

Besværligt at indsætte SD- eller sim-kort
Man kan skal selv sætte micro-SDkort og sim-kort i HTC Flyer, men det bliver hurtigt en irriterende opgave.
Coveret er så svært at få af, at man let kan få ridser og skrammer i det.
Ifølge HTC bliver det lettere, når man har gjort det et par gange, men vores testmodel fik både ridser foran og bagpå – selv om vi kun brugte hænderne til at hive coveret af.
Det er møg irriterende, og jeg ville blive virkelig sur, hvis jeg havde betalt 5.200 kroner for min tablet, og den så fik ridser første gang jeg skulle bruge den. Det er simpelthen ikke godt nok.

Handy, men glat
Formatet på syv tommer er efter min mening helt i orden. Har man først haft en tablet på 10 tommer, vil man måske føle, at syv tommer er lidt for småt, men jeg synes det er rart, at den passer i en jakkelomme. Det gør den let at have med på farten, og nem at gemme af vejen.
HTC Flyer er dog rigtig glat at håndtere. Det betyder, at man tit må bruge to hænder for at være sikker på ikke at tabe den, og det er efter min mening ikke optimalt med en tablet. Det vil være rart, at man kan bruge den som e-bogslæser og nøjes med at holde den med en hånd.
Selv om man installerer et sim-kort i Flyer, så får man ingen telefon ud af det. Sim-kortet skal kun bruges, når man har brug for datatrafik.
Er man på Wi-fi kan man bruge tjenester som Skype til at tale sammen, og Flyer har både for- og bagsidekamera, så man kan lave videoopkald ansigt til ansigt.

Skærm og lyd
Opløsningen på skærmen er udmærket, men ikke i nærheden af iPad standard. Men medmindre man har haft en iPad, tvivler jeg på, at det er et problem.
Den er irriterende god til at fange lyset, så genskær kan være et problem ved meget lys.
Lyden er ok, men et par gode in-ear hørebøffer er nødvendige, for de indbyggede højttalere er ikke noget at prale af.
Det er ikke kun et problem for Flyer, men et generelt tablet-problem, at de tynde kabinetter ikke kan levere synderlig god lyd.
Med gode hørebøffer er lyden rigtig lækker, selv om jeg kunne ønske mig en tand højere volumen.

Film er ingen fornøjelse
Hvis man vil se video på HTC Flyer, kan det være en god ide at være lidt tålmodig. For klippene skal helst først konverteres til Mp4 filer, inden man kan afspille dem. Den indbyggede videoafspiller var nemlig ikke glad for avi-klip, og da jeg prøvede at afspille dem, blev det en noget hakkende og ujævn filmoplevelse. HTC leverer desværre ikke software til tabletten, som kan konvertere dine film til et format, som HTC Flyer kan spille. Man er nødt til at finde tredjepartssoftware til at løse opgaven, og det er helt klart ikke tilfredsstillende.
Vi prøvede også at installere filmafspilleren VPlayer Pro – en app, der skulle kunne afspille en række filmformater uden konvertering. Men her hakkede filmen også, når vi lagde den direkte over på Flyer.

Annonce

Det undrer, for med en 1,5 GHz processor, burde det faktisk køre rigtig godt på Flyer, men her skuffer Flyer altså. Det er for sløvt, og det er også stærkt medvirkende til, at den ellers ret hurtige tablet ikke sniger sig højere op i karakter.
Så hvis du vil overføre videoklip, så husk at afsætte tid til konverteringen.
Men det her er jo en lidt gammeldags måde at se film på. Og Flyer er da også udstyret med HTC’s kommende filmtjeneste HTC Watch. Lige nu kan den dog kun bruges til at se trailers med, men fra juni bliver det muligt at leje film. I begyndelsen med engelske undertekster, og efter sommerferien med danske. HTC forventer at have cirka 600 film ved lanceringen og så kommer der flere til med tiden. HTC er endnu ikke klar med priser på leje- eller købefilm.

Nem opdatering – uden login
Opdatering af programmer fungerer til gengæld rigtig godt. Når man kommer ind på Android Market, kan man vælge at opdatere alle sine programmer med et klik, og man slipper for at skulle skrive sin kode hver gang, som man f.eks. skal i iTunes.
Det er fedt og giver en god brugeroplevelse, så tak for det Android Market.

Ringe video
Selv om kameraet tager nogenlunde gode billeder (ved godt lys), så er der ikke meget pænt at sige om kvaliteten, når man skifter over til videooptagelse. Kontrasten er dårlig, og hvis man bevæger Flyer, mens man optager video, så får man et udtværet videobillede uden detaljer. Kameraet på forsiden virker faktisk bedre end bagside kameraet, når det gælder video-optagelse. Det kan gå an til Skype, men regn ikke med at kunne bruge Flyer som familiens primære kamera.

Smart pen
HTC Flyer er udstyret med en lille pen, som kan bruges til at tage noter med. Man kan bruge den til at skrive og tegne med, og det kan man gøre i stort set alle programmer.
Hver gang man rører skærmen med pennen, tager Flyer et skærmdump, som man kan tage notater eller tegne på.
Det kan være alt fra en hjemmeside til et spil som Angry Birds, man skriver i. Når man er færdig, kan man dele sine noter via mail, Twitter, Facebook, Flickr, Picasa, sms, Dropbox, Bluetooth, Gmail, Plurk, Peep og Evernote, så det burde være muligt at nå ud til vennerne.
Hvis man finder en historie eller en hjemmeside, der er værd at dele, så kan man f.eks. skrive ”Du skal med” på Tivoli’s Fredagsrock hjemmeside og sende den til en ven via email. Ud over et billede med noten, får modtageren samtidig et link til hjemmesiden, så man kan klikke sig ind og læse nærmere. Det er smart, og virker som en meget direkte måde at kommunikere på. For man deler ikke bare informationen, man deler også oplevelsen.

Noter
Man kan også bruge sin Flyer til at tage noter med. Her har man mulighed for at skrive noter via tastatur eller man kan benytte den medfølgende pen.
Sidder man til et foredrag, kan man optage foredragsholderen, mens man tager noter. Ideen er, at man så kan afspille lyden, hvis man på et senere tidspunkt ikke kan tyde sin egen håndskrift.
Her synes jeg, Flyer reagerer alt for langsomt på pennen. Det gør det meget svært at tage fornuftige notater, for håndskriften bliver om muligt endnu mere ulæselig end på papir.
Tastaturet er en bedre løsning, men det går også alt for langsomt. Her vil man skulle bruge et eksternt tastatur. Så selv om ideen er god, så holder det ikke i længden.

Annonce

Konklusion
HTC Flyer er hurtig og er nem og overskuelig at bruge. Det er nemt at tilpasse den som man vil have det, og Android Market er fantastisk let at bruge.
Det afgørende er, at når man har den i hænderne, dukker der hele tiden nye apps og muligheder op, hvilket gør, at jeg i hvert fald havde svært ved at lægge den fra mig. Det må absolut være kendetegnet på en gadget, der er værd at bruge tid på.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.