Search
Generic filters

: Dog & Bone LockSmart

Drop nøglerne

Vi har blikket låst på LockSmart fra Dog & Bone.

Maj 2016Dog & Bone LockSmart

Lyd & Billede mener

Robust, tung og en virkelig god lås. Flere kan dele adgang til den samme lås, og man kan holde styr på et utal af låse med én mobil.
Låsen kan miste Bluetooth-forbindelsen til mobilen, og så må man genstarte sin telefon.
 • Bredde: 65 mm
 • Dybde: 24 mm
 • Højde: 101,5 mm (låst), 113,5 mm (åben)
 • Låsebøjle tykkelse: 8 mm
 • Vægt: 388 g
 • Teknologi: Bluetooth 4.0, 128 bit kryptering
 • Understøtter: iOS, Android
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 849 kr

Knap 1.000 kroner er mange penge for en hængelås. Selv for en lås så tung, robust og vejrtæt som LockSmart fra Dog & Bone. Men den er faktisk alle pengene værd. Vi var ellers skeptiske, da vi fik produktet tilbudt til test. For er det ikke bare lidt fjollet at bygge Bluetooth ind i en hængelås? Indimellem må gammeldags teknologi da kunne klare sagerne, tænkte vi.

Og der ER selvfølgelig også svagheder ved LockSmart, men dem vender vi tilbage til. Først skal vi se på alle fordelene.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Sådan gør du

Kort og godt virker LockSmart ved, at man forbinder låsen med sin smartphone via en app (kun iOS og Android understøttes – sorry, Windows-folk). Hver lås har et unikt serienummer, og når den én gang er blevet parret med en smartphone, kan den ikke bare “kapres” af en anden telefon.

I app’en skal man navngive sin lås – da man i princippet kan holde styr på så mange låse, man vil – og så skal man definere, om man vil åbne låsen blot ved et klik på skærmen, ved hjælp af fingeraftryk (kræver selvfølgelig en smartphone med fingeraftrykslæser) eller via en PIN-kode, som skal være fire cifre lang.

Derefter er det bare at aflåse sin cykel, sit haveskur, eller hvad man nu bruger sådan en hængelås til. Når låsen skal åbnes, starter man app’en på mobilen, vælger den pågældende lås på listen, og derefter klikker man ellers på låsesymbolet på mobilskærmen og indtaster sin PIN-kode (naturligvis afhængigt af, hvilken sikkerhedsmetode man har valgt). Så springer låsen op som en trold af en æske.

For at spare strøm kan man i indstillingerne vælge, at låsen skal slukke af sig selv, når den ikke er forbundet. Vælger man denne mulighed, må man trykke på en lille knap i bunden af låsen for at vække den, før man kan låse op. Men så skal LockSmart – som oplades via Mini USB – også kunne holde strøm i op til ét år på en opladning.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Den sociale lås

LockSmart bliver dog først rigtig smart, når man deler den med andre. Bruger man låsen til at aflåse f.eks. familiens cykelskur, kan “ejeren” af den pågældende LockSmart – altså den person, som har registreret låsen til sin mobil – dele adgangen til låsen med andre. Delingen styrer man også via mobil-app’en, og den, der får adgang, modtager blot en sms på sin mobil med et download-link og skal så hente app’en, oprette en brugerkonto og til sidst acceptere invitationen.

Hver eneste gang en bruger med delt adgang åbner låsen, får ejeren en notifikation på sin telefon, og han kan også se hver eneste aktivitet i en log i app’en.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Aber dabei

Okay, der er som nævnt også svagheder ved LockSmart. Først og fremmest kører den på strøm, og hvis den hænger et sted meget længe og løber helt tør for strøm, er gode råd vist dyre. Vi ved simpelthen ikke, om den i givet fald stadig vil kunne huske forbindelsen til “sin” ejer-mobil.

Heldigvis holder den som nævnt meget længe på en opladning, men da vi testede låsen, oplevede vi et par gange, at vi ikke kunne forbinde en allerede parret mobil med låsen, og så var det lige før, vi fik sved på panden. Det hjalp at genstarte den pågældende mobil, men vi tænker, at det kan blive et problem i det daglige, hvis mange forskellige personer bruger låsen hele tiden med hver sin telefon.

Vi oplevede dog aldrig, at vi ikke kunne låse LockSmart op igen. Det krævede bare lidt tålmodighed en sjælden gang imellem. Og hvis man sammenligner med en gammeldags hængelås, er det svært at genstarte en nøgle, som man har smidt væk.

Så alt i alt foretrækker vi fremover den smarte hængelås frem for dem med nøgler. LockSmart fik os overbevist.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
3 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Arlo Audio Doorbell

  Vejl.pris 699 kr Smart dørvogter med særheder

  9 trådløse smart-højttalere

  Vejl.pris kr Stemmen befaler

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  Netgear Meural Canvas II MC327

  Vejl.pris 6790 kr Digitalt kunstmuseum på din væg
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.