Et smart hjem skal selvfølgelig også have smarte internetforbundne højttalere. Her er der ingen vej uden om Sonos. Ligesom Philips har de fordelen af at have været på markedet længst tid inden for deres felt og har derfor efterhånden godt styr på det med multirumslyd.
Nyeste skud på stammen er den opdaterede udgave af Play:5, som har fået touch-knapper, indbygget mikrofon og endnu mere bund end sin forgænger. Vi havde to styk i et stereo-setup med en subwoofer. Det var slet ikke så dumt. Det hele sættes op og styres via en app, som med tiden er blevet både nem og intuitiv at gå til. Sonos er mestre i brugervenlighed.
Alle større streaming-tjenester understøttes, så der er ikke længere nogen grund til at lagre musikken lokalt. Husk at benytte den specielle autokalibrering via din smartphone. Det får højttalerne til at spille markant bedre, idet de nu tager højde for rummet og placeringen.
Alexa og Google Home
Desværre mangler Sonos stadig lidt på vægten, før de for alvor kan kvalificere sig som et ægte smart-home produkt. Vi kan endnu ikke styre højttalerne med andet end app’en, men bare rolig, stemmestyring er på vej. Amerikanerne vil senere i år kunne bede Alexa og Google Home om at tænde deres højtalere eller sågar afspille musik af en specifik kunstner.
Hvornår vi får det her i Norden, er endnu ikke til at sige. En anden ting, vi savner, er noget så simpelt som Bluetooth.
Konklusion
Hvis du kan leve med, at højtalerne fra Sonos stadig er bundet til en app – som ganske vist er blevet markant bedre med tiden – går du ikke galt i byen med Sonos. Det eneste, der reelt trækker ned, er prisen og den manglende mulighed for at streame direkte fra en telefon via Bluetooth.