Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Nikon D610

Finpudset drømmekamera

Man vil ikke finde de store ændringer på D610, hvis man sammenligner med forgængeren. Heldigvis.

Skrevet af / 06/03/2014 - 15:53
Nikon D610
Lasse Svendsen

Denne test bliver kort, for alt, hvad vi har skrevet og sagt om D600, gælder også  for D610. Det er et af de bedste spejlreflekskameraer med full-frame billedsensor. Det vil sige en sensor med en billedflade på 24 x 36 mm, svarende til 35 mm format for småbilleder. Sensoren er den samme som i forgængeren, med 24,3 megapixel.

Kameraet er en enklere version af det seje D800 og har Sony A7 og 99 samt Canon EOS 6D som de nærmeste konkurrenter i fuldformatklassen. Nikon-kameraet er det største og tungeste af de tre, men der er ikke stor forskel på billedkvalitet eller funktioner.

Få ændringer
D610 har samme autofokus med 39 punkts AF-sensor – og alt det andet, som D600 har – men skudhastigheden er øget fra 5,5 til 6 billeder i sekundet. Kameraet kan også bruge Nikons trådløse Wi-Fi adapter til overførsel af billeder til smartphone; den har Nikon ikke kunnet bygge ind i kameraet. Men de har lavet andre ændringer: Lukkeren er ny, og man kan tage billedserier på op til 3 fps i stille tilstand, så lukkeren er mere støjsvag.

Nikon siger, at hvidbalancen også er mere præcis i D610; ellers er intet ændret.

Kamerahuset har ligesom før gummiforseglinger mod fugt og støv, og det er lynhurtigt i de allerfleste situationer. Batteriet holder til 900 eksponeringer, og D610 bruger samme vertikalgreb som D600.

Billedkvalitet
Man får en skarphed og detaljegengivelse, der er ikke er langt bagefter D800’s 36 megapixel. Der er ingen billedstøj op til ISO 6400, og farvegengivelse og billeddynamik er også i top.

Lyd & Billede mener

Nikon D610 er et af de bedste full-frame kameraer. Et entusiastkamera, der er med på noderne og leverer varen igen og igen. Glem alt om touch-skærm, Wi-Fi (ekstraudstyr) og GPS. Det her er et kamera for fotografer, på godt og ondt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Helt vild vidvinkel!

En ulv i fåreklæder

Nikons Z8 opfylder manges drømme

Den bedste skærmkalibrering?

Optager i 6K direkte til disk

Helt uforligneligt skarpe billeder!

Sonys fedeste kamera

Fede billeder på et øjeblik

Scroll to Top