Ud over at kameraet nu hedder Ricoh og ikke Pentax, ser der på papiret ikke ud til at være sket så meget siden WG-3 modellen. Det er lige så robust og tåler stadig tryk op til 100 kg. GPS gør det muligt at se, hvor billederne er taget, og med understøttelse af trådløs opladning er der ingen risiko for at få vand ind i kameraet.
GPS-modellen fås i sort eller blå, den billigere uden GPS i gul eller sølv. Som tilbehør findes linseadapter, flere holdere – bl.a. til montering på cykelstyret – og en vandtæt fjernbetjening.
Selv udenpå ligner det forgængeren til forveksling. Formatet gør, at det ligger godt i hånden, men vi savner gummidetaljer for et mere sikkert greb. Knapperne er godt placeret og lette at finde.
Der er mange motivprogrammer, som dog kræver en del knaptryk at vælge. Hvis man vil have mere kontrol, er der programautomatik og nu også blændeautomatik og en brugertilstand til at gemme foretrukne indstillinger. Der er også en sjov “mikroskop”-funktion med 1 cm’s nærgrænse og fikse fotolamper rundt om linsen.
Takket være den lysstærke optik ser billeder, der er taget under dårlige lysforhold, rigtig gode ud i skærmopløsning. Hvis man nærstuderer dem, kan man dog se noget farvestøj, men de er stadig imponerende. Selv om hvidbalancen rammer ved siden af indimellem, er farvegengivelsen god. Med mekanisk billedstabilisering er det betydelig lettere at få skarpe billeder på bådturen eller på skiløjpen. Der er dog en vis ventetid, før man kan knalde det næste billede af.
Konklusion
Selv om Ricoh WG-4 er et rigtig godt vandtæt kamera, kan vi ikke undgå at blive skuffet over, at det i princippet er identisk med WG-3. Den eneste forskel er softwaren, hvor der er kommet blændeautomatik til samt mulighed for at lagre foretrukne indstillinger. Og at der nu findes et stort udvalg af tilbehør.
Når det er sagt, så har kameraet gode funktioner som GPS, ekstreme nærbilleder og trådløs opladning. Og billedkvaliteten er blandt de bedre på årets nye modeller.
Lyd & Billede mener
Praktiske funktioner som GPS og trådløs opladning. God billedkvalitet. Unik makrofunktion med hjælpelys. Kun marginalt forskelligt fra sidste års WG-3. Lille zoomområde og ikke specielt hurtigt.
Vejl. pris 3000 kr
Specifikationer
- Opløsning: 16 MP (1/2,3" BSI CMOS)
- Optik: 25-100 mm f/2.0-4.9, 4x zoom
- Video: 1080p, 30 fps
- Skærm: 3,0" LCD, 460K billedpunkter
- Features: GPS, trådløs opladning
- Vandtæt: 14 m
- Faldsikkert: 2 m
- Frostsikkert: -10 grader
- Batteri: 240 billeder
Også i denne test:
5 adventure-kameraer
Nikon Coolpix AW120
Undervandskongen
Nikons AW-serie går fremad med stormskridt og er forbedret på alle tænkelige måder.


Olympus Tough TG-850
Praktisk og brugervenligt
Bedre optik og smart vippeskærm gør Olympus-kameraet tillokkende trods færre funktioner.


Fujifilm FinePix XP70
Trådløst og hurtigt
Mere hårdført og flere funktioner til samme pris som før, men desværre er billedkvaliteten middelmådig.


Canon PowerShot D30
Forældet dybvandsdykker
En ny facade kan ikke skjule det faktum, at der ikke er sket meget, siden kameraet hed D20.


Vil du læse hele artiklen?
Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.
Allerede abonnent? Log ind.
-
Prøv LB+ i 30 dageKun 29,-
Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.
-
LB+ Total i 12 mnd93.25 kr/mnd
Du sparer 312 kr