TEST: Dog & Bone LockSmart

Drop nøglerne

Vi har blikket låst på LockSmart fra Dog & Bone.
Maj 2016Dog & Bone LockSmart
Lyd & Billede mener
Robust, tung og en virkelig god lås. Flere kan dele adgang til den samme lås, og man kan holde styr på et utal af låse med én mobil.
Låsen kan miste Bluetooth-forbindelsen til mobilen, og så må man genstarte sin telefon.
Specifikationer
  • Bredde: 65 mm
  • Dybde: 24 mm
  • Højde: 101,5 mm (låst), 113,5 mm (åben)
  • Låsebøjle tykkelse: 8 mm
  • Vægt: 388 g
  • Teknologi: Bluetooth 4.0, 128 bit kryptering
  • Understøtter: iOS, Android
Annonce
Annonce
forfatter

Knap 1.000 kroner er mange penge for en hængelås. Selv for en lås så tung, robust og vejrtæt som LockSmart fra Dog & Bone. Men den er faktisk alle pengene værd. Vi var ellers skeptiske, da vi fik produktet tilbudt til test. For er det ikke bare lidt fjollet at bygge Bluetooth ind i en hængelås? Indimellem må gammeldags teknologi da kunne klare sagerne, tænkte vi.

Og der ER selvfølgelig også svagheder ved LockSmart, men dem vender vi tilbage til. Først skal vi se på alle fordelene.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Sådan gør du

Kort og godt virker LockSmart ved, at man forbinder låsen med sin smartphone via en app (kun iOS og Android understøttes – sorry, Windows-folk). Hver lås har et unikt serienummer, og når den én gang er blevet parret med en smartphone, kan den ikke bare “kapres” af en anden telefon.

I app’en skal man navngive sin lås – da man i princippet kan holde styr på så mange låse, man vil – og så skal man definere, om man vil åbne låsen blot ved et klik på skærmen, ved hjælp af fingeraftryk (kræver selvfølgelig en smartphone med fingeraftrykslæser) eller via en PIN-kode, som skal være fire cifre lang.

Derefter er det bare at aflåse sin cykel, sit haveskur, eller hvad man nu bruger sådan en hængelås til. Når låsen skal åbnes, starter man app’en på mobilen, vælger den pågældende lås på listen, og derefter klikker man ellers på låsesymbolet på mobilskærmen og indtaster sin PIN-kode (naturligvis afhængigt af, hvilken sikkerhedsmetode man har valgt). Så springer låsen op som en trold af en æske.

Annonce

For at spare strøm kan man i indstillingerne vælge, at låsen skal slukke af sig selv, når den ikke er forbundet. Vælger man denne mulighed, må man trykke på en lille knap i bunden af låsen for at vække den, før man kan låse op. Men så skal LockSmart – som oplades via Mini USB – også kunne holde strøm i op til ét år på en opladning.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Den sociale lås

LockSmart bliver dog først rigtig smart, når man deler den med andre. Bruger man låsen til at aflåse f.eks. familiens cykelskur, kan “ejeren” af den pågældende LockSmart – altså den person, som har registreret låsen til sin mobil – dele adgangen til låsen med andre. Delingen styrer man også via mobil-app’en, og den, der får adgang, modtager blot en sms på sin mobil med et download-link og skal så hente app’en, oprette en brugerkonto og til sidst acceptere invitationen.

Hver eneste gang en bruger med delt adgang åbner låsen, får ejeren en notifikation på sin telefon, og han kan også se hver eneste aktivitet i en log i app’en.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Aber dabei

Okay, der er som nævnt også svagheder ved LockSmart. Først og fremmest kører den på strøm, og hvis den hænger et sted meget længe og løber helt tør for strøm, er gode råd vist dyre. Vi ved simpelthen ikke, om den i givet fald stadig vil kunne huske forbindelsen til “sin” ejer-mobil.

Heldigvis holder den som nævnt meget længe på en opladning, men da vi testede låsen, oplevede vi et par gange, at vi ikke kunne forbinde en allerede parret mobil med låsen, og så var det lige før, vi fik sved på panden. Det hjalp at genstarte den pågældende mobil, men vi tænker, at det kan blive et problem i det daglige, hvis mange forskellige personer bruger låsen hele tiden med hver sin telefon.

Annonce

Vi oplevede dog aldrig, at vi ikke kunne låse LockSmart op igen. Det krævede bare lidt tålmodighed en sjælden gang imellem. Og hvis man sammenligner med en gammeldags hængelås, er det svært at genstarte en nøgle, som man har smidt væk.

Så alt i alt foretrækker vi fremover den smarte hængelås frem for dem med nøgler. LockSmart fik os overbevist.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Smart-have: Robotplæneklipperen passer græsplænen - og leasingfirmaet passer robotten.
Rings nyeste generation af alarmer skal være et praktisk og fleksibelt hjemmesikkerhedssystem, som man kan installere selv.
Det nye Essential Indoor Camera beskytter dit hjem 24 timer i døgnet.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!