Search
Generic filters

TEST : Logitech StreamCam

Til hjemmearbejde og videodrømme

Hvad enten du har en youtuber i maven, eller du bare skal holde videomøder på hjemmekontoret, stiller StreamCam skarpt på dig.

Logitech StreamCam

Lyd & Billede mener

Ibrugtagningen er nem, og lyd- og billedkvaliteten er et syvmileskridt fra det indbyggede webcam i den bærbare.
Ingen 4K: Du må nøjes med Full HD-opløsning. Ikke helt så mange funktioner som de “seriøse” webcams. Til gengæld er prisen lavere.
 • Maks. opløsning: 1080p 60 fps
 • Understøttede opløsninger: 320 x 240 – 1920 x 1080
 • Billedfrekvens (MJPEG): 5-60 fps
 • Billedfrekvens (YUY2, NV12): 5-30 fps
 • Optik: Full HD 3,7 mm f/2.0
 • Synsvinkel: 78° (diagonal)
 • Fokus: AF (10 cm til uendelig), ansigtsbaseret AF med Logitech Capture
 • Mikrofon: Dobbelt omnidirektionel mikrofon, støjreduktion, stereo/mono
 • Mål og vægt: 58 x 48 x 85 mm / 222 g
 • Kabel: 1,5 m, USB-C
 • Web: logitech.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1599 kr

At de fleste skal arbejde fra hjemmet, er pludselig gået fra at være en fremtidsvision til at blive konkret virkelighed. Det betyder også, at når der skal holdes møder med kollegerne, skal du ikke kun sørge for wienerbrødet selv. Der skal også hardware til.

Logitech StreamCam er en diskret enhed, der kan monteres oven på enhver fladskærm. (Foto: Logitech)

Logitech StreamCam er et alternativ til det indbyggede kamera i den bærbare. Som navnet antyder, henvender Logitech sig bl.a. til streamere og youtubere. Men det kan også bruges af dem, der “bare” skal kunne ses og høres til videomøder.

StreamCam er en diskret lille, stort set terningformet plasticenhed i grå eller hvid. En kameralinse er det eneste kendetegn. Når kameraet er tændt, lyser en hvid lysdiode desuden.

Installationen er forholdsvis simpel. Sæt kameraets kabel i en USB-C-port, og det bliver automatisk genkendt. Der skal dog en genstart til, før alle funktioner kører, og man får den fulde billedkvalitet. For de fleste handler den fysiske montering om at klikke kameraet på plads i en holder, der passer på alle fladskærme. Man får også en holder med, der passer i standard-kamerastativer.

“Husk at fjerne vasketøjet – for omgivelserne kommer med i billedet!”

 Logitech StreamCam dækker en diagonal billedvinkel på 78 grader. Det svarer til en 28 mm vidvinkeloptik i den analoge 35-mm filmverden. Det er en udmærket billedvinkel til hjemmekontoret, hvor du undgår, at billedet fortegnes alt for voldsomt, som det ville ske på et kamera med 90 graders billedvinkel eller højere. Uden at du dermed bliver reduceret til bare et talende ansigt i mængden på fællesmødet. Det betyder dog også, at du skal huske at fjerne det henkastede vasketøj og de døde blomster i hjørnerne – for omgivelserne kommer med i billedet!

StreamCam optager i 1080p 16:9 widescreen-format, men det pointeres i materialet fra Logitech, at kameraet også kan optage i 1920p lodret format. Det kan det (man skal bare dreje kameraet 90 grader), og for nogle vil det være en salgsparameter. Men husk, at hvis video i højkantsformat havde været en god idé til at begynde med, ville biograferne være højhuse.

Avancerede brugere kan kombinere flere kameraer ved hjælp af programmet Logitech Capture. (Foto: Logitech)

Kameraet arbejder gnidningsløst sammen med Skype, Zoom og andre videotjenester, men programmet Logitech Capture, der kan downloades gratis, tilføjer en række ekstra funktioner som panorering/zoom, der følger dit ansigt. Det ser smart og actionpræget ud, men det er ikke givet, at de øvrige mødedeltagere sætter pris på den distraherende effekt, når billeder følger dig i stedet for at være i ro.

Med Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel) er Logitech StreamCam betydelig mere finkornet end det typiske laptop-webcam, der er 720p eller lavere. Hvad der i virkeligheden betyder mere, er lysfølsomheden. Optikken i StreamCam har et blændetal på f/2.0. Det er ganske godt, og det betyder, at du ikke behøver at have en spotlight på dig for at få en sund og naturlig ansigtskulør. Kameraet er også mindre følsomt over for forstyrrende lys fra vinduer.

Træerne gror dog ikke ind i himlen (hvad de sjældent gør til den pris). Du må undvære 4K-opløsning, som Logitechs dyrere webcams har. Du får heller ikke HDR og variabel billedvinkel. Men det er alt sammen funktioner, der er irrelevante, når det handler om at deltage som enkeltperson i et møde. Og 4K-video med 30 Hz billedfrekvens stiller store krav til internetforbindelsen – både din og de andre deltageres.

Måske drømmer du om at gøre din musikinteresse til en streaming-karriere? (Foto: Logitech)

Konklusion

Logitech StreamCam er et webcam til en tilgængelig pris, som vil være en dramatisk opgradering fra det indbyggede kamera i den bærbare. Og det forvandler dig til et menneske af kød og blod i stedet for en utydelig skygge på skærmen. Billedkvaliteten er nemlig glimrende, selv om du må undvære de prof-funktioner, som du i øvrigt ikke havde brug for.

Hvis du drømmer om at skifte hjemmekontoret ud med en glamourøs karriere som streamer, vil billedhastigheden på 60 Hz være en god hjælp. Og Logitech Capture-softwaren kan gøre dig til din egen amatør-videoproducer.

forfatter

John Alex Hvidlykke

Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.