: Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

Lyd & Billede mener

Det hybride design, som lader dig vride computeren 360 grader om sin egen akse er det bedste, vi har set, og byggekvaliteten er helt i top. Det samme er lydkvaliteten.
Desværre er skærmen for lyssvag til vores smag, og opløsningen lever ikke op til, hvad man bør kunne forvente til en pris på næsten 10.000 kroner.
 • Windows 8
 • 1,5 GHz Intel Core i7 processor
 • 8 GB ram / 256 GB SSD
 • 11,6" HD LED 1366 x 768
 • 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD-kort, HDMI, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
 • 29,8 x 1,7 x 20,4 cm
 • 1,47 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9499 kr

Lenovo IdeaPad Yoga 11S er udstyret med en skærm, som kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Med skærmen i en 270 graders vinkel fra sit udgangspunkt laver man Yoga om til “teltet”, som nærmest gør computeren til en slags billedramme, og endelig kan man med skærmen i samme position bruge det nedadvendte tastatur som fod, hvilket er perfekt, hvis man f.eks. vil se film eller blot surfe på internettet ved brug af touch-skærmen.

Skærmbillede 2013-11-25 kl. 11.23.43

Smidig som en yogi
Den skarpe tænker vil allerede have konkluderet, at hvis man vinkler skærmen mere end 180 grader, så kommer tasterne til at vende udad eller nedad, og det er faktisk et af irritationsmomenterne ved en ellers god idé og udførelse. Nuvel, tastaturet låser af sig selv, lige så snart den bærbare foldes om sin egen akse. Men det er stadig en mærkelig følelse at holde maskinen “i tasterne”, når den er i tablet-mode, og man skal nok passe på, hvor man stiller sin Yoga, når den bruges som stand, for uanset hvor robuste de end måtte være, så kan der stadig trænge støv og væske ind mellem tasterne.

lenovo-ideapad-yoga-11

Til gengæld behøver man ikke at være bekymret for det smidige hængsel, som er selve nøglen til Yoga-konceptet. Havde dette hængsel være alt andet end super stærkt og robust, men alligevel fleksibelt og smidigt som en ægte yogi, så ville vi aldrig drømme om at anbefale Lenovo IdeaPad Yoga, men det er faktisk ikke tilfældet. Her er byggekvaliteten mere end i orden.

Skærm, lyd og ydelse
Det er prislappen også. Knap 10.000 kroner er et ordentligt greb i lommen, og desværre synes vi ikke, at billedkvaliteten kan leve op til prisniveauet. Selvom skærmen på denne mini-ultrabook blot måler 11,6”, så lever en HD-opløsning på 1366 x 768 pixel alligevel ikke op til, hvad man kan tillade sig at regne med på en topmodel. Og selvom skærmbilledet er pænt, så er lysstyrken for svag. Vi greb flere gange os selv i at ville skrue op for lysstyrken blot for at opdage, at den allerede var oppe på 100%.

Det problem havde vi til gengæld ikke med lyden, som optimeres via den medfølgende Dolby Home Theater software. Her finder man forudindstillede lydprofiler til musik, film og spil, og generelt er lydkvaliteten i orden i alle frekvensområder.

lenovo-laptop-ideapad-yoga-11s-gray-sides-18

Ydelsen har vi målt med benchmark-værktøjet Geekbench 3. Med sin Core i7 Intel processor scorer Yoga 11S i den lave ende med sit resultat på 2285 point (single-core) og 4661 point (multi-core), hvilket ikke er mere, end vi tidligere har fået ud af tilsvarende Core i5-maskiner. En smule skuffende.

Konklusion
Er man på udkig efter en kombination af tablet og ultrabook er Lenovos IdeaPad Yoga 11S meget tæt på at være det optimale valg. Den kan vrides og drejes til at befinde sig i hele fire forskellige positioner, og samtidig er den let nok til, at den er til at slæbe med sig rundt uden større besvær. Konceptet er ikke helt perfekt – for eksempel vender tastaturet udad, når Yoga bruges som tablet – men det er stadig noget nær det bedste hybrid-koncept, vi har set.

Desværre er skærmen ikke helt så god, som man kunne ønske sig, og det er ydelsen heller ikke, hvis man tager specifikationerne og prislappen i betragtning.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Vejl.pris 12100 kr Vejet og fundet for let

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Vejl.pris kr Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

  Netgear Nighthawk MK63

  Vejl.pris 3199 kr Wi-Fi 6 vi har råd til

  iMac 27″ 2020

  Vejl.pris 20499 kr Apples bedste iMac
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.