Search
Generic filters

test : Nikon Coolpix W300

Solidt kompaktkamera

Nikons mest hårdføre kamera kan du dykke dybt med uden bekymringer.

Lyd & Billede mener

Prisgunstigt robustkamera med 30 meters vandtæthed og 4K-video.
Bøvlet ergonomi, begrænset kontrol over eksponeringen og ujævn billedkvalitet.
Type: 16 MP kompaktkamera med 1/2,3" billedsensor
Optik: 24-120 mm f/2.8-4.9
Skærm: 7,6 cm LCD, 921K billedpunkter
Søger: Nej
Højdepunkter: SnapBridge, 4K-video, vandtæt til 30 m, 7 fps, GPS, højdemåler, dybdemåler
Web: nikon.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3795 kr

De fleste ved, at glasskærmen på en smartphone ikke kan tåle fald, og at man kan ikke dykke med telefonen, hvis den ikke er pakket ind i et undervandshus. Det er derfor, der findes kameraer som Nikon Coolpix W300.

Det er et kamera til dem, der har brug for noget robust, som kan tåle slag og stød, og kan tages med under vand. Dybt ned under vandet, endda: Nikon-kameraet kan dykke ned til 30 meter uden et dyrt undervandshus. Det kan også tåle minusgrader og fald på op til 2,4 meter.

Dermed stiller det op i klassen for robustkameraer ligesom f.eks. Olympus Tough TG-5. Men Nikon-kameraet er endnu mere modstandsdygtigt, da det kan dykke dobbelt så dybt som Olympus-kameraet.

W300 er forseglet med gummipakninger overalt og har et låsbart batteridæksel, og det kan betjenes med handsker og vanter. Knapperne er dog for små og for hårde til, at kameraet rykker højt op på listen over brugervenlighed. Men man kan banke på kameraet eller ryste det lidt, hvis man vil gå fra stillbilleder til video uden at tage handskerne af.

Samme procedure kan også bruges, når man vil gennemse billederne.

4K og 5x zoom

Nikon W300 er også udstyret med 4K/30 fps video, det har en intern zoom på 24-120 mm, skudtakten er opgivet til 7 fps, og med GPS samt højde- og dybdemåler ved man altid, hvor man er. Desuden har det SnapBridge, som kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen via Bluetooth.

Små detaljer som en LED-lampe gør det nemmere at filme og fotografere i svagt lys, f.eks. under vand, og kameraet har også barometer og kompas indbygget. Det er kort sagt godt udrustet til aktive brugere.

God billedkvalitet

Billedkvaliteten er mere end godkendt. Farvegengivelse og eksponering holder klassisk Nikon-kvalitet, og selv om zoomobjektivet aldrig giver helt knivskarpe billeder – og har synlig fortegning – er W300 et meget bedre kamera end mobilen. Hvis man kan leve med billedstøj fra ISO 800 og ikke har brug for en vanvittig skudtakt, er W300 et godt alternativ til Olympus-kameraet. Som til gengæld har en fordel i enklere betjening og raw-fil-optagelse.

På 4K-video er videokvaliteten rigtig god for et kompaktkamera, men 1080p HD-video er grumset, hakkende og ikke noget at råbe hurra for.

Konklusion

Nikon Coolpix W300 er et godt alternativ til Olympus TG-5 og slår sidstnævnte på dykkeregenskaber, 4K-video og pris. Billedkvaliteten er god uden at være enestående, og ergonomi kræver noget tilvænning.

Hvilket kamera man skal vælge, vil være et spørgsmål om, hvor dybt man skal dykke. Hvis man ikke har brug for 30 meters vandtæthed og lægger vægt på stillbilledkvalitet, brugervenlighed og skudtakt, er Olympus et bedre valg.

picture_web
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!