Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Canon PowerShot G16

Godt valg

Canons G-serie har længe været den standard, andre prof-kompakter blev målt imod. Her er det bedste af dem.

Skrevet af / 08/01/2014 - 09:49
Canon PowerShot G16
Lasse Svendsen

Det var Canon, der skabte markedet for prof-kompakter med deres G-serie. Mange udgaver senere er vi kommet til det bedste af dem. Tilsyneladende meget lig forgængeren G15, men med et par vigtige opdateringer. Kameraet lagrer fortsat råfiler for dem, der kan lide at efterbehandle deres billeder. Det har samme optiske søger – som man enten elsker eller hader (den er bette) – blitzsko og den fine 28-140 mm zoom, som vi kender fra tidligere. Med fremragende lysstyrke på f/1.8-2.8.

Wi-Fi
Nyt er Wi-Fi, så man kan overføre billeder trådløst, enten til sin smartphone eller via Canons iMage Gateway til sociale websteder som Facebook. Opsætningen er forholdsvis simpel. Man vælger navnet på kameraet – her selvfølgelig G16 – og så kan man koble det til sin computer, mobiltelefon eller tablet med app’en CameraWindow installeret, eller til en trådløs printer for direkte udskrivning.

12 fps
Men endnu vigtigere er det måske, at både autofokus og skudhastighed er væsentlig forbedret. Nu er G16 et af ​​de hurtigste kompaktkameraer på markedet. Med lynhurtig autofokus i de fleste situationer og hele 12 billeder i sekundet de første seks eksponeringer (9,3 op til 522 eksponeringer). Med et UHS-1 mærket SD-hukommelseskort. Kameraet har også fået flere filtereffekter, f.eks. Star til dem, der gerne vil fotografere stjernehimlen.

PowerShot-G16_BLACK_BACK_LCD_05 PowerShot-G16_BLK_FSL_01 PowerShot-G16_BLK_TOP_02
<
>

Det har også fokusmarkering (peaking) på skærmen, som gør det nemmere at stille skarp, når man fokuserer manuelt.

Billedkvalitet
G16 bruger en ny 12 megapixel CMOS billedsensor og en ny DIGIC 6 processor, som Canon hævder forbedrer billedkvaliteten i svagt lys. Men ved høje ISO-værdier er forskellen ikke stor i forhold til G15. Kornstøjen er lidt finere ved ISO 1600, men bliver ligesom på G15 gradvis mere synlig fra ISO 3200. Forbedringen ligger snarere i mængden af ​​farvestøj, som er lavere på G16, hvis man sammenligner ved de samme ISO-værdier. En lille forbedring altså.

Zoomobjektiv er det samme. Hvilket betyder, at man får rigtig god skarphed på næsten alle blænder og brændvidder. Skarpheden er naturligvis svagere i hjørnerne ved fuld blænde (f/1.8-2.8), men lystabet i hjørnerne er moderat. Objektivet er lidt følsomt over for strølys, men der er meget lidt farvebrydning.

Kort sagt er Canon G16 et kamera, hvor alt, hvad der var godt (og mindre godt) i forgængeren, er videreført. Wi-Fi og væsentlig bedre skudhastighed er de vigtigste forbedringer. Mens billedkvaliteten fortsat er høj generelt, og råfilerne meget velegnede til efterbehandling.

Det her kamera vælger man, hvis størrelsen ikke er så vigtig, men billedkvaliteten så meget desto vigtigere.

Lyd & Billede mener

Rigtig god billedkvalitet God brugervenlighed Lynende hurtigt Nem Wi-Fi Lillebitte søger Ujævn skarphed på tele Ingen touch-skærm

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kan DJI slå GoPro?

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Større instant-billeder

Flyvende dobbeltdækker

Kamera med kunstig intelligens

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Lyd & Billede
Scroll to Top